2018-03-16

Diumenge cinquè de Quaresma


DIA DEL SEMINARI

El Seminari, cor de la diòcesi
El dia 19 de març  celebrem la solemnitat de Sant Josep, patró de la nostra parròquia. Però a més a més de ser el nostre patró, també ho és del seminari. A vegades m’han preguntat per què St. Josep és el patró del seminari, si podem trobar molts altres sants que siguin models de sacerdoci. Sí, és veritat que hi ha altres preveres sants, i Josep no n’era de prevere, però Josep també és model de sacerdoci: va ser l’home a qui Déu li confià les dues persones més importants, a qui més estimava, Jesús i Maria. No era el pare biològic de Jesús, però va esdevenir el pare que el va cuidar, l’alimentà i li ensenyà un ofici aquí a la terra. De la mateixa manera els preveres són cridats a esdevenir pares en la fe: Déu els ha confiat la missió de fer néixer les persones a la fe, per això St. Josep és el nostre patró, perquè aprenguem, com ell, amb paciència i humilitat, a dirigir els seus fills cap a la benaurança eterna.

En el seminari som formats els futurs preveres: som instruïts en les disciplines teològiques, també creiem en la dimensió humana i espiritual, sense oblidar mai que hem estat cridats a ser pastors d’un poble, per això ja comencem a col·laborar amb la pastoral parroquial. Totes aquestes dimensions, algunes més intel·lectuals i altres més dinàmiques, s’han de trobar en el cor: només tenint un cor com el de Jesús, amb el seu sentir, els preveres poden fer-lo present enmig del seu poble.


Per això us demano que practiqueu un exercici molt important per a l’Església: pregueu pels preveres i pels seminaristes, perquè tinguem un cor que sàpiga estimar com el cor de Jesús.

                    Pau Manent






SOLEMNITAT DE SANT JOSEP 2018

Dilluns, 19 de març  A les 20h,  Missa solemne presidida per Mn. Jaume Aymar, amb la participació de la Societat Coral La Badalonense que cantarà la Missa de Sant Josep, del mestre badaloní, Salvador Valls Franch. A continuació, ens oferiran un petit concert.

                                                                                          

En Acció


ROMERIA A MONTSERRAT

El  20-22 abril tenim la nostra romeria anual a Montserrat. Obrim les inscripcions aquesta setmana: el dimarts 20 de març, de 11:30 a 13 h, i el dijous 22 de març, de 17 a 19 h. Podeu pujar el cap de setmana o el diumenge. Hi haurà serveis d’autocar.

150 ANIVERSARI PARRÒQUIA SANT JOSEP

El dimarts 20 de març, a les 20 h farem la primera trobada per preparar aquest aniversari que celebrarem al llarg del curs 2018-19. Ens trobarem la comissió i tots els qui us animeu a donar idees i ajudar a preparar-ho tot.

PREGÓ DE SETMANA SANTA

Serà a l’església de la Mare de Déu de Lourdes, el proper dijous 22 de març, a les 20 h, per Jaume Oliveras, sobre els 500 anys de la Cartoixa a Badalona i la seva experiència de la Setmana Santa.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada