2019-03-02

Diumenge vuitè de Durant l'any



La prova del cotó

Hi havia un anunci de la TV que hi sortia un majordom que feia la prova del cotó per comprovar l’eficàcia dels productes de neteja de la llar. Aquesta setmana se m’acut que hem de fer una prova  similar però a la nostra vida. I el Senyor ens dóna el cotó que hem de passar per a fer-la. Hem de preguntar-nos quins són els nostres fruits. Quins fruits donem. Perquè sovint anem massa refiats i anem pensant que som bons cristians, bons pares, bons esposos, bons capellans, o bons companys de treball en l’àmbit que ens movem i no som capaços d’adonar-nos de la nostra manera d’actuar i tractar els altres. De com ens veu la gent, i més important, de com ens veu Déu. El Senyor en el seu sermó de la plana, en l’evangeli de Lluc, ens fa preguntar-nos pels fruits que donem, perquè segons siguin bons o dolents serà el nostre cor. I és així que seguint aquests indicis que no són definitius però molt indicatius, ens podem adonar com tenim la nostra vida interior.
Doncs, a punt de començar la quaresma, serà un bon moment per deixar-nos interpel·lar per la Paraula de Déu que ens convida a preguntar-nos pels fruits que donem. Si són d’humilitat, misericòrdia, pau, justícia, bondat...; o són d’altre tipus pels que només busquem erigir-nos com a  superiors i jutges per sobre dels altres. El Senyor ens posa també aquesta comparació: abans de veure l’estella de l’ull del germà hem de veure la biga del nostre ull. Passem la prova dels fruits de Déu.              


 En Acció

PROGRAMA DE QUARESMA 2019


ü Dimecres de cendra, 6 de març, imposició de cendra a les misses.
ü Conferència arxiprestal,
 divendres, 8 de març, 19:00 h, a la sala de Vídeo dels locals parroquials. Sobre Sant Josep i l’evangeli, per P. Jesús Renau.
ü Cantata solidària de Bach: La Passió de Crist, 9 de març, 21 h, a l’església de Sant Josep, per la Camerata Bach Badalona.
ü Novena de Sant Josep, des del 10 de març.
ü Recés arxiprestal de quaresma, 16 de març, de 10 h a 13:00 h, a la P. Sta. Maria. Predica el Sr. Bisbe Tomàs Jesús, emèrit de Veneçuela.
ü Festes de Sant Josep, Del dissabte 16 al 19 de març.
ü Trobada de formació i reflexió sobre la Paraula de Déu: divendres 22 de març i 5 d’abril. A les 20:30 h, a la sala de reunions de Passatge Ventós Mir, 24.
ü Pregó de Setmana Santa, el dimecres 10 d’abril, a les 20 h, a la Parròquia de Santa Clara, pel Sr. Joan Rosàs.
ü Celebració comunitària del perdó: Dimarts Sant, 16 d’abril, 20:30 h.
ü Adoració al Santíssim Sagrament: El dimecres amb els joves de St. Josep, de 21 a 22 h; dijous, des de la missa de les 20 h fins a les 21 h; i, dissabtes: 23 i 30 de març i 6 d’abril, tota la jornada des de la missa de les 11 fins a la de les 20 h.
ü Pregària de Vespres: de dilluns a divendres. Els dimarts la fem a la missa de 20 h i la resta de dies, a les 19:45 h.
ü Via crucis: cada divendres després de la missa de les 11 h, i els diumenges, amb el rosari, a les 18 h.

FESTA D’ANIVERSARI DE SANT JOSEP

El diumenge 17 de març tindrem el dinar d’aniversari dels 150 anys de la parròquia. Són 15 €, adult i 5€, menú infantil. Us podeu apuntar a la sagristia o al despatx parroquial.