2021-01-30

Diumenge IV de Durany l'Any


Aprendre a reconèixer un nou camí


Sant Ignasi de Loiola explica la manera de diferenciar l’esperit maligne de l’Esperit del Senyor. El primer vol confondre’ns i ens vol posseir. Si optem per ell passem a estar dominats. En canvi, l’Esperit Sant vol el nostre bé i ens deixa sempre lliures per elegir i optar per ell. No ens manipula ni ens posseeix, sinó que cerca la veritat. Això és el que es troba Jesús en l’evangeli d’aquest diumenge. L’esperit maligne el vol dominar i ho fa reconeixent qui és Ell davant dels altres. Primer l’identifica com a Jesús de Natzaret i, a continuació, com el Sant de Déu. Llavors, on es troba el mal que busca el diable? Sembla que li fa un favor, que és provocar el seu reconeixement públic. Que sigui aclamat per tots. El que pretén és que sucumbeixi a les expectatives de la gent que busca un alliberador a la manera del món, i que sigui aclamat com a Messies i com a Rei. El Senyor el talla en sec: “Calla i surt d’aquest home”. No es deixa enredar. No ha vingut a fer les coses com vol el món sinó com vol Déu. Ell és el Profeta que anuncia Moisès en el Deuteronomi, que té tota l’autoritat i no necessita ser aclamat. Ell ha vingut per alliberar-nos del mal i del pecat i canviar els nostres cors per a què seguim el camí de l’amor. I ho fa d’una manera nova i diferent a la que esperem o volem. Parteix de la realitat de les persones i ens convida a què el descobrim personalment, l’estimem i el seguim. Ell no busca captar les masses sinó que busca persones amb un cor lliure i que visquin com a fills i filles de Déu. L’evangeli de Sant Marc ens mostra que hem d’estar molt atents per a no seguir els camins del món sinó per descobrir de nou a Jesucrist. Ell mostra un nou camí de pobresa i conversió. Obrim-nos a la novetat del Crist, i no deixem-nos dominar per l’esperit maligne.




 En Acció 


calendari setmanal de litúrgia parroquial

Dimarts, temps de confessions de 17 a 20h. Eucaristia a les 20h amb les vespres. Dimecres, dedicat a Sant Josep. Dijous, dedicat a les vocacions. Divendres, pels qui pateixen malalties tant corporals com espirituals. A la tarda fem els responsos dels columbaris. A les 20h procurem fer les misses de difunts. Dissabte, dedicat a la Mare de Déu, direm el rosari després de la missa d’11h. Diumenge i solemnitats, dies dedicats al Senyor, som cridats a posar la missa al centre de la diada festiva.

Cada dia, mitja hora abans de cada missa, trobareu un prevere per rebre el sagrament del perdó.


FESTA DE LA CANDELERA

És el dimarts 2 de febrer. Hi haurà processó de candeles en les dues misses de la presentació del Senyor al temple. També celebrarem la festa de Vida Creixent i recordarem tots aquells germans i germanes que hi participaven i que ens han deixat en els darrers anys. En aquesta mateixa festa celebrem la XXV Jornada Mundial de la Vida Consagrada 2021. Aquest any amb el lema: “La vida consagrada, paràbola de fraternitat en un món ferit”. Aquest mateix dia molts religiosos i religioses renoven la seva consagració al Senyor.


TOTS PER TOTS AMB LA LLAR DE MARIA


Com Sant Josep va cuidar de la família de Natzaret, aquesta parròquia cuida de les famílies que més ho necessiten. Col·laborem amb la Llar de Maria! A l'entrada de la parròquia trobareu un panell amb el llistat de mares que atenem i els seus nadons. Podeu triar-ne una o més i apuntar-vos com a persones benefactores. D’aquesta manera ens feu arribar els bolquers a la parròquia. La vostra ajuda dona vida.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada