2015-05-31

Diumenge de la Santíssima Trinitat

num. 17

Com és Déu

La fe cristiana ens obre el camí cap al misteri de Déu. Com és Déu en la seva interioritat?, com el contemplem?, com ens hi atansem? Produeix vertigen, o rebuig, la gosadia que tenim els cristians en parlar de Déu. Quan ens atipem de veure com molts savis del nostre món, manifesten rebuig, incredulitat, indiferència, que no es pot saber res de Déu. Nosaltres manifestem que se’ns ha revelat el més amagat i important de Déu. Déu és comunitat afectiva i efectiva, és diversitat de riquesa i unitat en el pla i en el misteri, és interrelació de persones i servei, és donació plena i gratuïtat cap a l’altre, és caliu i passió... En definitiva, Déu és Amor, i això vol dir que no és un motor immòbil, ni un Deus ex-machina, ni una realitat que ho és tot, ni és la natura, ni un demiürg que ens mira divertit, des de fora. Déu és AMOR, és Vida plena compartida entre tres persones, i alhora és misteri, que se’ns convida a contemplar i a celebrar, com a quelcom inabastable i inefable, però en el que podem entrar i participar d’aquesta relació, d’aquest misteri, d’aquesta Vida...

Jesús, fill de Déu, Déu mateix, persona de la Santíssima Trinitat, ens ho ha revelat amb el seu missatge i amb la seva vida, i ens mostra el camí que porta al Pare, amb la força de l’Esperit Sant, a la vida trinitària, a la vida de Déu. Un camí que es fa amb l’altre, amb companyia, amb els germans, en grup, en definitiva en l’Església. Cridada a ser imatge de la Trinitat, i alhora, signe i instrument per ajudar a la humanitat a viure i participar de la vida divina.

Aquest Diumenge, donem gràcies per l’Església, perquè ella ens ajuda a viure i a entrar en el misteri de Déu, que és la vida de l’Amor de Déu Pare, la gràcia de nostre Senyor Jesucrist i el do de l’Esperit sant.




Primeres Comunions

Aquest diumenge 22 infants de la catequesi fan la primera comunió. A la missa de les 11 h la rebran: Júlia, Yael, Meritxell, Martina, Martí, Paula, Maria, Carlos David, Clara, Álvaro Marcelo i Clara. A la de les 12.30: Yaiza, Hígia, Pol, Alejandro, Víctor, Claudia, Alba, Mireia, Jordi, Álvaro i Mireia.

Juny, mes del Sagrat Cor de Jesús i altres celebracions

En acabar la missa de les 11 dels feiners hi haurà la pregària al S.C. de Jesús.
El dijous, 4 de juny, Mn. Andreu Oller celebra el 15 aniversari de l’ordenació sacerdotal. Tots sou convidats a unir-vos a aquesta acció de gràcies a Déu a la missa de les 20 h. Acabarem amb una estona d’adoració com cada dijous, i després continuarem la celebració a la rectoria.
El divendres 5, a les 20 h, celebrarem la festa de S. Marcel·lí Champagnat, patró dels Maristes. El dissabte 6, última jornada d’Exposició del Santíssim fins al proper curs, des de la missa d’11h i fins a la missa de 20h.
El diumenge 7, Corpus, tindrem la festa de final de curs de la catequesi. Primer començarem preparant catifes, celebrarem la missa de les 11 amb la processó eucarística i després sortirem al pati a continuar la festa. A la tarda som convidats a la Processó de Corpus de Badalona. A les 18:30: missa solemne a Sta. Maria, i a les 19:15: processó pels carrers encatifats de Dalt la Vila.
També hi ha un petit grup amb altres joves dels Salesians que rebran la confirmació el dissabte 13, a les 20 h, al Santuari de Maria Auxiliadora.

Agraïment als subscriptors del fons comú

El Bisbat convida els subscriptors del Fons Comú Diocesà i Parroquial i els membres del Consell d’Economia a la celebració de l’Eucaristia a la Basílica de la Sagrada Família, tot agraint la vostra generosa col·laboració. Serà el 14 de juny, a les 17 h. Els qui vulgueu anar-hi feu-nos-ho saber abans del dia 8.

Inscripcions pelegrinatges de l'Hospitalitat a Lourdes

Ho podeu fer al despatx parroquial: el 3 i el 10 de juny, de 18 h a 19:30. Per més informació, contacteu amb Mn. Andreu o amb el delegat, Pere Pujades 667983797. Pelegrinatges: 25-29 juny i 22-26 d’octubre. www.hospitalitat.org

Trobada europea de joves a Àvila: 3-9 d'agost

Fem una rifa d’un sopar per a dues persones al Pantaibèric per ajudar els joves a anar aquesta trobada. El preu del tiquet és d’1 €, però us animem a comprar-ne 5 o 10. Els vendran al final de les misses.