2020-04-26

Diumenge Tercer de Pasqua




TORNEM D’EMAÚS

Aquest diumenge tornem a trobar-nos amb Emaús. Una experiència que ens identifica i que pot ser la nostra. La diferència serà si serem capaços d’adornar-nos de qui és el caminant que ens acompanya. I de la força i del poder que té. És la de canviar-nos la vida, de transformar el nostre cor i els nostres anhels.

Participem molts cops dels sagraments: de la penitència, de l’eucaristia... I anem amb els nostres neguits i preocupacions. En aquest moment mateix estem vivint una realitat que ens supera i ens pot desanimar, la de la pandèmia. I anem amb una idea de Déu que és equivocada. Volem el Déu de la omnipotència de la força i l’autoritat. D’aquí el desencís, els sentiments negatius o la desesperació. 

És llavors que el Senyor surt al nostre encontre. És el company de camí i ens parla. No té receptes màgiques. Els problemes i les coses continuen igual al nostre entorn. Però el Senyor és el Ressuscitat. Ell s’ha lliurat a la creu perquè nosaltres tinguem la seva Vida i participem d’ella amb tot el nostre ésser. Ell és el Déu omnipotent de l’amor, del perdó i de la vida. Ens ajuda a entendre que cap experiència humana queda fora del pla de Déu, que tot el que vivim té un sentit, que forma part d’un camí que duu a la meta, al Regne de Déu.

L’encontre amb Ell ens transforma i ens fa tornar plens de confiança, pau i entusiasme, i capaços de donar testimoni.  Ens fa participar de la seva missió de donar vida i canviar els cors.

Caldrà adornar-nos si ens deixem trobar, si aprofitem aquests encontres. Si ens deixem tocar el cor per la seva Paraula i pels sagraments.  És llavors que la nostra experiència pot ser la mateixa que els d’Emaús. No tinguem por d’obrir el nostre cor a la llum del Ressuscitat i deixem que ell transformi les nostres vides per a nosaltres i per als altres.


                                      En Acció 





NOTÍCIES DELS GRUPS I SERVEIS


Folre. S’estan atenent a 60 persones aproximadament cada dia. Es donen tuppers a la porta i entren per dutxar-se de 3 en 3. Es van gravant vídeos per les voluntàries i les persones ateses que estan a Casagemes. Així seguim connectats. Podeu enviar persones que demanin per menjar a les 19h a Folre. Millor avisar abans. Ho podeu fer a través de la parròquia.



Catequesi. Mantenim la catequesi en marxa amb totes les famílies. Periòdicament s’envia a les famílies dels primers cursos material per seguir la catequesi a casa. Cada dissabte cap a les 18 h, fem trobada virtual amb els infants per treballar la missa del diumenge. També fem una connexió a les 16 h amb els infants i joves que es preparen per a la confirmació. Els catecúmens continuen la preparació amb materials que se’ls va enviant.

Aspirantat. A través de les xarxes socials d’Instagram i WhatsApp van plantejant un repte als infants i famílies  per fer a casa. També els grups dels grans han fet alguna trobada virtual.

Equips de matrimonis. Estan en continua connexió compartint materials. Aquest diumenge hi ha una trobada virtual de l’Equip 8.

CELEBRACIONS VIRTUALS

Mare de Déu de Montserrat. Podeu seguir la Vetlla de Montserrat a les 22 h per la web: www.montserratcomunicació.cat, així com la resta d’actes litúrgics.

Retransmissió de la missa, per internet a les 12 h, cada dia, a excepció de dimarts i dimecres.  Preguem per als difunts, sobretot els més recents. Per apuntar-los:WhatsApp (679897851) o per email: santjosepbadalona@gmail.com.  

Vetlla de pregària de dijous. La retransmetrem amb Exposició del Santíssim, a les 20 h, a continuació dels aplaudiments. Cada cop ho fem millor. Les emissions són per YouTube: “Parròquia Sant Josep de Badalona”, o per Facebook: facebook.com/andreu.oller.3

MES DE MAIG: MES DE MARIA

Us convidem a fer el mes de Maria a casa a través de les xarxes socials. Els que vulgueu i ens ho demaneu per WhatsApp o per email us farem arribar l’esquema a seguir i una reflexió diària del mes de Maria per escoltar.