2015-05-03

Diumenge cinquè de Pasqua

num. 14

Carregar les piles


És una de les expressions més populars entre els qui anem, de tant en tant, a fer una experiència espiritual o més o menys plaent que ens relaxa i ens fa trobar-nos bé. En concret, els qui vam pujar a Montserrat a la passada romeria, com molts que pugen, expressem això. També la diuen molt dels nois i noies amb diferents discapacitats que pugen cada any a Lourdes amb l’Hospitalitat, així com molts dels hospitalaris i pelegrins.

L’evangeli d’aquest diumenge ens fa una pregunta i un advertiment o una exhortació sobre aquesta sensació habitual. La pregunta és per què esperar tan poques ocasions per carregar piles. Nosaltres que som els sarments i el Senyor és el cep, si estem units a ell, tindrem l’energia i la força vital que necessitem per donar fruit. Per tant, la qüestió és que busquem estar units a ell, en tot moment, i alimentar-nos del Senyor a través dels sagraments, la pregària, la comunió amb els germans, el servei als necessitats... Però alhora, hi ha un advertiment: “si algú se separa de mi s’asseca”. Necessitem carregar piles, i més sovint del que moltes vegades pensem. Sinó ens assequem i no podem rendir i donar fruit. Ens cal estar ben units a aquell que ens ho dóna tot: la vida nova i eterna, que és capacitat d’estimar i de generar vida. I no ho podem deixar per comptades ocasions, sinó que és una necessitat prioritària i vital. Cada setmana som convidats a viure aquesta comunió en l’eucaristia que és la nostra font principal i cada dia som cridats a unir-nos en la pregària personal al nostre Senyor. No deixem perdre aquesta bona relació, és així que podrem donar molt de fruit, que és la glòria del Pare.





Consell pastoral parroquial: 28-4-15, a les 20:30 h.

Vam tenir un consell ampliat amb la comissió de la Romeria a Montserrat. Vam començar la seva revisió a continuació de la pregària. Es va valorar molt positivament tots els actes i celebracions, i la participació de l’esplai i, el diumenge, de moltes famílies d’aquest i de la catequesi. L’acte festiu del dissabte al vespre va estar molt bé, valorant molt la participació dels qui havien pujat caminant des de Badalona. Va haver-hi prou coques, però van faltar begudes i es va trobar a faltar la xocolata. A l’acte de la majòlica vam ser poquets, i es va dir de buscar una altra opció com pujar a Sant Joan. L’eucaristia del diumenge i el posterior aperitiu compartit va ser molt positiu. Es van plantejar el repte d’animar a pujar més famílies. Això podria passar per donar més informació del que costa una cel·la, buscar l’opció d’una nit i de no pujar amb cremallera. Es va proposar de fer un pa amb tomàquet el dissabte al vespre abans de l’acte festiu i de recuperar el dinar de germanor del diumenge per a tots. Buscar un catering i servir-lo en el menjador de l’alberg. Per preparar-ho tot cal ampliar la comissió amb més voluntaris. Pel curs que ve es va proposar del 15 al 17 d’abril.

Acomiadats els de la comissió romeria, vam continuar amb la revisió les festes de Sant Josep. Es va trobar a faltar una animació més preparada pel sopar de germanor i un pica-pica pel final de la missa de Sant Josep. L’any que ve cau en dissabte abans de Rams i es va proposar de fer un dinar de germanor amb una calçotada. De la Setmana Santa, es va recordar el dèficit de cants que tenim respecte a altres anys, i que una solució podria ser formar una coral amb un director de cants. Es va valorar molt positivament els actes del divendres sant amb la pregària musicada de les 7 Paraules, la Passió i el Via Crucis. Es va proposar repartir les intervencions del poble de la Passió amb més gent i mirar d’actualitzar les pregàries. També es va dir que la seu del presbiteri queda molt distant de la gent. Valorem la campanya del Totxo, i la impressió és que s’està salvant per les ajudes extraordinàries però que no hi ha hagut molt de ressò entre la gent de la parròquia i de les famílies de l’esplai i de la catequesi. S’aprova donar més informació del que s’està recollint. De la revisió dels grups i serveis, destacar que del Reforç educatiu tenim un repte que és el d’organitzar la continuïtat en l’etapa de l’adolescència. Quedem que ho hem d’estudiar. S’explica el temps de pregària amb adoració dels dissabtes que es mantindrà fins a Corpus,  i la que hi ha un grupet d’adults i joves que es confirmarà el 13 de juny, a les 20 h al Santuari de Maria Auxiliadora. Aquell dissabte no hi haurà la missa de les 20 h, de manera que se’ns convidarà a anar als salesians.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada