2018-03-25

Diumenge de Rams i Passió


PER QUÈ RAMS I PASSIÓ?



El Diumenge de Rams té dos moments clarament definits amb la proclamació de dos evangelis: segons la tradició jerosolimitana, la benedicció i la processó dels rams; i, segons la tradició romana, la missa amb la Passió.

La benedicció dels rams i la processó, amb el seu caràcter festiu i popular, és realment el pòrtic de la Passió del Senyor. La proclamació de l’evangeli facilita el fet de veure la processó n

o només com a evocació de l’escena protagonitzada pel Senyor, sinó també com l’entrada litúrgica de la Missa, que també ho és. Anuncia profèticament el triomf de la resurrecció de Jesús amb l’entrada triomfal a Jerusalem

Encara que relacionem la Passió amb el Divendres Sant, la seva proclamació, –aquest any de Sant Marc– constitueix realment el cim litúrgic d’aquest diumenge. Des d’una visió més o menys historicista això no es comprèn fàcilment, però es fa així perquè en els evangelis i en la litúrgia els esdeveniments finals de la vida del Senyor en aquest món, conformen un tot indivisible, on l’entrada a Jerusalem és el pòrtic i la mort i sepultura de Crist, el Divendres Sant, el cim. El Dissabte Sant representa una pausa de silenci. La resurrecció, ja en diumenge, que comença al vespre del dissabte, marca l’inici d’una altra situació nova.

Els dos evangelis són el pòrtic del Tridu Pasqual que anuncia el triomf de la resurrecció de Jesucrist després de passar per la passió i mort. Són la cara i la creu de la Setmana Santa. El Messies, acollit triomfalment pel poble de Jerusalem, és l’Home de dolors camí del Calvari. El poble que cridava «Hosanna» també crida «Crucifiqueu-lo». Dos moments decisius en la vida del Mestre, en espera del cant de l’«Al·leluia» (CPL)


En Acció


Tots som cridats a celebrar el Tríduum Pasqual

Dijous Sant:
Missa Cena del Senyor,

19 h Providència i 19:30 h St. Josep.

Divendres Sant:
Celebració Passió i Mort del Senyor,



16:30 h Providència i 17 h St. Josep.


Dissabte Sant:
Vetlla Pasqual,

21 h Providència i 22 h St. Josep.





MISSA CRISMAL I CELEBRACIÓ DEL PERDÓ

Dimarts Sant hi ha la missa Crismal a les 11 del matí a la Catedral de Barcelona, a la que tots hi som convidats. En ella renovem les promeses sacerdotals i hi ha la benedicció dels Sants Olis. També celebrem les noces d’or i argent d’aniversaris d’ordenació sacerdotal. Aquest any celebrem els 25 anys de Mn. Ignasi Borrull. Per aquest motiu, hi haurà celebració de la paraula a la nostra parròquia, a les11 h, en lloc de la missa.

Al vespre, a continuació de la missa de les 20 h, tindrem la celebració del perdó comunitari, a les 20:30 h. A mesura que us aneu confessant, els que vulgueu podreu anar marxant. És la millor preparació per a la Pasqua.


COMISSIÓ 150 ANIVERSARI PARRÒQUIA SANT JOSEP:CURS 2018-19

Aquesta comissió ja ha començat a funcionar. Han sortit un bon grapat de propostes celebratives, artístiques i socials. Ens tornarem a reunir el 24 d’abril, a les 20 h. Sou convidats tots a donar idees i ajudar a preparar-ho tot.


INSCRIPCIONS 105 ROMERIA A MONTSERRAT: 20-22 D’ABRIL

Ja han començat les inscripcions. Podeu pujar el diumenge: autocar i cremallera (15 €) i dinar de germanor (20 €). Tenim places d’alberg. Us podeu inscriure a la sagristia i el dijous, 5 d’abril, en el despatx parroquial.


VARIS ECONOMIA

El passat diumenge va ser el dia del seminari i en la col·lecta vam recollir 745 €.

Els qui hagin sol·licitat el certificat dels donatius per la declaració de la renda els podeu recollir a la sagristia o el despatx parroquial.


WEB PARROQUIAL
Ens han canviat l’adreça de la web com comprovareu al final de la pàgina. Mireu d’entrar-hi força per tenir un major índex en els buscadors. Trobareu el programa de Setmana Santa i les fotos dels últims actes parroquials: https://www.santjosepbadalona.cat