2019-03-31

Diumenge quart de Quaresma


PERSONA RICA, PERSONA POBRA

Aquesta setmana encarem de nou la Paràbola del Fill pròdig. És una història meravellosa que sempre ens aporta quelcom nou que ens descriu la nostra manera de ser i de viure. Aquest cop voldria destacar quina és la veritable pobresa i la veritable riquesa.
Primer descobrim que la veritable pobresa és la que el fill petit arriba a assolir. No és només per quedar-se sense res, sinó quan s’adona que està necessitat de tot i torna al pare. El fill gran, en canvi, té de tot però no té el que és important, no ha comprès que amb el pare ho té tot i que no ha de pagar res. La veritable pobresa serà per a ell adonar-se com n’està de lluny del pare i el no viure com a fill.

Però qui vol ser pobre en aquest món? El que interessa és la riquesa del pare. I aquest és el gran descobriment que fa el fill petit. Que necessita del pare i amb el pare ho té tot. Però quina és la veritable riquesa que ens comparteix el pare i ens crida a gaudir-ne? És l’amor gratuït i generós, el perdó, l’esperit de família, la pregària, el servei als germans..., és participar del Regne del Cel.

Aquesta paràbola ens convida a adonar-nos de la nostra pobresa, primer la del fill gran, que no entén que amb Déu tenim tot el que és important de la vida i que ho rebem gratuïtament, ser fills. I segon la del fill petit, que és la d’adonar-nos que no tenim ni som res per nosaltres mateixos i ho necessitem tot de Déu. Aquí es troba la veritable riquesa, que és la de fruir de l’amor de Déu. Participar del seu projecte de vida, que sempre és camí de conversió i comunió amb Ell.

Quaresma, estem en el temps oportú per adonar-nos de la nostra pobresa i que ens preparem per rebre la veritable riquesa de la Pasqua: Jesucrist, lliurat pel Pare perquè arribem a ser fills seus.




 En Acció




REFLEXIÓ I PREGÀRIA PER QUARESMA

GRUP PARAULA DE DÉU. El proper divendres 5 d’abril, fem aquesta trobada parroquial per formar-nos i reflexionar la Paraula de Déu. Ens trobem a les 20:30 h, a la sala de reunions de Ventós Mir.
ADORACIÓ SANTÍSSIM. El proper dissabte 6 d’abril tornem a dedicar la jornada al Senyor amb l’Exposició del Santíssim. Serà com sempre, des de la missa de les 11 h fins a les 20 h. Necessitem adoradors per cobrir totes les hores. Apunteu-vos a l’entrada de l’església del Santíssim. Igualment ho fem el dimecres amb los Jóvenes de San José, de 21 a 22 h; els Dijous, des de després de la missa de les 20 h fins a les 21:00 h.
VIA CRUCIS. Cada diumenge de quaresma, amb el res del rosari previ, a les 18 h, i també cada divendres, després de la missa de les 11 h.

PREGÓ DE SETMANA SANTA

El dimecres 10 d’abril, a les 20 h, tindrem el tradicional pregó de Setmana Santa del nostre arxiprestat. El pregoner serà el Sr. Joan Rosàs, historiador, prior de la congregació dels Dolors de Badalona i molt conegut i estimat per tots nosaltres. El farà a la Parròquia de Santa Clara, del barri de la Morera. Som convidats a anar-hi i així visitem aquesta parròquia germana per conèixer-nos tots millor.

LA MOIXIGANGA PER RAMS 

Enguany, l’Orfeó Badaloní que compta amb  la Colla Badalonina de la Moixiganga organitza aquesta espectacular i pietosa obra en el nostre temple parroquial amb motiu de nostre 150è aniversari. Serà a la vigília del diumenge de Rams, a les 21 h del dissabte 13 d’abril.  Es tracta d’una representació dansada d’origen valencià en què, per mitjà d’uns exercicis i torres humanes, es representen escenes de la Passió.

ROMERIA A MONTSERRAT DEL 150è ANIVERSARI

El  24-26 de maig tenim la nostra romeria anual a Montserrat. Aquest any especial pel 150è aniversari. La comissió ja l’està preparant. Obrirem les inscripcions la darrera setmana d’abril: el dimecres 24, al matí, de 11:30 a 13 h, i el dijous 25, de 17 a 19 h. Podreu pujar el cap de setmana o el diumenge. Hi haurà serveis d’autocar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada