2014-05-03

4 de maig de 2014                           Nº.16

DIUMENGE TERCER DE PASQUA

 

SEMPRE EMAÚS

 

El relat d'Emaús és el procés de la fe pasqual. És la missió de Jesús en nosaltres, i és la missió de l'Església que sempre haurà de seguir. En el camí de la vida, el Divendres Sant esdevé insuperable. El dolor, el fracàs, el desencís... Ha de ser un caminant desconegut: és Jesús, és la comunitat creient, que deixant-se acollir, emparar i guiar, aculli de nou, empari i guiï els caminants del nostre món suscitant de nou en ells la paraula que expliqui el sentit de la vida, que cerquen i no troben o troben incomplert. Perquè és veritat que els ha arribat algun anunci però per a ells ha estat inconsistent, poc sòlid per a moure de nou la fe.

Jesús, el millor catequista, els ha de repassar els llibres de la llei i els profetes per a fer-los veure com responen a la seva recerca. I així es suscita la pregària espontània: "Queda't amb nosaltres que ja es fa tard i el dia ha començat a declinar"

És llavors, que poden comprendre que en el pa partit per Ell, hi és realment present el Senyor per acompanyar-los en el camí de la vida. I podran alçar-se de la taula i anar a trobar la comunitat reunida encara que sigui fosc: ja tenen la llum de la fe que els il·lumina el camí de la vida. I amb la comunitat poden retrobar la professió de fe pasqual.

Aquesta és la missió meravellosa de l'Església de sempre. Compartir, acollir, acompanyar, per anunciar i viure la presència del Senyor ressuscitat, que respon als anhels més humans, dóna sentit a la vida i l'escalfor i el nodriment de l'amor de Déu, que ens fa portadors i transmissors d'aquest mateix amor.

 

 


En Acció

CELEBRACIÓ DE LA PASQUA DELS MALALTS

El diumenge 18 de maig volem celebrar la unció dels malalts comunitàriament a la missa de les 11. Tots els que estigueu interessats a rebre-la cal que ens ho comuniqueu i assistiu  a la reunió preparatòria del dimecres 14 de maig a les 19 h. a la sala de reunions de Ventós Mir, 22.

 

101 ROMERIA A MONTSERRAT: 30/05-1/06

Encara queden places per anar a les cel·les. Aquesta setmana que entrem és l'última per reservar cel·les: apartaments per hostatjar-se a Montserrat. Els qui estigueu interessats poseu-vos en contacte amb els mossens o amb els membres de la comissió organitzadora de la Romeria.

Per l'altre costat, us recordem la possibilitat d'apuntar-vos a pujar el diumenge, en autocar+cremallera o amb mitjans propis, i passar junts el darrer dia de la romeria. Hi haurà la celebració de la missa a l'esplanada dels Dolors i a continuació compartirem l'aperitiu, a més del dinar de germanor.  Us podeu apuntar amb els mossens o passant pel despatx parroquial.

 

MAIG: EL MES DE MARIA I PREGÀRIA DE VESPRES

Resarem el Mes de Maria en acabar la missa d'11 a l'altar de la Puríssima. A les tardes, us recordem que resem el rosari, al voltant de les 19:30 h. Els dissabtes al matí, el resarem a continuació de la pregària del Mes de Maria.

Us recordem també que durant tota la Pasqua, de dilluns a divendres, hi ha la pregària de Vespres. El dijous la preguem amb la missa i la resta de dies, a les 19:45 h. Els diumenges és a les 19:00 h solemnement al monestir de la Providència.

 

COL·LECTES ESPECIALS DE SETMANA SANTA

La col·lecta i les llànties del Dijous Sant destinada a Càritas va ser de 623 €. La col·lecta del Divendres Sant per a Terra Santa va recollir 316,70 €.

 

SORTEIG TRADICIONAL 2014 PER CATALUNYA CRISTIANA

Com cada any, ja estan a la venda els números del sorteig que organitza l'Associació d'Amics de C. C. Hi ha diferents premis. Els podeu comprar al final de les misses, a la sacristia i al despatx parroquial.

 

 

11 de maig: Festa de Sant Anastasi, patró de Badalona,

L'ofici de la festa serà a Santa Maria, a les 12 h. Bona festa major!!!!

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada