2020-04-04

Diumenge de Rams


LA SETMANA SANTA SEMPRE VIVA I NOVA

Comencem la Setmana Santa per a viure la Pasqua. Aquest any d’una manera diferent i especial com cada any però sempre nova. Us convido a viure-ho des de diferents vessants vitals que tots tenim:


La primera és la del pecat del món. La humanitat viu marcada pel mal i les conseqüències d’aquest. Ens esclavitza i ens domina i no ens deixa ser persones, fills de Déu. Aquests dies tots hem de fer el nostre acte de contricció personal. Cal adonar-nos del nostre estil de vida individualista i egocèntric, del nostre consum desmesurat i insostenible, de com som dominats pels poders del món i per la por. El Senyor entra a Jerusalem i l’aclamem com un Rei, l’alliberador que necessitàvem. L’únic que pot fer-ho. Ell ens dona el perdó de Déu. Ell ve a salvar-nos.

La segona és la passió. El Senyor sofreix i participa del nostre destí fins a donar la vida. Molts malalts que estan sols i entovats als hospitals sentiran la seva proximitat en aquests moments d’abandó. Moltes persones amb diferents patiments com l’atur, els deutes, conflictes familiars...participen de la passió de Jesucrist.  Tots d’una manera o altra en veiem reflectits, acompanyats i consolats per la creu del Senyor i amb ell trobem la força per oferir-nos en el camí de l’amor de Déu.

La tercera és el seguiment al Senyor. Aquest any no anirem físicament amb palmes a la benedicció de rams. Però si som convidats a seguir el Senyor en aquesta entrada triomfal a Jerusalem. Som convidats a sortir de la nostra comoditat i instal·lació per aixecar-nos i participar de la seva missió. Simó de Cirene, les dones que acompanyen a Jesús fins al final, Josep d’Arimatea...ens senyalen el camí del que som cridats a ser. Seguidors i deixebles del nostre Rei, el Senyor i servidors del seu Regne de pau, de justícia, d’amor.

Disposem-nos i preparem-nos a participar de la Pasqua.







Us recordem que les celebracions de la Setmana Santa seran sense la presència del poble degut al confinament per la pandèmia. A continuació teniu l’hora de l’inici de les celebracions parroquials, de manera que podeu unir-vos en oració des de les vostres pròpies cases. A més de poder seguir els oficis a la Catedral o a la Santa Seu pels mitjans oficials, la parròquia posa al vostre abast que pugueu seguir les celebracions que hi hauran a la nostra església per YouTube escrivint al cercador: “Parròquia Sant Josep de Badalona”, o per Facebook:

Facebook.com/andreu.oller.3

Canal de Youtube de la Parròquia de Sant Josep de Badalona






MISSA CRISMAL I PREGÀRIA DEL PERDÓ PERSONAL

Dimarts Sant hi ha la missa Crismal a les 11 del matí a la Catedral de Barcelona. Aquest any de manera especial tots som cridats a unir-nos a aquesta celebració des de casa mitjançant les xarxes socials. En aquesta missa es beneeixen els Sants Olis. Junts podem pregar per tots els que al llarg d’aquest any seran ungits en els sagraments. En els de la Iniciació Cristiana, entre els infants que els rebran tenim els nostres catecúmens. En la Santa Unció, preguem pels malalts i ancians. També pels que rebran els ministeris ordenats. La renovació de les promeses i  les noces d’or i argent d’aniversaris d’ordenacions, queden posposats per una millor ocasió en la que haguem superat aquesta pandèmia.

Tampoc podem fer la celebració del perdó comunitària. En aquesta situació que ens trobem, cadascú pot fer un pregària personal de perdó pels seu pecats, contrició perfecta. Cal expressar una sincera petició de perdó i fer el votum confessionis, és a dir, el ferm propòsit de recórrer a la confessió sacramental quan es tingui ocasió. Així s’obté el perdó dels pecats, fins i tot mortals (Catecisme 1452).


CANCELACIÓ DE LA ROMERIA A MONTSERRAT

Us anunciem que cancel·lem la Romeria pels dies 24 al 26 d’abril. Veient com va tot amb l’acumulació d’actes aplaçats, no creiem que es pugui arribar a fer aquest any.  L’any proper mirarem de fer-la ben grossa!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada