2011-11-02

 Nº. 36

DIUMENGE TRENTA-U DE DURANT L'ANY

 

SER SERVIDORS, PERÒ AMB BON HUMOR

 

Expliquen d'un conegut capellà de la nostra diòcesi que va estar de missioner a Xile que una vegada predicava sobre la Paraula de Déu d'aquest diumenge. Va estar insistint repetidament que no li diguessin a ell "Padre", que de pare només en tenim un, que és el del cel. Al final de l'homilia, tot acalorat, se li va acudir preguntar-los si ho havien entès, a la qual cosa van respondre tots a la una: "Sí, padre".  Això és veritat, us ho prometo, com és veritat que Jesús ho fa tot amb bon humor. És el que gasta en l'evangeli d'aquest diumenge quan ens recorda que no ens hem de fixar en com actuen els mestres de la llei i els fariseus, sinó en el que parlen, perquè si ens hi fixem n'hi ha per sortir corrent. El Senyor descriu amb molta ironia l'estil de vida d'aquests personatges que busquen que els diguin mestres, guies i pares. Haurem de preguntar-nos si no és el nostre estil de vida, començant per mi, que sóc prevere i pastor d'aquesta comunitat, i així adonar-nos del testimoni que donem. Perquè si busquem els primers llocs, que ens admirin i ens donin la raó, o més modern i New Age, estar còmodes i satisfets amb les nostres cosetes i seguretats, és llavors que anem errats i esdevenim uns antitestimonis. El Senyor acaba de nou recordant-nos que el més important per a Déu és el que serveix i s'humilia per servir els altres. Però amb bon humor i generositat, no ho oblidéssim pas i no fóssim uns hipòcrites ressentits com aquells experts en la llei de Déu que odiaven Jesús i abusaven de la gent, i alhora es creien que tenien Déu de part seva.



En Acció
EL DOMUND
A la col·lecta de diumenge passat per les missions, a la parròquia es van recollir 1.408,18 euros. Que aquesta ajuda sigui signe de la responsabilitat que tots tenim en l'evangelització de tots els pobles.

NOVEMBRE: MES DEL FINAL DE L'ANY LITÚRGIC
Aquesta setmana tindrem la solemnitat de Tots Sants, dia 1, amb els horaris de misses dels diumenges, i de la Commemoració dels Fidels Difunts, dia 2, amb els horaris dels dies feiners. Amb aquestes diades comencem un mes en el qual tradicionalment l'Església prega pels difunts, però que alhora ens fa reflexionar sobre el final de la vida i el final del temps, significat en el final de l'any litúrgic. Aprofitem-ho per valorar més la nostra vida i fonamentar més la nostra fe.

ESCOLA DE PREGÀRIA
Dijous vinent, dia 3, hi haurà aquest espai de pregària que començarà amb les vespres a les 19:45 h, seguirà amb l'eucaristia i a continuació hi haurà pregària comunitària i personal amb l'exposició del Santíssim.

PROPOSTES DEL CONSELL PARROQUIAL
Amb els canvis que hi ha hagut a la parròquia i amb el nou pla pastoral tot just aprovat, es proposa per a aquest primer trimestre: deixar l'assemblea parroquial pendent per més endavant i les següents dates per a les trobades parroquials d'advent: el recés d'advent seria el dissabte 26 de novembre a Tiana i la formació d'adults seria el divendres 16 de desembre a les 21 h, amb la ponent Tica Font, membre de Justícia i Pau.

INTENCIONS DE MISSES
DIUMENGE 30: 9:00, Concepció Casamitjana Calafell; 11:00, Claudi Coll; 12:30, Lliure; 20:00, Tomàs Castelltort. DILLUNS 31: 11:00, Lliure; 20:00, Lliure; DIMARTS 1: 9:00, Lliure; 11:00, Guillem Galceran Anguera, Isabel Garcia; 12:30, Lliure; 20:00, Lliure; DIMECRES 2: 11:00, Madeleine Marty; 20:00, fam. Zamora Fernández; DIJOUS 3: 11:00, fam. Parés Rius; 20:00, Javier Oncins Mindán; DIVENDRES 4: 11:00, fam. Soler Puntí; 20:00, Ernest Pruneda; DISSABTE 5: 11:00, fam. Carbonell Formiguera, Juan Romero García; 20:00, Lliure; DIUMENGE 6: 9:00, Lliure; 11:00, Concepció Casamitjana Calafell, Josep Giró Silvestre; 12:30, Lliure; 20:00, Lliure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada