2017-10-15

Diumenge XXVIII Durant l'any

Quin goig poder ser sacerdot


Parafrasejant el beat Pere Tarrés al moment de la seva mort, em faig meves les seves paraules, de manera que celebrant l’Eucaristia aquests primers dies de ministeri, puc afirmar: «Quin goig poder ser sacerdot.» És una joia sentir com el Senyor crida els seus ministres a servir-lo en els seus germans, de manera que tota la vida es transforma en donació, en entrega vers el misteri del Senyor; cada dia haig de ser menys jo perquè ell inundi el meu ser i pugui ser visible enmig dels germans.

Quina alegria fa poder veure com a través nostre la mà de Déu opera la seva obra de salvació a partir dels sagraments i de la caritat. Quin do més bonic ens ha regalat el Senyor per restar enmig del seu poble.

Alguns ja ho sabeu, d’altres potser no, però es confirma que junt amb l’ordenació ha arribat el moment de dir-vos adéu, d’acomiadar-me de tots vosaltres per anar a servir a una altra parròquia del bisbat de Barcelona, ja que m’envien de vicari a la parròquia de sant Isidre llaurador, a l’Hospitalet del Llobregat. Val a dir que aquest any entre vosaltres ha estat molt intens, un any on la meva Badalona de la infància m’ha vist ordenat de diaca i després de prevere. Un any on joves i no tan joves hem pogut compartir experiències molt enriquidores. Un any que, encara que s’hagi fet curt, ha estat ple de moltes activitats.

Per acabar, vull agrair-vos aquest temps entre vosaltres i acomiadar-me amb un adéu que no sigui definitiu, sinó un: fins aviat! Que la Mare de Déu i sant Josep intercedeixin sempre i guardin aquesta parròquia. Amén.  


 Mn. Alberto Moreno-Palancas

 En Acció

GRUP D’ESTUDI DE LA PARAULA DE DÉU

La propera trobada serà el proper divendres 20, a les 20.30 h, a la sala de reunions de Ventós Mir. Recordem que aquesta és una oferta formativa i d’aprofundiment oberta a tothom.

ESPAIS DE PREGÀRIA: ADORACIÓ AL SANTISSIM, TAIZÉ...

Dijous 19/10 comença l’espai de contemplació guiada amb l’adoració al Santíssim. Ho fem a continuació de l’eucaristia de les 20 h, fins a les 21:15 h. També us recordem que el dimecres, a les 21 h, hi ha l’Hora Santa pels pobres, amb “los Jóvenes de San José”. El dimarts resem les vespres amb la missa de les 20h. De dilluns a divendres resem el rosari cap a les 19:30, i el dissabte, a continuació de la missa d’11. El proper diumenge 22/10 hi ha Pregària de Taizé a la Providència, a les 20 h.

PELEGRINATGE A STA MARIA QUERALT

La sortida arxiprestal d’inici de curs serà el dissabte 28 d’octubre al Santuari de Santa Maria de Queralt, a Berga. Passarem el dia junts. Autocar, dinar i visites surten per 25 €. Apunteu-vos a la sagristia o al despatx.


INICI DEL CURS

El diumenge, 22 d’octubre començarà la catequesi familiar a les 10 h i la missa familiar a la missa de les 11. Pregarem pel nou curs i beneirem els catequistes i educadors de la nostra parròquia per la missió encomanada.

CAMPANYA REFORMA INSTAL·LACIÓ ELÈCTRICA AMB LA LOTERIA

El número és el 79.578 i el preu de la participació és de 5€ dels quals hi ha un euro de donatiu. Cada talonari té 10 números. El que recollim va per la reforma de la instal·lació elèctrica del temple que està en una situació molt precària. Podeu passar per la sagristia o el despatx parroquial. Col·laboreu en el que pugueu.