2012-01-08

8 de gener de 2012                                                            Nº.2

EL BAPTISME DEL SENYOR

"Ets el meu Fill, el meu estimat, en tu m'he complagut"

 

Aquesta és una festa frontissa. Clou el temps de Nadal i alhora obra el temps de durant l'any. Acaba el temps de presentar la manifestació de Déu a tots els homes i comença el camí de Jesús durant el qual veurem què fa, què ensenya, qui acull, a qui s'adreça. Així ens situem en el baptisme del Senyor, amb el qual prenem consciència de com Jesucrist participa d'aquest baptisme com l'inici de la seva missió de manera pública i alhora de la profunda relació i implicació trinitària. El Pare el reconeix com a Fill estimat i l'Esperit es presenta com el que l'acompanya sempre en la seva vida.

Avui, amb el Senyor recordem el nostre baptisme d'una manera especial en aquest inici d'any. D'alguna manera també marca un nou inici de la nostra vida. Ja ho diu la dita: any nou, vida nova. Amb Jesús, renovem la nostra voluntat de continuar treballant pel Regne de Déu i alhora sabem que no estem sols i que el Senyor va amb nosaltres i que és ell el que duu la iniciativa de Regne nou.

Com sempre, aquest serà un any diferent i nou en què possiblement hi haurà canvis forts i nous reptes per al nostre estil de vida que estem acostumats a seguir. Els cristians haurem de fer gestos profètics de solidaritat, de renúncia i refermar la nostra fe i la nostra vinculació amb la nostra família de l'Església. Però no oblidem mai que no anem sols, anem amb el Senyor i amb Ell no hem de témer res.

En Acció

CAPELLETA DE LA SAGRADA FAMILIA

Hi ha una capelleta que va fent el seu itinerari de família en família al llarg de l'any. Aquests dies de Nadal ha estat exposada a la capella del Santíssim. És una tradició molt arrelada a casa nostra que molts pobles i parròquies conserven. És un incentiu per animar a la pregària en el si de les llars amb la presència de la Sagrada Família, a més de la vinculació eclesial i de veïnatge que s'estableix entre els qui hi participen. A més, suscita els valors evangèlics del compartir i l'austeritat a través del fons que dipositem a la caixeta per a les necessitats de la parròquia. Per diferents circumstàncies, el nombre de famílies que participen ha anat baixant. Seria bo, per tant, tenir nous domicilis familiars del terme parroquial que l'acollissin per donar continuïtat al camí que fa la capelleta al llarg de l'any. Tots aquells a qui us agradaria rebre la visita de la capelleta a casa vostra durant uns dies i de manera periòdica cada any poseu-vos en contacte amb els mossens de la parròquia o amb la Montserrat Terricabres.

 

NOUS REPTES, NOUS ENCARRECS

Tornem a l'activitat normal i quotidiana del curs i aprofito per animar-vos a revisar les nostres disponibilitats de temps per ajudar i fer serveis en els diferents àmbits parroquials i socials, així com de recursos que podem destinar a compartir amb els germans.

 

            Senyor, en aquest nou any que hem començat

            i per la renovació del nostre baptisme

            recordem que som fills molt estimats del Pare

            i que tu ets sempre al nostre costat.

            Us demanem que ens impliquem

            en la renovació de la nostra societat

            i siguem missatgers d'amor i d'esperança.

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada