2020-04-18

Diumenge Segon de Pasqua


DIUMENGE DE LA DIVINA MISERICÒRDIA

COM RECONÈIXER EL SENYOR

A l’evangeli surt vàries vegades el verb veure i després surt com li van dir a Tomàs: Hem vist el Senyor. Però l’evangeli no descriu el Ressuscitat ni com el van veure. Només ens fa fixar en el detall que els va ensenyar les mans i el costat. Tomàs també demana veure els senyals a la pell dels claus i la llança. És com si volgués fer-nos veure que els deixebles el van reconèixer a través de les seves ferides.

Avui, també som convidats a viure aquesta mateixa experiència del Ressuscitat. Com els deixebles, amb Tomàs, només el podem veure a través del Crucificat. A través del seu sofriment i patiment. Del seu lliurament per a nosaltres. Això es veu a través dels nostres pecats i de com ens sentim perdonats i estimats per ell. A través del patiment i sofriment dels malalts que ens conviden a descobrir-lo postrats i només demanant que els acompanyem i els ajudem. I a través dels servents del Regne de Déu, que lliuren la vida amb generositat i disponibilitat al servei dels germans. Aquests dies tenim la possibilitat de nou de veure el Senyor a través de les seves nafres i del seu patiment a la creu en els moments que ens toquen viure. És així que podem contemplar l’amor immens que brolla del seu cor cap a mi, cap a tu i cap a tots, en especial a través dels més dèbils i necessitats.

Tomàs, amb la seva postura una mica dura i incrèdula, ens ajuda a descobrir el Senyor de nou i a fer-lo nostre amb aquesta pregària i potser la nostra, la d’aquests dies: Senyor meu i Déu meu. Entrem avui en el misteri de Déu a través de les marques del seu sofriment per nosaltres: les seves ferides, i comprendrem que la misericòrdia no és una qualitat més, sinó l’amor de Déu que es vessa cap a nosaltres. 





     En Acció  


ST. JORDI I M.D. MONTSERRAT

Ja arriben les festes dels patrons de Catalunya. Aquest any no podrem fer el que teníem programat: les paradetes de roses com la del Folre, les misses solemnes i la Romeria de Montserrat. De totes maneres, us animem que ho visqueu des de casa amb una bona lectura, penjant roses fetes per vosaltres als balcons i seguint les misses de les solemnitats per les xarxes socials. Les campanes acompanyaran com cada dia. El dijous retransmetrem la missa de sant Jordi a les 12 h i farem vetlla de pregària amb exposició del Santíssim, a les 20 h. El diumenge al vespre podeu seguir la Vetlla de Montserrat per la web: www.montserratcomunicació.cat, així com la resta d’actes litúrgics.

RETRANSMISSIONS CELEBRACIONS

En els propers dies ja anirem anunciant les misses que fem per internet. A cadascuna tindrem una intenció especial pels difunts recents. Comuniqueu-nos els vostres difunts per WhatsApp (679897851) o per email: santjosepbadalona@gmail.com. També confirmem que emetrem la missa del diumenge proper que serà a les 12 h. Les emissions són, com ja us vam anunciar, per YouTube escrivint al cercador: “Parròquia Sant Josep de Badalona”, o per Facebook: facebook.com/andreu.oller.3

MES DE MAIG A PROP

Ja el tenim aquí i encara patint els efectes de la pandèmia. El més segur és que encara que s’aixequi l’estat d’alarma no es podran fer celebracions religioses de molta gent. Per això aquests dies estem comunicant a totes les famílies que tenien programats baptismes i comunions que queden posposats per més endavant. De seguida q tornem a la normalitat farem el possible que oferir una bona oferta de dates per poder celebrar els baptismes. Les comunions queden pendents de veure com anirà tot. En qualsevol cas, mirarem de celebrar el mes de Maria des de cada llar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada