2017-10-29

Diumenge XXX Durant l'any

L'amor que Crist ens té ens obliga

Aquesta setmana hem celebrat la festa de Sant Antoni Maria Claret, bisbe. Un sant català universal que va destacar pel seu entusiasme apostòlic. Ell va passar per Badalona, organitzant una missió popular i el venerem en la nostra església amb una imatge. Ja a prop de Tots Sants, aquí teniu una reflexió seva sobre l’amor que hem d’aspirar a viure els cristians per ser apòstols del Crist:

“Els sants Apòstols van recórrer la terra empesos pel foc de l'Esperit Sant. Encesos per la mateixa flama van venir missioners apostòlics, en vénen i en vindran fins a la fi del món, des d’un cap a l’altre de la terra, i proclamaran la paraula de Déu de manera tal que podran dir-se ells mateixos ben merescudament aquelles paraules de l'apòstol Pau: L'amor que Crist ens té ens obliga.

L'amor de Crist ens estimula, ens incita a córrer, a volar duts per les ales d'un zel sant. El qui estima com cal estima Déu i el proïsme; el qui té zel de debò és idèntic al qui estima, però li és superior en grau. L'encén l'amor en la mateixa mesura que el zel l'empeny. I si algú no té zel, això sol ja demostra que en el cor se li han extingit l'amor i la caritat. Qui té zel desitja i procura, per tots els mitjans possibles, que Déu sigui sempre més i més conegut, estimat i servit en aquesta vida i en l'altra, ja que aquest amor sagrat no té acabament. I fa el mateix amb el proïsme: desitja i procura que en aquesta terra tothom estigui content i hi sigui feliç, i benaurat en la pàtria sobrenatural. El qui té zel procura que tothom se salvi, que ningú no es perdi eternament, que Déu no sigui mai ofès i que ningú no visqui en pecat ni un sol moment. Això és el que veiem en els sants Apòstols i en tots els qui són duts per l'esperit apostòlic.”



En Acció


ARRIBA EL NOVEMBRE: FINAL DE L’ANY LITÚRGIC

Tots Sants, dimecres 1, amb horaris dels diumenges amb la missa de les 20 h del dimarts 31. La tradicional passada del Sant Crist de Sta. Maria pel Cementiri Vell de Badalona amb el Cos de Portants, a les 12:30 h.

Commemoració de tots els Fidels Difunts, dijous 2, misses del dia: 11h. A les 20 h hi haurà la missa organitzada pel Tanatori de Badalona, que presidirà el Sr. Bisbe Antoni Vadell, auxiliar de Barcelona, i amb la participació de l’Orfeó Badaloní.

500 ANYS DE LA REFORMA PROTESTANT

La Xarxa de laics i la Congregació de la Mare de Déu dels Dolors organitzen un programa de tres actes formatius i espirituals per commemorar aquest aniversari, que giraran entorn el “Comentari al Magníficat” de Martí Luter. Tots els actes seran a les 8 del vespre del divendres a la capella dels Dolors de Sta. Maria de Badalona. Hi haurà una lectura, una reflexió sobre aquesta i un cant del Magníficat.

3 de novembre. la reflexió serà a càrrec del pastor Lorenzo González i el cant del Magníficat "Meine Seel erhebt den Herren" (J.S. Bach).

10 de novembre, la reflexió serà a càrrec del pastor Daniel Posse i el cant del Magníficat del P. Odiló Planàs, o.s.b.

17 de novembre, reflexió serà a càrrec de Mn. Jaume Aymar i el cant del Magníficat de la Vall d'Àssua

DOMUND

A la col·lecta per les missions es van recollir 1.353,30 €. Una mica més que l’any passat. Moltes gràcies a tots per la vostra solidaritat.

REFORMA DE LA INSTAL·LACIÓ ELÈCTRICA 

Ja hem fet la reforma dels locals parroquials del soterrani. Ara toca fer la de l’església i la rectoria. Per això necessitem l’ajuda de tots. Podeu col·laborar a través de la loteria. El número és el 79.578 i la participació és de 5€. Cada talonari té 10 números.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada