2019-06-22

Diumenge del Cos i la Sang de Crist



NOTES EXPLICIATIVES DE LES LECTURES

La primera (Gn 14,18-20). La benedicció de Melquisedec (el meu rei és justícia), rei de Salem (Jerusalem), remarca el poder de Déu que és qui realment guanya. El delme d’Abraham pot simbolitzar l’aliança entre tots dos. Es tractava de justificar la funció de Jerusalem com a lloc on resideix Déu i del rei de la ciutat com a sacerdot. La tradició bíblica va identificar Melquisedec amb una figura messiànica (Sl 109,4) i a la carta als Hebreus es relaciona amb el sacerdoci definitiu de Jesús (He 7,3).
El pa i el vi són una referència a l’àpat eucarístic.

La segona (1Cor 11,23-26). És el relat de la institució de l’Eucaristia. Pau no va ser testimoni ocular de l’última Cena com tampoc ho són els relats dels tres evangelis sinòptics. Tot i així, tots quatre tenen una sèrie de similituds aclaparadores. Pau afirma que la tradició que rep prové de Jesús mateix i  no han trencat mai la cadena de transmissió. Les paraules de Jesús sobre el pa i el vi remeten al sentit sacrificial de la seva mort com a nova aliança entre Déu i els homes (Ex 24). El concepte de memorial és quelcom més que un record, ja que vol fer present l’acció salvífica de la mort de Jesús en el passat que ha possibilitat un nou camí d’accés a la salvació.

Evangeli (Lc 9,11b-17). Lluc vol mostrar que en Jesús es compleixen els anuncis referits a l’abundància dels temps messiànics, descrita com un banquet ofert a tots els pobles. Els gestos de Jesús amb els pans i els peixos són descrits amb clares ressonàncies eucarístiques (Lc 22,19). Tots queden saciats i fins i tot en sobra! Ningú no pateix fam ni necessitat. L’àpat de Jesús no deixa fora del convit cap afamat de la terra. La referència a les dotze cistelles plenes de pans que sobren al·ludeix als dotze deixebles que seguiran alimentant les multituds que pateixen. (CPL)



 En Acció 


AGENDA I PROPOSTES ESTIU                       

El dimecres 26, a la missa de les 20 h, hi ha la festa de Sant Josepmaria.

Pelegrinatges a Lourdes amb l’Hospitalitat: del 27 de juny a l’1 de juliol, i del 26 al 30 de setembre. (Informació: Pere Pujades, delegat, 667983797, www.hospitalitat.org).

Concert de final de curs de la Coral Betúlia, juntament amb el Cor Jove de la Sagrada Família. Serà el diumenge 30 a la Capella del Santíssim. Cantaran el Rèquiem de Gabriel Fauré.

Us recordem la proposta del Cinema familiar a la fresca pel mes de juliol. Cada dissabte a les 20:30, a la rectoria de Sta. Maria veiem una pel·lícula familiar.

L’Aspirantat ja prepara les colònies i campaments per la segona quinzena de juliol. També l’Hogar de Maria farà un petit Casal d’estiu a la parròquia durant el mes de juliol. El moment de trobada serà alguns migdies.

Estem preparant el Pelegrinatge Arxiprestal per al nou curs. Serà el dissabte 14 de setembre. Anirem a l’Arboç i visitarem la Giralda. Anirem informant.

Horari de Misses de juliol i agost de 2019
JULIOL
Lloc
Dilluns-divendres
Dissabtes
Diumenges
P. St. Josep
11 h, 20 h
11 h i 20 h (anticipada)
9 h , 11 h, 12,30 h (cas.), 20 h
Providència
No hi ha misses
No hi ha misses
No hi ha misses
Despatx parroquial
Dimecres, de 18 a 19:30 h

AGOST
Lloc
Dilluns-divendres
Dissabtes+ 14/8
Diumenges+15/8
P. St. Josep
11 h
11 h i 20 h (anticipada)
11 h i 20 h (castellà)
Providència
8 h
8 h
9.30 h
Despatx parroquial
Per urgències i consultes, demaneu a l’església
Molt bon estiu i fins al nou curs amb el Bona Notícia!!!!!