2018-03-11

Diumenge quart de Quaresma



Serem més feliços?
Aquest dijous vam tenir la conferència quaresmal arxiprestal sobre el futur que ens espera. Va ser una exposició esplèndida en la que amb paraules senzilles i comprensibles ens van explicar el nou món que ve. Un món en el que la raça humana es podrà transformar per a fer-ho tot a mida, viure més i amb un major benestar, i fer un camí d’alliberament de les misèries de la finitud, la malaltia, la fam, la por, la violència..., i finalment de la mort. I tot a través de la tecnologia.  Les smarts citys, la biologia sintètica, el big data,  la intel·ligència artificial, la modificació del codi genètic són els nous conceptes utilitzats per arribar a aquesta nova humanitat que s’està construint. Però més enllà del debat ètic, la pregunta que ens va plantejar Mn. Joan Costa és: serem més feliços?

Aquest diumenge tornem a mirar la creu, i mirem aquell que és enlairat i que Déu enalteix: el Fill de l’home, Jesucrist. Déu estima tant el món, que ha donat el seu Fill únic per a salvar-nos, per alliberar-nos de tota esclavitud. Ens dóna la clau del millorament humà. La lògica de l’amor, l’única que dóna solució i l’alliberament autèntic, i ens posa en el camí de la humanitat.  Ens dóna la vida per amor i perquè participem de l’amor de Déu. I això és l’únic que ens farà més feliços. En canvi tot el que ens porti a l’avidesa del tenir, de ser millors per estar per sobre dels altres, per satisfer els nostres desitjos, per la nostra comoditat i benestar personal, ens porta a la crisi humana de la insatisfacció, de la insolidaritat, de la violència i a desfer la veritable humanitat.

Avui mirem l’enlairat, el crucificat, que és el qui dóna vida, ens dóna llum i ens allibera de veritat del mal i del pecat. Ell sí que ens dóna la vida eterna. Tant de bo que l’escoltem i el seguim.






PROGRAMA DE LA FESTA DE SANT JOSEP 2018

Del  10 fins al 18 de març.
Novena de Sant Josep, a continuació de les misses.
                           
Dissabte, 17 de març
A les 11, Missa commemorativa de Sant Josep amb la Llar de Maria.
A partir de les 17 h, l’Esplai Aspirantat Sant Josep organitza el túnel del terror i al carrer activitats de tallers, jocs i xocolatada .



Diumenge, 18 de març. Dia del seminari
A les 11:30 h.  Missa familiar i comunitària animada amb guitarres. A continuació trobada festiva en els locals parroquials. Demanem que tothom porti alguna cosa de menjar per compartir. La parròquia posarà la beguda.

Dilluns, 19 de març 
A les 20h,  Missa solemne presidida per Mn. Jaume Aymar, amb la participació de la Societat Coral La Badalonense que cantarà la Missa de Sant Josep, del mestre badaloní, Salvador Valls Franch. A continuació, ens oferiran un petit concert.



En Acció

AGENDA

Grup Paraula de Déu. Ens trobem el proper divendres 16 de març, fem aquesta trobada parroquial per formar-nos i reflexionar les Sagrades Escriptures. Ens trobem a les 20:30 h, a la sala de reunions de Ventós Mir.

Preparació 150 aniversari P. Sant Josep. El dimarts 20 de març, a les 20 h farem la primera trobada per preparar aquest aniversari que celebrarem al llarg del curs 2017-18. Ens trobarem la comissió i tots els qui us animeu a donar idees i ajudar a preparar-ho tot.

Romeria Montserrat, 20-22 abril. Obrirem les inscripcions els dies: 20/3, de 11:30 a 13 h, i 22/3, de 17 a 19 h. Pel cap de setmana i pel diumenge.