2021-02-28

Diumenge II Quaresma

Entre dues abraçades

El Papa Francesc ens va deixar aquesta imatge en la seva exhortació apostòlica Evangelium Gaudium (144). El bisbe Sebastià Taltavull ens la recorda en el seu darrer llibre. El Sant Pare diu que la identitat cristiana és l’abraçada baptismal que ens fa anhelar, com a fills pròdigs, l’altra abraçada, la del Pare misericordiós que ens espera en la glòria. La vida està entre aquestes dues abraçades. Aquest diumenge celebrem un avançament d’aquesta abraçada final. El Senyor es presenta en el núvol del Tabor com el Fill estimat del Pare, i aquest ens convida a escoltar-lo, a seguir-lo, a estar amb Ell. Ens confirma la manifestació de Déu que va haver-hi en el baptisme del Senyor. Va ser en el Jordà i va significar la seva mort i resurrecció. Jesús es reconeix entre Moisès i Elies: la llei i els profetes. Ens mostra que tot porta cap Ell i que Ell és el veritable camí a seguir. Jesucrist és l’abraçada del Pare que anem rebent en aquest món, que ens dona pau i bé, que ens fa viure l’Esperança, que ens indica que la vida té sentit i que al final de tot trobarem l’abraçada definitiva de Déu.

Els deixebles experimenten l’alegria d’estar amb el Senyor. Però encara no han entès res. No entenen que la resurrecció és l’abraçada final amb Déu i que l’anem vivint en la mesura que ens lliurem i estimem pel camí de l’Evangeli. Encara queda la Passió. Nosaltres estem en aquest moment. Encara molt tocats per l’abandó, la soledat, la inseguretat, les pors... Així, tornem a fer l’experiència de l’encontre amb el Senyor.

Escoltem les paraules de Sant Pau, que ens ajudaran a viure aquesta confiança: Si tenim Déu a favor nostre, qui tindrem en contra? Ell que ens ha donat el seu Fill, com no estarà disposat a donar-nos-ho tot, amb el seu Fill?. Sentim l’abraçada del Senyor que ens acull i ens dona la Vida.Comencem amb el salm del dia com a pregària. Comentem les novetats de la pandèmia que ens fan continuar estant alerta. Novetats dels grups i serveis. El més destacat és que l’Aspirantat, després d’un temps de trobades telemàtiques, aquest dissabte torna a l’activitat presencial amb els grups de primària. Continua la missa familiar. Aquest diumenge hi ha curset de promesos amb una parella. El nuvi es prepara per batejar-se a la Vetlla Pasqual, i el dissabte passat va participar en el ritus de l’elecció. Projectes solidaris. Targetes moneder. Està previst començar l’acolliment per Sant Josep. S’ha proposat fer difusió entre les famílies de la Catequesi i l’Aspirantat. Projecte “Cayucos”. S’ha creat una comissió i està previst fer una exposició per sensibilitzar i recollir diners per a les persones que vivien a la nau cremada. S’estan preparant altres iniciatives. Festa de Sant Josep. El programa comença el divendres 19 amb la missa presidida pel bisbe Javier Vilanova. Hi participarà la Congregació dels Dolors i farem la presentació de l’Auca. El dissabte 20 se celebrarà la missa de la Llar de Maria i el diumenge 21, dia del Seminari, proposem fer la missa de les persones voluntàries. Web parroquial. Ens proposem renovar-la. Setmana Santa. Està tot per definir. No hi haurà benedicció de Rams ni processons. Romeria a Montserrat, 30/4-2/5. Segurament es farà només a nivell de l’Aspirantat. Altres. El diumenge 28 de març a les 18h a Sta. Maria, trobada de joves amb el bisbe Toni Vadell.

 

AGENDA QUARESMAL: PREGÀRIA


ü Recés de Quaresma. Dissabte 6 de març, amb l’Adoració del Santíssim. Començarem a les 9.30h amb les Laudes i una meditació. A les 11h missa, rosari i exposició fins a les 18h.

ü Adoració Santíssim. Cada dijous des de la missa de 20h fins a les 21.15h.

ü Pregària de vespres. Cada dia. Els dimarts la fem a la missa de 20h, els dissabtes que hi ha adoració a les 17.45h, els diumenges després del Viacrucis i la resta de dies a les 19.45h.

ü Viacrucis. Divendres després de la missa de les 11h. Els diumenges, amb el rosari i les vespres, a les 18h.