2017-04-30

Diumenge tercer de Pasqua

L’EXPERIÈNCIA D’EMAÚS

El poblet d’Emaús no ha estat identificat amb certesa, però tampoc no cal, perquè representa en realitat qualsevol lloc o espai buscat o enyorat. En realitat el camí d’Emaús és el camí de tot cristià i, encara, el de cada persona. Un camí en què Jesús ressuscitat es fa company de viatge. En la conversa dels deixebles amb el desconegut viatger, impacta l’expressió que Lluc posa en boca d’un d’ells: «Nosaltres esperàvem...»(24,21). Aquest verb en passat ho diu tot: nosaltres crèiem, nosaltres esperàvem, l’havíem seguit però... tot s’ha acabat. Curiosament la referència que fan a Jesús de Natzaret, que s’havia demostrat profeta poderós en obres i en paraules, és per suggerir que ell, el seu mestre admirat, també havia fracassat. ¿Què és el que havia fracassat en realitat en les seves vides: la fe, la confiança en algú, una simple il·lusió...?

El camí d’Emaús té una doble direcció. Pot ser la imatge d’un fracàs o d’una fugida, però també un camí de purificació i de retorn mitjançant una trobada o una maduració en la fe. Avui és també possible entrar en diàleg amb Jesús escoltant la seva paraula. Ell parteix el pa per a nosaltres i se’ns dóna ell mateix com a aliment. El preciós relat evangèlic situat en el dia anomenat posteriorment diumenge, sembla respondre a l’estructura de la celebració eucarística. En un primer temps s’escolta la paraula de les Escriptures, es dialoga, es prega. En un segon temps Crist es fa present en el pa partit, sagrament del seu Cos i Sang. Els creients, alimentant-se en aquesta doble mesa, es renoven interiorment en la fe, en l’amor i en l’esperança, i la comunitat, l’Església, s’edifica incessantment.                                                                                         Julián López, CP
                                         




MES DE MARIA

El comencem amb St. Josep Obrer i el farem en acabar la missa d’11 i de les 20 de cada dia a l’altar de la Puríssima. A les tardes, us recordem que resem el rosari, al voltant de les 19:30 h, i a continuació les vespres. Els dissabtes al matí, el resem a continuació del Mes de Maria.

104 ROMERIA A MONTSERRAT: 26-28 DE MAIG

Estem fent les inscripcions per a la Romeria a Montserrat. Podeu passar el dimecres 3, de 17 a 19 h. pel despatx parroquial o per la sagristia. Si no veniu el cap de setmana podeu pujar el diumenge 28, per fruir de tot un dia de Romeria de Montserrat.  Anirem amb autocar i cremallera.

PETIT CONSELL PARROQUIAL: 25-4-17

Aquest dimarts es va reunir una part del Consell Parroquial per recollir les dades de les enquestes sobre l’elaboració del Nou Pla pastoral diocesà. La setmana propera us presentarem les conclusions. Vam aprofitar per tractar alguns temes. Es va demanar revisar la litúrgia que estem celebrant a la parròquia, queda pendent per un altre Consell. Vam informar que ja ha començat la renovació de la instal·lació elèctrica de tota la parròquia per iniciativa del Bisbat. S’ha començat pels soterranis per raons de seguretat més urgent degut a les activitats que es duen a terme sobretot amb gran número d’infants. Es demana la col·laboració econòmica de tots els grups i fidels. També, sobre el Concert de Góspel, ha baixat la recaptació i vam trobar a faltar força gent de la parròquia. El proper any ho podríem situar al voltant de la celebració del 150è.


SAGRAMENTS DE LA INICIACIÓ CRISTIANA PER PASQUA


El diumenge 7, a la missa de les 11h, en Joan, Pau, Pol i Sergi, nois de la catequesi continuada, rebran el baptisme i la primera comunió. La confirmació la rebran el proper curs juntament amb altres companys del seu grup. També estem preparant un grup d’adults per rebre la confirmació aviat. Els fidels que encara no l’heu rebut us podeu apuntar.