2019-06-16

Diumenge de la Santíssima Trinitat




CRIDATS A PARTICIPAR DE LA SAVIESA DE DÉU

La Saviesa, descrita en el llibre dels Proverbis (primera lectura), es complau d’habitar enmig dels éssers humans, ja que en ells hi troba la imatge i semblança del Déu creador. És divina i preexistent al cosmos, infantada pel Senyor. El batejat, per mitjà de l’Esperit Sant vessat en el seu cor (segona lectura), ha rebut el do d’una vida santa, i d’aquesta manera participa ja de la Saviesa de Déu u i tri. L’Esperit Sant desa l’amor del Pare en el cor del creint i el configura a Jesucrist, el Verb de Déu encarnat.

Com a batejats estem cridats a reflectir la imatge de la saviesa de Déu. Participem del seu mateix Esperit i som consagrats a ell. Aquest és el nostre gran tresor que hem de cuidar i fer créixer. És l'amistat amb Déu, però units a Ell en l'Esperit Sant. Això és participar de la vida trinitària. Però és una relació de llibertat. Mentre ell per la unció baptismal no ens abandonarà mai, nosaltres sí que ens podem allunyar i prendre altres camins. És la condició de l'amor. Per això cantem eternament la misericòrdia de Déu, perquè ell ens estima, ens acompanya en els nostres patiments i ens salva, ens dóna la vida i la força necessària per seguir, i ens crida a participar en vida trinitària: Pare, Fill i esperit Sant. Hem de fer de la nostra vida una càntic de lloances per tot el que Déu fa de nosaltres. I per això, no perdre mai el tracte d'amistat amb Déu, sinó que l’hem de fer créixer i demanar la seva Saviesa.



  En Acció


SETMANA DE Corpus Christi

Avui diumenge de la Santissima Trinitat som convidats a la celebració arxiprestal de Corpus Christi de Badalona, que començarà  a les 18 h a la Parròquia de Santa Maria Tot seguit hi haurà la processó pels carrers de Dalt la Vila. Aquest any s’avança degut a la coincidència del diumenge de Corpus amb les festes de la revetlla de sant Joan que es celebren pel mateix barri. Per tant, aquesta setmana que comença culmina amb el Diumenge del Cos i la Sang de Crist. Us recordem que tenim un temps comunitari d’Adoració al Santíssim Sagrament. És el Dijous, des del final de la missa de les 20 h fins a les 21:15 h

També som convidats a la Vetlla Eucarística Diocesana del Corpus. És una estona d’adoració eucarística presidida pel Cardenal Joan Josep Omella. Serà  a la Sagrada Família, de 20 a 22 h. Ho organitzen les capelles d’adoració nocturna i perpetua. L’entrada és lliure a partir de les 19 h.

El dilluns 24 tenim la Solemnitat de Sant Joan amb la missa avançada del diumenge al vespre, a les 20 h, i al dilluns: les misses de les 11 h i 20 h, i a les 10 h a la Providència.

CONFERENCIA PASTORAL OBRERA: I ARA QUÈ?

L’equip de pastoral obrera de Badalona ens convida a participar a aquesta xerrada  sobre el nostre paper com a ciutadans després de les eleccions. Serà a la parròquia de Sant Pau, a les 19 h

MOCADORS DEL 150 ANIVERSARI

Els vam portar a la romeria de Montserrat i han costat 2 € cadascun. Els podeu aconseguir a la sagristia amb un donatiu voluntari.