2017-10-22

Diumenge XXIX Durant l'any - Domund 2017

SERVIR EL SENYOR DEL MÓN O EL MÓN DEL SENYOR

Aquest diumenge, de nou veiem com els fariseus volen posar Jesús contra les cordes i fer que caigui en una trampa. Reconeixen en ell la veritat però els destorba perquè posa en perill el seu sistema de vida en el qual cada cosa té el seu lloc: Déu i el món. Atendre Déu i atendre el món. Jesús els ho canvia tot i està desmuntant el seu sistema de creences. Per això el volen fer caure en una trampa segons la seva manera de pensar que separa Déu de les coses. El Senyor els veu a venir però en lloc de fugir de la trampa l’assumeix per donar-los i donar-nos a tots un ensenyament. Retorneu al Cèsar això que és del Cèsar, i a Déu allò que és de Déu. I l’ensenyament és que no hi ha dicotomia, no hi ha alternativa o doble manera de comportar-se. Això és, cal servir el Senyor i no el món del Senyor. Cal que tot s’estructuri segon la vida cristiana que posa el centre en Déu. I des d’aquí cal comportar-se en la vida amb tots els seus reptes i responsabilitats. Això és, tant en la vida política, econòmica, familiar, afectiva, religiosa... Tots els àmbits demanen una resposta des de la fe en Déu i cal donar-la amb tota la nostra persona. No hi ha divisió a l’hora de comportar-se. Cal posar a Déu en el centre de la nostra vida amb la pregària, els sagraments, l’escolta de la Paraula de Déu, i des d’aquesta experiència donar resposta al que Déu ens demana en cada cas i moment de la nostra vida.

Aquest diumenge celebrem la jornada de Domund amb el lema: Sigues valent, la missió t’espera. És el que hem de donar al Cèsar, dur a terme amb fermesa la nostra missió cristiana. Tots som cridats.


PREGÀRIA DE TAIZÉ...

Aquets diumenge 22/10 hi ha Pregària de Taizé a la Providència, a les 20 h.

PELEGRINATGE A  QUERALT

La sortida arxiprestal d’inici de curs serà el dissabte 28 d’octubre al Santuari de Santa Maria de Queralt, a Berga. Passarem el dia junts. Autocar, dinar i visites surten per 25 €. Últim cap de setmana per apuntar-vos.


COMENÇA EL CICLE DE CANTATES SOLIDÀRIES DE BACH

El dissabte 28 d'octubre a les 21.00 h iniciem la nova temporada que organitza el Conservatori Professional i Escola de Música de Badalona. Serà a la Cripta de la nostra església, entrant per passatge Ventós Mir.

LOTERIA PER LA REFORMA DE LA INSTAL·LACIÓ ELÈCTRICA 

El número és el 79.578 i el preu de la participació és de 5€ dels quals hi ha un euro de donatiu. Cada talonari té 10 números. El que recollim va per la reforma de la instal·lació elèctrica del temple que està en una situació molt precària. Podeu passar per la sagristia o el despatx parroquial. Col·laboreu en el que pugueu.

VOLUNTARIS PER LA MISSIÓ PARROQUIAL

Ja hem començat el curs i necessitem voluntaris. Sobretot pel reforç educatiu: per donar el berenar i per l’ajuda escolar. I també per l’acollida en l’església, especialment pels horaris de les tardes. Només que tingueu una hora lliure a la setmana la podeu oferir per aconseguir que el temple estigui obert i a punt per a tothom.