2019-03-17

Diumenge segon de QuaresmaDIA DEL SEMINARI
El seminari, missió de tots

Enmig de la quaresma en què ens preparem per celebrar el misteri cristià, ens trobem amb la festivitat de St. Josep, el pare de Jesús. L’Església es recorda de pregar especialment aquests dies pels seminaristes, que tenen St. Josep per patró. Diu que Josep va ser el primer formador del seminari, formador de Jesús perquè és qui li va ensenyar a pregar, a valorar la Llei i a fer obres de caritat. Ara som els seminaristes que li demanem que ens ensenyi a ser bons sacerdots.

Tenim un repte molt gran per endavant: portar Crist a tots els racons del món, a una família trencada per l’ individualisme, a una joventut que no veu en el futur cap signe esperançador, a una societat que ha oblidat el tracte amb Déu. Cal afegir a aquesta situació el sentir de l’Església, que veu amb gran desconsol com alguns dels seus ministres no han usat correctament del do que se’ls ha concedit. Davant aquest panorama que no assegura l’èxit personal hom recorda que nosaltres portem un tresor com en gerres de terrissa (2Cor 4,7); i que aquest tresor és el do de Déu que es vol donar a tots els homes per a la salvació de tots ells (1Tim 2,4).

El lema del seminari d’enguany és “El seminari, missió de tots”. I és ben veritat que és missió de tota l’Església. La tasca sacerdotal és impossible si la pretenem realitzar en solitari: necessitem evangelitzar en comunitat, celebrar sagramentalment Crist en comunitat, fins i tot l’ajuda als pobres tampoc no és tasca individual, sinó que per ser ben realitzada compta amb tot un equip al darrere. Necessitem treballar comunitàriament, i units al Cap, Crist, tot recordant allò que ens digué: sense mi no podeu fer res (Jn 15,5). El millor que podeu fer per ajudar el vostre mossèn o el vostre seminarista és pregar per ells: pregant pels seus ministres mostreu fins a quint punt us estimeu l’Església.

Que St. Josep intercedeixi per nosaltres davant del seu Fill i faci de nosaltres sacerdots segons el Seu cor (Jr 3,15)
Pau Manent
        
 En Acció

Solemnitat de Sant Josep

El proper dimarts 19 celebrem la Solemnitat de la nostra festa patronal. A les 20 h,  hi haurà la Missa solemne presidida pel Sr. Cardenal-arquebisbe Joan Josep Omella, amb la participació de la Societat Coral La Badalonense que cantarà la Missa de Sant Josep, del mestre badaloní, Salvador Valls Franch. A continuació, beneirem i inaugurarem l’exposició de fotografies del 150 aniversari: “Un segle i mig de presència a Badalona: la Parròquia de Sant Josep”


Formació i reflexió sobre la Paraula de Déu:

El divendres 22, a les 20:30 h, ens tornem a trobar per aprofundir les lectures del diumenge.  A la sala de reunions de Ptge. Ventós Mir, 24.

Adoració al Santíssim Sagrament:

El dissabtes 23, tindrem una jornada amb el Santíssim Sagrament exposat, des de la missa de les 11 fins a la de les 20 h

CONFERÈNCIA SOBRE SEXUALITAT

La donarà D. Jesús María Silva, amb el títol: “Lo que no sabías sobre el sexo”. La organitza el Hogar de Maria, i serà el dissabte 23 de març, a les 11 h, a la Cripta. Està oberta a tothom.

CONCERT SOLIDARI CAMPANYA VENEÇUELA

Del concert sobre Bach que vam organitzar el passat dissabte hem recollit 500 €. Continuem la campanya arxiprestal recollint sobretot medicaments.

CERTIFICATS DONATIUS RENDA

Els qui ho veu sol·licitar podeu passar a recollir-los per la sagristia o pel despatx parroquial.