2019-03-09

Diumenge primer de Quaresma



Confessió de fe

Aquest primer diumenge de quaresma posa l’accent en la confessió de fe que hem de fer i viure cada dia de la nostra vida.  Així ho mostren les lectures. És un temps per renovar la nostra fe, créixer-hi i testimoniar-la amb les nostres obres. Si no la renovem i l’actualitzem es va apagant i fonent, encara que sempre queda el buf de l’Esperit.

La primera lectura, del llibre del Deuteronomi, és la professió de fe del poble d’Israel, que recordava com Déu l’havia salvat de les mans d’Egipte i l’havia conduït a la terra promesa a través del desert. La carta de Sant Pau als cristians de Roma ens crida a reconèixer amb els llavis que Jesús és el Senyor i a creure de cor que Déu l’ha ressuscitat d’entre els morts. És la professió de fe que ens duu a la salvació. I a l’evangeli, trobem la confessió de fe del mateix Jesús. En el desert, supera les temptacions del maligne i li respon amb la Paraula de Déu, i confessa la fe en Déu Pare.

Aquest diumenge comença el camí que condueix a la celebració de la Vetlla Pasqual en què renovarem les nostres promeses baptismals. Entre nosaltres tenim alguns germans que han fet el camí del catecumenat i ara recorren la darrera etapa per rebre els sagraments de la Iniciació cristiana aquella mateixa nit o durant la pasqua.

En el camí quaresmal el batejat i el que ha de ser batejat, que s’anomena elegit, ha de preparar-se per professar la fe rebuda, celebrada i viscuda  d’una manera nova i actual. L’Església ens anima a entrar en el desert quaresmal per desfer-nos de tot el que ens esclavitza i ens domina, amb la confiança en el Senyor i en els llavis les paraules per confessar la nostra fe, però amb un cor obert i disponible a Déu.




En Acció

PROPERS ACTES QUARESMALS



ü Trobada de formació i reflexió sobre la Paraula de Déu: divendres 22 de març i 5 d’abril. A les 20:30 h, a la sala de reunions de Passatge Ventós Mir, 24.

ü Adoració al Santíssim Sagrament: El dimecres amb els joves de St. Josep, de 21 a 22 h; dijous, des de la missa de les 20 h fins a les 21 h; i, dissabtes: 23 i 30 de març i 6 d’abril, tota la jornada des de la missa de les 11 fins a la de les 20 h.

 ü Pregària de Vespres: de dilluns a divendres. Els dimarts la fem a la missa de 20 h i la resta de dies, a les 19:45 h.


 ü Via crucis: cada divendres després de la missa de les 11 h, i els diumenges, amb el rosari, a les 18 h.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada