2019-06-02

Diumenge de l'Ascensió del Senyor



AVISOS PER A NAVEGANTS

SEGUIM A PASQUA L’Ascensió no és un fet aïllat, sinó un desenvolupament del mateix esdeveniment de la pasqua del Senyor.

ASCENDIR. Cal superar la concepció espaial. El papa emèrit ens ha recordat amb insistència que el Cel no és una realitat còsmica, un lloc concret de l’Univers localitzable més enllà dels estels. El Cel és Déu mateix, és l’estar de Jesús en Déu, l’endinsar-se del Senyor en Déu, l’introduir-se en la proximitat divina.

LA NOSTRA PARTICIPACIÓ. El Ressuscitat s’emporta amb ell la humanitat que assumí en el si de Maria. La Pasqua és la porta que s’obre de bat a bat perquè la humanitat atreta pel Senyor en la seva Ascensió creui els llindars de la mort per endinsar-se en l’eternitat de Déu. El Crist fou elevat perquè compartíssim la seva divinitat. On ens ha precedit ell arribarem també nosaltres. Aquest és l’objectiu del pla salvador de Déu.

¿ABANDONATS? El Senyor no està absent, no s’ha desentès del món. Segons Lleó el Gran: amb l’Ascensió, es posa fi a la presència corporal de Jesucrist entre els homes per fer-se present d’una altra manera. Aquesta nova presència no està sotmesa als límits del temps i de l’espai, i podem posar-nos-hi en contacte a través dels sagraments. Ara la seva presència és universal i no està constreta pel cronos.

ALEGRIA. És el sentiment que ha de prevaler i que ha de guiar l’Església al llarg de la història mentre espera la tornada del Senyor (Fets 1,11). Alegria per la victòria del Senyor, per la força de la vida, per la fortalesa de l’amor, per la presència permanent del Senyor, que està amb nosaltres fins a la fi, per la nostra participació en l’eternitat que tastem ja en l’Eucaristia. Mentre esperem la gloriosa vinguda del Senyor encomanem aquesta alegria.


  En Acció 

PRIMERES COMUNIONS
                             
Aquest diumenge faran la comunió 17 infants que formen part dels grups de dilluns i de la catequesi familiar. En la missa de les 11 h la rebran: Ariadna Añez Mercado, Marta Caballé Uriol, Berta Campos Fidalgo, Pol Chavarria Cerós, Arturo de Haro Amel, Ariadna Garcia Bowen, Christian Bryan Pesantes López, Pau i Sergi Teruel Gómez; i a la de les 12:30: Lucía Castellanos Martos, Joan Celdran Molina, Ariadna Crehuet Contreras, Meritxell Hormigo Ortiz, Nicolás Jara Ramón, Elia Luna Garci, Núria Nadal Miró i Queralt Serra Pijoan.

Trobada diocesana pel Pla Pastoral “Sortim!”.

Tots som convocats aquest diumenge 2 de juny a la Sagrada Família, a les 18 h. L’ entrada és lliure. Us proposo trobar-nos a les 16 h a l’andana de Pompeu Fabra per anar junts.


MES SAGRAT COR DE JESÚS I ALTRES CELEBRACIONS

Pel mes del S.C. de Jesús farem la pregària al final de les misses de cada dia. També en aquest mes de juny celebrarem els aniversaris d’ordenació sacerdotal dels preveres diocesans de la parròquia: el 4, el 19è  de Mn. Andreu Oller; i el 12, el 26è, de Mn. Ignasi Borrull.

FESTA DE PENTECOSTA A SANT JOSEP

Celebrem la Pentecosta. Cantem, encara que sigui amb una petita llum, a l'Esperit Sant. El diumenge 9 de juny, a les 18:00 h, ens trobarem a la Cripta i ens espera l'inesperat. Amb nosaltres cantaran membres de corals de gospel per commemorar el naixement de l'Església.

pelegrinatge a lourdes (27-juny / 1-juliol)

Us animem a pelegrinar amb l’Hospitalitat. Per a més informació i inscripcions podeu passar pel despatx parroquial els dijous  6 i 13 de juny.
 


MOCADORS DEL 150 ANIVERSARI

Els vam portar a la romeria de Montserrat i han costat 2 € cadascun.
Els podeu aconseguir a la sagristia amb un donatiu voluntari.

Cap comentari: