2021-01-10

El Baptisme del Senyor


La cultura de la cura com a camí de pau


La vida i el ministeri de Jesús encarnen el punt culminant de la revelació de l'amor del Pare per la humanitat (Jn 3,16). A la sinagoga de Natzaret, Jesús es va manifestar com Aquell a qui el Senyor va ungir «per anunciar la bona nova als pobres, per proclamar l'alliberament als captius i la vista als cecs, per deixar en llibertat els oprimits» (Lc 4,18). Aquestes accions messiàniques jubilars constitueixen el testimoni més eloqüent de la missió que li va confiar el Pare. En la seva compassió, Crist s'acostava als malalts del cos i de l'esperit i els guaria; perdonava els pecadors i els donava una vida nova. Era el Bon Pastor que tenia cura de les ovelles (Jn 10,11-18; Ez 34,1-31); era el Bon Samarità que s'inclinava sobre l'home ferit i s'ocupava d'ell (Lc 10,30-37).


A la cúspide de la seva missió, Jesús va segellar la seva cura cap a nosaltres oferint-se a si mateix en la creu i alliberant-nos de l'esclavatge del pecat i de la mort. Així, amb el do de la seva vida i el seu sacrifici, ens va obrir el camí de l'amor i diu a cada un: "Segueix-me i fes el mateix" (Lc 10,37).


En aquest temps, en què la barca de la humanitat, sacsejada per la tempesta de la crisi, avança amb dificultat a la recerca d'un horitzó més tranquil i serè, el timó de la dignitat de la persona humana i la "brúixola" dels principis socials fonamentals ens poden permetre navegar amb un rumb segur i comú. Com a cristians, fixem la nostra mirada en la Mare de Déu, Estrella de la Mar i Mare de l'Esperança. Treballem tots junts per avançar cap a un nou horitzó d'amor i pau, de fraternitat i solidaritat, de suport mutu i acollida. No cedim a la temptació de desinteressar-nos dels altres, especialment dels més febles; no ens acostumem a desviar la mirada, sinó comprometem-nos cada dia concretament per «formar una comunitat composta de germans que s'acullen recíprocament i es preocupen els uns dels altres».


Fragments Missatge del Papa Francesc celebració de la 54 Jornada Mundial de la Pau, 1/1/2021






Festa de Sant Antoni Abad. Aquest any, degut a la pandèmia, no hi haurà la passada oficial pels carrers de Badalona. Però, atès que la festa s’escau en diumenge, 17 de gener, una representació de l’associació assistirà a la missa de les 11h, portant la imatge del sant amb carro i cavalls. Com cada any, pregarem pels difunts de l’entitat i en acabar hi haurà la benedicció de la comitiva davant de l’església.

 

Setmana de pregària per la unitat dels cristians. Anirà del 18 al 25 de gener, amb el lema “Manteniu-vos en el meu amor i donareu molt de fruit”. Tindrem aquesta intenció en les eucaristies i en la pregària de cada dia.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada