2021-02-06

Diumenge V de Durant l'Any

Ajudar els altres


Recordo el testimoni d’un prevere que va morir jove per un accident. Ell va deixar escrit que s’havia fet capellà per ajudar els altres. És la sintonia que trobo aquesta setmana en les tres lectures de la Paraula de Déu. Totes i tots estem cridats a servir els altres.

La primera lectura de Job ens dona el testimoni del malalt i de les persones que pateixen, que podrien pensar que no ajuden i que la seva existència no té sentit. La resposta de l’evangeli és que tots som importants per a Déu i que el Senyor ha vingut a salvar-nos fins i tot de les coses que no surten bé. L’evangeli mostra el servei continuat i incansable del Senyor per ajudar a tothom: guareix, allibera i predica. Duu a terme la seva missió per tot arreu. També defuig la fama superficial i manipuladora de l’esperit del món que el vol retenir i utilitzar. Ell és per a tothom. Celebrem la jornada del Senyor al servei del Regne de Déu i donem importància a la pregària, que és la comunió amb el Pare que ens dona l’alè per la missió.

Sant Pau dona aquest mateix testimoni. Ell no cerca cap recompensa ni gloriar-se de res. El seu servei és gratuït i desinteressat. No sentint-se esclau de ningú ni de res, es fa esclau de tots. Està disposat a fer el que calgui per portar a molts a viure l’Evangeli.

La nostra vida, ja sigui ben activa o en un moment de malaltia, té sentit sempre, perquè és un do de Déu que podem fer fructificar quan ens oferim al Senyor. És així que ajudem els altres, participant de la missió del Senyor per mostrar i viure l’evangeli. 




       

El proper cap de setmana, 12-14 de febrer, participarem en aquesta campanya que porta per lema: “Contagia solidaritat per acabar amb la fam”. Les accions principals seran: dejuni voluntari el divendres 12 de febrer, i col·lectes de les misses del diumenge 14 destinades a la campanya en totes les parròquies. 


Trobareu més informació en el full dominical. Us avancem que tot el que es reculli en la Zona Pastoral V - que agrupa els arxiprestats de Badalona Sud, Badalona Nord, Gramanet, La Cisa i Mataró- anirà destinat a la millora de la seguretat alimentària i dels ingressos de famílies camperoles de Mbarara, una zona rural d’Uganda. També podeu fer els donatius directament a Mans Unides: ES06 2100 3291 9125 0004 4484, o per bizum 00051.

Una altra bona opció és fer-se soci col·laborador. Mans Unides és una associació de l’Església catòlica, i seria una manera de recolzar-la en la seva acció social d’ajuda, promoció i desenvolupament de països en vies de desenvolupament. Podem exercir la caritat cristiana amb els germans d’aquests països de forma molt efectiva. Us animem a què us feu socis trucant al  93 487 78 78 o a través de www.mansunides.org.

 

TROBADA TELEMÀTICA DE LITÚRGIA

Sou convocades i convocats a la trobada telemàtica de Litúrgia per ajudar a organitzar i animar el temps de Quaresma. La proposta és oberta a tothom. Ens reunirem el divendres 12 de febrer a les 20.30h, a través del l’enllaç https://meet.google.com/str-votu-ngu. Us podeu connectar des de l’ordinador o des del mòbil.

 

festA DE LA MARE DE DÉU DE LOURDES

Serà el proper dijous 11 de febrer i, com cada any, la celebrarem en les misses d’11h i 20h. Finalitzarem les dues misses amb la processó de les candeles fins a la cripta. Aquest dia és la Jornada Mundial del Malalt. Posarem les persones malaltes de la nostra parròquia sota l’advocació i protecció de la Mare de Déu de Lourdes, especialment en aquest temps de pandèmia.