2011-11-21

20 de novembre de 2011

20 de novembre de 2011                                                 Nº.39
SOLEMNITAT DE JESUCRIST, REI DE L'UNIVERS
 Quin és el bon rei?
Als més grans , aquest títol de rei de Jesucrist els porta mals records d'èpoques passades en el que s'utilitzava la religió per a fins polítics. A mi en canvi, sempre m'ha agradat perquè em connecta amb un rei que té tota la força i el poder perquè és el Senyor de la vida i de la mort, i que té el pla de justícia, d'amor i de llibertat que és l'únic possible per aquest món. És la única oportunitat que té el món per sortir endavant. És el pla de govern del nostre rei. Però, a més, aquest és un rei autèntic, com el d'abans en que sortien a la batalla amb els seus exercits i anaven al davant donant la cara, jugant-se la vida amb el seu exercit. Que eren capaços de conduir els seus exercits a la lluites més dures i en carnissades. Això ho vaig comprendre més clarament el dia que vaig veure la última versió de la pel·lícula Troia, pel·lícula molt comercial de Holiwood, però en la que apareixia aquesta idea molt diàfana. Aquil·les no vol lluitar al costat del seu rei perquè és un mal rei. La raó és que es queda a la reraguarda, ben segur i protegit, mentre el seus guerrers estan lluitant i morint en la batalla.
Jesucrist dur a terme un pla salvació per a tota la humanitat però no es queda a la reraguarda. Va al davant del seu poble lliurant la vida. S'ha implicat i ha donat la cara contra el mal i el pecat del nostre món, donant la vida fins a la mort i una mort de creu. Aquest és el rei que adorem i lloem, un rei que regne des de la creu i  ens ha obert el camí de la victòria final contra la injustícia i la malesa d'aquest món. Aclamem-lo i entusiasmem-nos de tenir un rei tan gloriós i magnífic que dona sentit a tots els nostres esforços i preocupacions, perquè amb ell tot ho podem i no estem mai sols. Ell va amb nosaltres i va al davant. Seguim-lo!


En Acció

RECÉS D'ADVENT                                                                
Podeu apuntar-vos a la sagristia o al despatx parroquial. Recordem que serà el dissabte 26 de novembre a Tiana i ens acompanyarà Mn. Josep Serra, consiliari dels grups d'oració i amistat i formador del seminari. Sortirem de davant de l'església a les 9:30h i tornarem després de dinar.

PREPARACIÓ DE CANTS PER A LES PROPERES CELEBRACIONS
Sou tots convidats a participar-hi. Potser caldria ressaltar que no cal saber música ni tenir la veu de la Caballé o del Carreres; ni ha prou que t'agradi cantar en les celebracions litúrgiques, tot fent un servei a la comunitat. Els assaigs es faran els dimarts 22 i 29 de novembre a les 21h i els dissabtes 10 i 17 de desembre a les 18h a la sala parroquial de Ventós Mir, 22.

GERMANOR, DIA DE L'ESGLÉSIA DIOCESANA
A la col·lecta de diumenge passat en la diada de Germanor, a la parròquia es va recollir 1070,32 €. Una mica més que l'any passat. Moltes gràcies per la solidaritat de tots.

LA MARE DE DÉU DE LOURDES EN LA CAPELLA DELS SANTÍSSIM
Per iniciativa popular, col·locarem una imatge de la Mare de Déu en la capella del Santíssim. És la de Lourdes i la teníem guardada en la sagristia. Els nostres grans diuen que era la primera imatge que es va posar en la cripta. La va substituir l'actual que és d'alabastre La col·locarem el proper dia de la Puríssima, al final de l'eucaristia d'onze. Guardeu-vos la data, farem festa grossa amb la Mare de Déu.

PÀGINA WEB
Ja tornem a tenir en marxa la pàgina web, en forma de blog. Podeu trobar informació de la parròquia actualitzada a partir del Bona Notícia i d'aportacions dels grups parroquials. A veure si entre tots la poden anar enriquint. http://www.santjosepbadalona.org/

INICIATIVES DE L'EQUIP DE CÀRITAS DE LA PARRÒQUIA
S'ha començat un taller de fusteria en una de les sales parroquials que estaven lliures. Consisteix en fer mobles rústics amb fusta recuperada. Hi participen membres del Folre. Per l'altre costat, ja estan en marxa el grup de llengües que es troben en les aules parroquials. Fan falta voluntaris. Podeu informar-vos a la Parròquia.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada