2017-04-09

Diumenge de Rams i Passió

Una Pasqua amb un «pro multis» sota el braç

Amb el Diumenge de Rams comença la Setmana Santa i això significa que durant aquests dies contemplarem aquell misteri que dóna sentit a tota la nostra fe, és a dir, l’esdeveniment salvador de la Passió, Mort i Resurrecció del Senyor. Juntament amb aquest inici de la Setmana de Passió, d’ara en endavant, trobarem un canvi substancial a la Pregària Eucarística: en la consagració dels dons eucarístics.

Els bisbes, volent aplicar correctament els documents del Concili Vaticà II, han disposat que per ser més fidels a l’exactitud dels textos originals litúrgics i bíblics (en llatí i grec) es canviïn les paraules de la consagració del Vi; així, acostumats a sentir que la Sang de Crist ha estat vessada per TOTS els homes, sentirem que es vessa per MOLTS. Sabent que això pot generar dubtes cal explicar la interpretació que es desprèn d’aquest canvi: Efectivament, Crist, morint i ressuscitant una vegada per sempre, s’ha ofert per salvar TOTA la humanitat; per tant, la salvació és oferta per a TOTS. Ara bé, ja que nosaltres som creats éssers lliures, i que d’aquí ens vingui la dignitat de persones, Déu, en el seu amor tan gran, ha volgut preservar la nostra llibertat, perquè l’estimem lliurement; per això ens dóna aquesta facultat de decidir acollir o no aquesta oferta de salvació. En resum, Déu ens ha donat l’oferta de la salvació, però l’home decideix si vol o no rebre aquest do, d’aquí que la seva Sang sigui vessada per MOLTS, perquè, lliurement, no tothom acull aquest do de la salvació.

Germans, progressem plegats en aquest sentit de les paraules a la litúrgia, perquè coneixent el seu ple sentit puguem fruir d’una participació més plena i dur-ne els fruits a la pròpia vida.




       




Tots som cridats a celebrar
el Tríduum Pasqual




Dijous Sant: Missa Cena del Senyor, 19 h Providència i 19:30 h St. Josep.
Divendres Sant: Celebració Passió i Mort del Senyor, 16:30 h Providència i 17 h St. Josep.
Dissabte Sant: Vetlla Pasqual, 21 h Providència i 22 h Sant Josep.
                                     
 





MISSA CRISMAL I CELEBRACIÓ DEL PERDÓ

Dimarts Sant hi ha la missa Crismal a les 11 del matí a la Catedral de Barcelona, a la que tots hi som convidats. En ella renovem les promeses sacerdotals i hi ha la benedicció dels Sants Olis. Per aquest motiu, tindrem celebració de la paraula a la nostra parròquia, a les 11 h, en lloc de la missa.
Al vespre tindrem la missa de les 20 h, i a continuació tindrem la celebració del perdó comunitari, a les 20:30 h. Començarem junts, i a mesura que us aneu confessant, els que vulgueu podreu anar marxant. És la millor preparació per a la Pasqua.

Dinàmica preparació Nou Pla Pastoral Diocesà.

El Consell Parroquial us demana que respongueu a l’enquesta que trobareu a l’església i ens la retorneu omplerta. Es tracta de participar en l’elaboració del Nou Pla pastoral que ens demana l’arquebisbat. També podeu respondre més àmpliament a les preguntes que trobareu en els Bona Noticia dels diumenges de quaresma o en el fulletó del procés participatiu que ha editat l’Arquebisbat. Teniu temps fins al 23 abril, i el 28, hi hauria una trobada oberta a la comunitat per valorar els resultats. El 30 d’abril hem de lliurar a l’Arquebisbat les idees i suggeriments que es recullin.

CONCERT DE PASQUA: GOSPEL SENTITS

Per tercer any consecutiu organitzem el concert de Pasqua amb Gospel Sentits a benefici de Càritas. Serà el 22 d’abril, a les 21 h. Ja podeu aconseguir les entrades, amb un donatiu mínim de 5 €, a la sagristia, al despatx parroquial, o el mateix dia del concert.

INSCRIPCIONS 104 ROMERIA A MONTSERRAT


Ja ha començat a funcionar la comissió organitzadora de la 104 Romeria que serà del 26 al 28 de maig. Per ara us avisem que les inscripcions per pujar el cap de setmana o el diumenge, seran els dies 24 i 26 d’abril, de 17 a 19 h. No us ho perdeu. Aquest any serem molts més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada