2021-01-03

Diumenge II de Nadal


BON ANY NOU!!!

 

 

Aprofitem el primer Bona Notícia de l’any per agrair a tots els membres de la parròquia de Sant Josep la vostra participació i servei en la nostra estimada comunitat. En un any difícil, que sempre recordarem, hem aconseguit mantenir l’esperit comunitari de pregar junts i estar al costat de les persones malaltes i necessitades. Ha estat amb el suport i l’ajuda de tothom. Us ho agraeixo de tot cor i us demano que pregueu i fem el possible per a què la comunitat de Sant Josep sigui testimoni d’Esperança enmig de la ciutat i instrument de l’amor de Déu Pare envers tota la humanitat.

L’equip pastoral de la parròquia -Mn. Lluís, Mn. Ignasi, Mn. Andreu i el Consell Parroquial- us desitja un bon i sant any 2021 amb l’ajuda de Santa Maria i de Sant Josep.

 

 


TEMPS D’EPIFANIA


L'Epifania del Senyor (Els Reis)

-  Dimarts 5 de gener: missa de la vigília a les 20h.

-  Dimecres 6 de gener: misses a les 9h, 11h, 12.30h i 20h.

A la Providència, a les 10h.  


El baptisme del Senyor. Diumenge 10 de gener

-    Les habituals de la vigília i del diumenge.



Postpandèmia: una oportunitat per a la fraternitat


Iniciem el 2021 amb la vista posada en el final de la pandèmia. Aturem-nos i revisem allò que hem viscut. Ho podem fer amb alguns dels seus lemes.

Lluitem contra el virus? S’ha utilitzat un llenguatge bèl·lic. Les malalties infeccioses mai no s’han afrontat desplegant exèrcits sinó amb millores socials. Proposem un llenguatge que ens convoqui a construir alternatives humanes.

Tot anirà bé? Ens ha encoratjat, però hem d’abandonar l’optimisme acrític i les falses seguretats d’un sistema profundament injust. Tot anirà bé, únicament, si afrontem les dificultats i aprenem que, fins i tot en les nits més fosques, la realitat està sostinguda i habitada pel Misteri de Déu.

Resistiré? La veritable resistència no és només la que s’exerceix contra una força oposada, sinó la que genera reflexió i transformació. En definitiva, per «inventar allò que hauria de ser» cal anar més enllà de la denúncia i la crítica.

Queda’t a casa? No podem quedar-nos amb l’ideal d’una llar-búnquer que ens aïlla d’un món ple de perills i amenaces. Recuperem tan aviat com puguem els carrers, llocs de trobada, celebració i reivindicació de drets, sense oblidar tantes persones que no tenen una llar on tornar.

Cuidem-nos? Ens hem reconegut fràgils i interdependents, valorant els qui ens cuiden. Però aquest eslògan només té sentit si abraça tota la humanitat i, molt especialment, les persones que no tenen ningú que les cuidi.

Nova normalitat. Hem d’apostar per un model radicalment sostenible, no només per petits ajustos. Tornar a la situació anterior és un desig dels privilegiats, com si fos un ordre global just, equitatiu i harmoniós. No haurem après res si tornem a la normalitat anterior.

I ara què? El camí de la postpandèmia. Ens preguntem si la crisi servirà per aturar l’emergència climàtica, per promoure la salut com a bé universal i garantit, per dur a terme polítiques més socials, o per posar la Vida en el centre de les decisions. No ens resignem. Apressar l’arribada de la nova normalitat ens competeix a tots, singularment als que compartim el somni de Jesús de Natzaret. De nosaltres depèn que sigui un camí de fraternitat.

Resum del Suplement del Quadern n.221 de Cristianisme i Justícia - Desembre 2020