2017-10-08

Diumenge XXVII Durant l'any

LA PEDRA PRINCIPAL

Tornem als mateixos oients d’aquests últims diumenges: els grans sacerdots i els notables del poble, amb una altra paràbola. Ells ho entenen, i malgrat comprendre, en comptes de convertir-se, curiosament donen compliment al final de la història. Comencen a accelerar-lo buscant la manera d’agafar a Jesús.

Nosaltres ens situem en aquesta història amb dues actituds importants a considerar. L’actitud de comportar-nos com a administradors o amos. Hem rebut tots una propietat: que és el do de la vida amb totes les relacions humanes i amb la creació de Déu. Ens hem de preguntar si actuem com si no haguéssim de donar comptes a ningú i fent el nostre pla, o, si cerquem donar el fruit que Déu espera de nosaltres. En aquest cas, fent el que és pitjor, actuant com si ho féssim en nom de Déu però cercant els nostres interessos, com fan els oients de la paràbola.

La segona actitud és la de comprensió i confiança en Jesucrist. Malgrat que ell és la pedra rebutjada, el fill hereu fet fora i mort, aquest no és el final de la narració. Sinó que Ell és la pedra principal per obra del Pare. La seva entrega, el seu lliurament és el que obra la nova Creació, la nova humanitat, basada en el perdó, la fraternitat i la justícia. Els oients van entendre que la paràbola es referia a ells però no van acceptar a Jesús. Nosaltres podem ser els nous vinyaters a qui dóna la vinya i amb Ell podem donar fruit, encara que fins ara haguem pecat. Ell ha vençut, ens dóna la vida i ens fa membres d’una nova construcció de pedres vives. Només cal que l’escoltem i el seguim.

                     En Acció

CATEQUESI I INICI DEL CURS

Dilluns comença la catequesi però encara podeu apuntar infants, passant pel despatx parroquial o bé demanant cita amb els mossens. També hi ha grup els dissabtes, de 16 a 17 h, pels infants i joves que van a l’Aspirantat, i el diumenge, de 10 a 11 h, amb la catequesi familiar. El diumenge, 22 d’octubre començarà la catequesi familiar a les 10 h i la missa familiar a la missa de les 11. Pregarem pel nou curs i beneirem els catequistes i educadors de la nostra parròquia per la missió encomanada.

PRIMERA MISSA MN. ALBERTO

El diumenge 15 d’octubre, a les 11 h, Mn. Alberto celebrarà la primera missa o la missa nova en la nostra parròquia. Farem un pica-pica després. També serà el seu comiat, atès que va destinat a partir d’ara a la parròquia de Sant Isidre de l’Hospitalet de Llobregat.

PELEGRINATGE ARXIPRESTAL A QUERALT

La sortida arxiprestal d’inici de curs serà el dissabte 28 d’octubre al Santuari de Santa Maria de Queralt, a Berga. Passarem el dia junts. Autocar, dinar i visites surten per 25 €. Apunteu-vos a la sagristia o al despatx parroquial.



GRUP DE GÓSPEL

Per apuntar-vos: dimecres, a les 19:30 h, o 620104564/ grupdegospel@yahoo.es


72 ANYS DE LA DEDICACIÓ DEL NOSTRE TEMPLE PARROQUIAL

El dia següent de la festa del Pilar, 13 d’octubre, celebrem el 72è aniversari del que abans s’anomenava, consagració de l’Església. Ara en diem dedicació. Sou tots convidats a celebrar-ho en l’eucaristia de les 11h que la farem en el mateix temple i encendrem els ciris que recorren els murs de la nau, que ens recorden les pedres vives que la conformen, que som nosaltres, els fidels de Sant Josep.