2018-03-04

Diumenge tercer de Quaresma


DE TEMPLE A SANTUARI

Aquest diumenge creuem l’equador del camí quaresmal. Serà bo que ens preguntem personalment i comunitàriament com va el nostre camí cap a la Pasqua. La primera lectura, que ens va senyalant el camí de la història de Salvació, ens presenta la llei. La que ha de guiar el nostre camí d’alliberament dels esclavatges i d’amistat de Déu. Són una bona guia per revisar de com va la nostra relació amb Déu i amb els altres.

L’evangeli ens ajuda a fer aquesta revisió en el context de l’expulsió dels venedors del temple. Jesús desemmascara i ens posa en guàrdia davant del fals ús que fem de la fe i de la nostra vida. La nostra vida corre el perill de ser superficial i interessada. Només moure’ns per intercanvis. Correm el perill de falsejar la nostra relació amb Déu. Un “donar” esperant un determinat “rebre”. I si ho fem amb Déu, també ho fem amb les relacions personals amb els altres.

Jesús planteja la Pasqua, la seva mort i resurrecció, i és aquí que comença una nova relació amb Déu. Una nova relació de llibertat sobre els esclavatges d’aquest món, que ens obliguen a actuar per interès i egoisme, per començar una nova relació d’amor i confiança entre nosaltres i Déu. 

Avui, cal que deixem que el Senyor entri en el nostre cor, en la nostra vida, temple de Déu. Deixem que ens purifiqui, faci neteja, ens renovi de tot allò que no ens ajuda, ens esclavitza i ens allunya de Déu. I ens converteixi en Santuari: el lloc de l’acció salvadora de Déu.  Lloc d’entrega, d’estimació, de generositat i disponibilitat per participar de l’eucaristia, la Pasqua, el seu pas de mort i resurrecció per la nostra vida.





        En Acció



ACTA Consell Parroquial 27 febrer 2018


Serveis parroquials: Aspirantat. S’ha elaborat un Reglament Règim Intern, revisable cada any. Catequesi infantil, juvenil i familiar. Informem de la sortida prevista pel diumenge 4/3 a les Esglésies Visigòtiques de Terrassa. Es comenta la baixa assistència d’infants a la missa d’11h dels diumenges. Litúrgia. Hi ha reunió el 3/3 per preparar la Setmana Santa. Càritas. S’informa que un dels eixos del nou pla d’acció de Càritas Diocesana situa les comunitats parroquials com a agents centrals. Això suposaria una implicació major de la Parròquia en l’acompanyament i la integració de persones. Folre. S’assenyala la presència de noves persones usuàries, amb una assistència més discontínua. Pastoral de famílies. Es va fer una calçotada l’11/2 amb una major participació de Sta. Maria que de St Josep. També que no es va poder dinar tots alhora. Acolliment de promesos. Hi ha una davallada de parelles per casar-se. Les parròquies s’estan coordinant a nivell arxiprestal per oferir els cursos. Consell arxiprestal. Cal trobar un representant de la Parròquia

Economia. S’informa que el tancament dels comptes de 2017 ha estat negatiu. Properament es publicaran els comptes en el Bona Notícia. S’està treballant en la millora de la instal·lació elèctrica i aviat començaran la reforma d’alguns espais de la Rectoria. La quota destinada al Fons Comú Diocesà ha augmentat. Hem presentat una proposta de Columbari al bisbat per poder oferir aquest servei.

Projecte Mans Unides. S’ha demanat a la parròquia la possibilitat de fer un grup d’animadors de Mans Unides i missions. Caldria trobar voluntaris.

Propers actes. Festes de Sant Josep. El 19, a les 20 h, missa solemne presidida per Mn. Jaume Aymar, i amb la Coral Badalonense. El diumenge 18, missa a les 11:30 i suprimirem la de les 12:30. Després es farà un piscolabis amb les aportacions de tots. Quaresma. Recordem el programa destacant que el 8/3 hi ha conferència de Mn. Joan Costa, a la P. Montserrat. 103 Romeria Montserrat. No està confirmada la presència de l’Esplai, pel problema de places. Confirmacions:  6 de maig.

150 aniversari Parròquia. S’ha convocat la comissió per preparar els actes. Un dels elements serà la publicació d’un llibre sobre la Parròquia.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada