2017-04-02

Diumenge cinquè de Quaresma


PROCÉS PARTICIPATIU D’ELABORACIÓ DEL NOU PLA PASTORAL DE L’ARXIDIÒCESI DE BARCELONA

Evangelii Gaudium 20. En la Paraula de Déu apareix permanentment aquest dinamisme de «sortida» que Déu vol provocar en els creients...Avui, en aquest «aneu» de Jesús, hi ha presents els escenaris i els desafiaments sempre nous de la missió evangelitzadora de l'Església, i tots som cridats a aquesta nova «sortida» missionera: sortir de la pròpia comoditat i atrevir-se a arribar a totes les perifèries que necessiten la llum de l'Evangeli.
EG 24. L'Església que surt és la comunitat de deixebles missioners que "primeregen",que s'involucren, que acompanyen, que fructifiquen i festegen. «Primerejar». La comunitat evangelitzadora experimenta que el Senyor ha pres la iniciativa, ha primerejat en l'amor (1Jn 4,10); i, per això, sap avançar-se, prendre la iniciativa sense por, sortir a l’encontre, buscar els llunyans i arribar als encreuaments dels camins per invitar els exclosos.
EG 25. ....Espero que totes les comunitats procurin posar els mitjans necessaris per avançar en el camí d'una conversió pastoral i missionera, que no pot deixar les coses com estan. Ja no ens serveix una «simple administració».Hem de constituir en totes les regions de la terra un «estat permanent de missió».

Qüestionari: Propostes per a la reflexió i el diàleg
5.    Imaginem propostes concretes
El papa Francesc sol usar unes expressions molt significatives: “Església en sortida(EG 20), “primerejar(EG 24), “Església en estat permanent de missió(EG 25), etc. Quines accions concretes ens suggereixen aquestes expressions?
a ) A nivell del grup del qual formen part: parròquia, comunitat, moviment...?
b ) A nivell d’arxiprestat?                                      
c ) A nivell d’arxidiòcesi?
d ) En aquells àmbits on es forja la cultura i la mentalitat social d’avui: xarxes socials, mitjans de comunicació social, ambients juvenils, centres de debat cultural, iniciatives d’emprenedoria, iniciatives en l’àmbit de la dona...
e ) En les instàncies que determinen més les condicions de vida i treball de les persones: política i sindicats, participació ciutadana i de solidaritat...


 

Consell Parroquial 28 març 2017
                                       
Revisió festes Sant Josep i 60è Aspirantat: valoració positiva, tot i que es comenta la concentració excessiva d’actes en un sol dia. Vam trobar a faltar una major participació dels infants a la missa. Es planteja trobar fórmules per apropar-nos a les persones que han passat per l’Aspirantat. Es proposa una sortida a la casa de colònies de Ramió.

Revisió actes i celebracions trimestre: felicitem l’Alberto per la seva ordenació diaconal. Valorem positivament les 24 hores de pregària i la conferència quaresmal de l’Arquebisbe J.J.Omella: “El miracle de Calanda”. Va assistir un bon nombre de persones. El recés de Quaresma, a Santa Maria, va anar força bé. A la presentació de la Guia didàctica sobre la P. St. Josep hi van assistir poques persones. La farem arribar a les escoles.

Dinàmica Nou Pla Pastoral Diocesà. Dos membres del Consell presenten una enquesta per fer participar a tota la comunitat parroquial. Proposem distribuir-la per les misses i pels diferents grups de la parròquia. El 23 abril: últim dia per lliurar les enquestes; el 25, Consell per fer la síntesi i el 28, reunió oberta a la comunitat per valorar els resultats de les enquestes. El procés participatiu finalitza el 30 d’abril, data en què la Parròquia hauria de lliurar a l’Arquebisbat les idees i suggeriments que es recullin.

Manteniment i reformes. S’explica que la reforma de la instal·lació elèctrica començarà pel soterrani, es faria el proper estiu. Estem negociant amb el Bisbat un major finançament. L’Esplai s’ha compromès a col·laborar-hi. Es proposen altres vies de finançament: concerts, patrocinadors... De Ramió, s’informa que la gestió l’hem cedit al Bisbat. També que hem signat un contracte de renting per a una nova fotocopiadora.

150 aniversari P. St Josep. Començarà l’octubre del 2018. Tenim un curs per fer el programa de celebracions i actes: missa solemne, exposicions, conferències, publicacions, jocs, etc. Hem de pensar-ho entre tots.

Setmana Santa. Presentem el programa i convoquem la reunió de litúrgia, oberta a tothom per preparar-la.

Agenda
5 abril, a les 20 h, el Pregó de Setmana Santa a la parròquia de Sant Pau, amb la Gna. Viqui Molins. 


22 d’abril, a les 21 h, Concert de pasqua de Gospel Sentits 

i 26-28 maig, la 103 Romeria a Montserrat.  Comença a funcionar la comissió.