2014-05-24

25 de maig de 2014                  Nº.19

DIUMENGE SISÈ DE PASQUA

Els sagraments de la Iniciació Cristiana:

Baptisme, Confirmació i Eucaristia

Aquest diumenge, en temps de primeres comunions, escoltem com es va desenvolupant la Iniciació Cristiana en la crida dels primers cristians. Primer, hi ha un anunci amb paraula i signes. Els qui accepten la Paraula de Déu reben el baptisme en el nom de Jesús. La proclamació de l’evangeli porta salut i vida a la gent que la rep. Llavors, des de Jerusalem, arriben els apòstols que els imposen les mans. Així es fa explícit la donació de l’Esperit Sant sense la qual no seria possible la vida plena de la fe. Aquest ritu esdevindrà el sagrament de la confirmació. La iniciació cristiana es completa amb la participació del convit de l’Eucaristia.

En aquests sagraments, rebem l’Esperit Sant que és permanència de Déu en nosaltres. És el Defensor i l’Esperit de la veritat. És el qui ens mou a estimar com Déu ens estima i com el Senyor Jesús ens demana que estimem. A nosaltres sols ens és impossible estimar de veritat. L’Esperit Sant ho fa possible, i ajuda a guardar les paraules de Jesús. Ell ens promet que no ens deixarà sols, que estarà amb nosaltres. Davant de tot això hi ha el món que no reconeix Déu i les dificultats que aquest presenta als seus deixebles. L’Esperit no ens estalvia els conflictes i les crisis però sí ens promet no deixar-nos orfes, no deixar-nos sols. Ell és el Defensor. I és el mateix Esperit que ens empeny a donar raó de l’esperança, com diu l’apòstol Pere. Estigueu sempre a punt, per respondre a qui us ho demani.

Recordem, avui amb les primeres comunions, com pels sagraments de la Iniciació cristiana, entrem a viure segons aquest Esperit Sant que és permanència de Déu amb nosaltres, defensa i missió per estimar com Ell ens estima. 


      En Acció      

 

 


101 ROMERIA A MONTSERRAT: 30/05-1/06

Serà el proper cap de setmana. De divendres matí fins diumenge. El dissabte pujarà l’Aspirantat. Us recordem la possibilitat de pujar el diumenge i passar junts el darrer dia de la romeria. Encara queden algunes places per pujar en autocar+cremallera. Hi haurà la celebració de la missa a l’esplanada dels Dolors, a les 12 h, i a continuació compartirem l’aperitiu, a més del dinar de germanor. Els qui no tingueu el programa el podeu demanar a la sagristia.

 

SOR M. JOAQUIMA, O.S.C.

Aquest dijous, 22 de maig, ens ha deixat la germana M. Joaquima, María Díaz Martínez, Clarissa de la Divina Providència. Ha entrat a la festa eterna del seu Senyor als 92 anys d’edat i 63 de professió religiosa. Que descansi en pau.

 

APLEC DE L’ESPERIT: BANYOLES 2014

Un grup de joves del nostre arxiprestat hi anirà. Els qui estigueu interessats, poseu-vos en contacte amb nosaltres Podeu enviar un correu: joventmdalegria@gmail.com o al numero 617590402 (Marc)

 

DOS GRUPS DE PRIMERES COMUNIONS

Aquest diumenge un grup d’infants fan la primera comunió a la missa de les 11. El grup de la catequesi familiar la farà el diumenge 8 de juny.

 

PELEGRINATGES A LOURDES DE L’HOSPITALITAT   

Els pelegrinatges per aquest any seran del 26 al 30 de juny, i del 25 al 29 de setembre. La delegació de l’Hospitalitat de Badalona està organitzant el grup d’hospitalaris, pelegrins, malalts i discapacitats que participarem en aquests pelegrinatges diocesans.  Els qui hi estigueu interessats contacteu amb Mn. Andreu, consiliari de l’Hospitalitat, o amb el delegat de l’Hospitalitat a Badalona, Pere Pujades 667983797.  www.hospitalitat.org

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada