2021-01-24

Diumenge III de Durant l'Any

           

Diumenge de la Paraula de Déu


NO PODEM DEIXAR PERDRE  

L’OPORTUNITAT PRESENT


Sant Pau ho expressa molt bé: no podem perdre l’oportunitat present. La primera lectura de Jonàs ho exemplifica. Els habitants de Nínive van tenir l’ocasió d’escoltar el profeta. Tenien un passat pecador i, per l’anunci de Jonàs, podrien viure un nou futur en la presència de Déu. El temps present és un do de Déu, un regal que Ell posa a les nostres mans i l’hem d’aprofitar.


L’Evangeli dona el toc de sortida. “Ha arribat l’hora i el Regne de Déu és a prop”. El temps queda configurat per Jesús i la missió comença amb l’empresonament de Joan. Apunta a la passió i la mort del Senyor. És la creu i les dificultats del moment actual. No tenim excuses. És ara el temps que hem d’aprofitar. Comença el canvi produït per la crida del Senyor. Ens urgeix a anar amb Ell i a creure en Ell. Demana la nostra resposta positiva. És llavors que tot canvia en la nostra vida. És el que narra l’Evangeli d’avui. El Senyor va cridar els deixebles, que immediatament el van seguir i ho van deixar tot. D’aquesta manera la seva vida va canviar per viure amb el Senyor. Ells van participar de la missió de Jesús. Estar amb Ell per a ser com Ell.


És l’oportunitat que tenim en el nostre temps. La de començar una nova vida si escoltem la crida a la conversió i a creure en la Bona Nova. Res no ens ha de fer por ni ens farà perdre res important. Si estem amb Ell, res no ens podrà separar d’Ell. Les coses del món, com ens explica Sant Pau, són fugisseres i inconsistents, i nosaltres les hem de viure de manera lliure i despresa posant tot el nostre interès en els camins de l’Evangeli. Aprofitem l’oportunitat i anem amb Ell.

 



V SETMANA DE LA BÍBLIA

Celebrem un any més el Diumenge de la Paraula de Déu, el III diumenge de durant l’any, tal com va instituir el papa Francesc en la carta apostòlica Aperuit Illis. Seguint la recomanació del Papa i dels bisbes catalans, la celebració del Diumenge de la Paraula és el pòrtic de la Setmana de la Bíblia, que enguany arriba a la cinquena edició. Amb el lema “Sortim a sembrar la Paraula”, les entitats promotores encoratgen les comunitats a fer tota mena d’activitats durant aquesta setmana a fi de promoure un major coneixement i aprofundiment dels textos bíblics entre els seus membres. Les entitats convocants han previst cinc actes, un per cada dia de la setmana de l Bíblia, que podeu seguir de manera virtual, en directe o en diferit des del web: http://www.setmanadelabiblia.cat/


La parròquia Sant Josep proposa dues iniciatives. La primera consistirà en què cada dia d’aquesta setmana enviarem per whatsapp un text bíblic poc conegut, i que tractarà sobre el que Déu no vol: les injustícies. També el podreu trobar penjat a la pàgina web. La segona serà que el divendres 29, a les 20.30h, tindrem la primera trobada de l’any de reflexió sobre la Paraula de Déu. Ho farem de manera telemàtica amb l’enllaç de Google Meet:

meet.google.com/fgb-mmot-non

 

FESTA DE LA CANDELERA

És el dimarts 2 de febrer però, com cada any, també la celebrem el diumenge més proper al dia assenyalat. Per tant, el diumenge 31 de genera la missa de les 11h, convidem totes les famílies que han batejat els seus infants en el darrer any. També celebrarem la festa de Vida Creixent.




El 20 de gener, a les 20.30h, ens trobem de manera telemàtica. Comencem pregant per la unitat dels cristians, sota l’empara de Sant Sebastià, copatró de Badalona.

Renovació del Consell Parroquial. Presentem l’Oriol De Tera com a representant de Càritas. Queda pendent la persona representant de Litúrgia.

Compartim la marxa de grups i serveis, després de comentar la situació actual de pandèmia que ens obliga a continuar essent fidels a les restriccions decretades pel bisbat.

Càritas parroquial. Folre. Funciona amb l’equip d’educadors amb serveis mínims. Estan cercant locals nous. S’han previst formacions telemàtiques per les persones voluntàries.

Reforç educatiu. Està en marxa sense persones voluntàries.


Nou projecte de les targetes moneder. Presentem aquest nou projecte que consisteix en acompanyar i ajudar famílies en situació precària en les seves despeses bàsiques. Està previst començar al març amb unes vuit famílies. Hi ha un equip de voluntariat que s’ha dividit en funció de les tasques: recerca de recursos, gestió/atenció i comunicació.

Catequesi. Continua amb el model de la missa familiar amb catequesi: dissabtes, a les 18:30 h. Valoració positiva del pessebre vivent virtual i de la dinàmica dels detectius amb els enigmes.

Aspirantat. Funcionen amb trobades telemàtiques. Valoració positiva de la torronada virtual.

Grup Guadalupe. Es troba virtualment els diumenges.

Vida Creixent. No ha deixat de trobar-se de manera presencial.


Llar de Maria
. Fan serveis mínims i assistència a algunes misses. Han iniciat una nova campanya per buscar ajudes per les noves mares de manera personalitzada. Trobareu un panell explicatiu a l’església. Han estrenat un nou logotip amb motiu de l’any de Sant Josep.

Justícia i Pau. Hi ha una proposta sobre un escultor senegalès que fa figures de fusta en forma de “cayucos”, amb noms de persones que han mort en la travessia. Aquestes figures, fetes al Senegal, es vendrien i servirien per donar suport a l’associació Almas Quemadas, que aglutina persones afectades per l’incendi de la nau del Gorg. Càritas també podria destinar una part dels recursos per projectes propis. Es demana una major concreció del projecte. Es planteja la conveniència de continuar tenint la pancarta penjada al campanar. Va haver-hi debat perquè com Església no fem prou per ajudar les persones immigrades. Vam concloure que la deixem però que cal fer més per aquestes persones. Estem oberts a idees i propostes.

Revisió Advent i Nadal. Es valora positivament la litúrgia de les hores amb el CPL i les celebracions del Nadal: missa del Gall, aniversaris de casament i per la pau.

Economia. Valorem el Bizum i el nou sistema de donatius digital. El Bizum,  del 22/10  fins al 31/12 va generar 222 €. El datàfon del Banc de Sabadell, del 26/11 fins al 31/12 va generar 697€: tres vegades més en menys temps. Entre altres temes, destaquem la novetat que el pis vicari ja està llogat a una família.

Programa trimestre. El diumenge 24 de gener se celebra la festa major de Sant Pau. La festa de la Candelera, amb les famílies dels infants batejats al 2020, serà el diumenge 31 de gener a la missa de les 11h. La preparació de la Romeria de Montserrat i de la festa major de Sant Josep està pendent de la marxa de la situació actual. Informem que hem demanat al bisbat poder ser temple jubilar durant l’any de Sant Josep.

Propera reunió: 24 de febrer de 2021