2014-05-17

18 de maig de 2014                         Nº.18

DIUMENGE CINQUÈ DE PASQUA

CELEBRACIÓ COMUNITÀRIA

DEL SAGRAMENT DE LA UNCIÓ DELS MALALTS

Jo sóc el camí, la veritat i la vida

L’Església, Cos de Crist, ha de tenir cura dels seus membres sofrents, com ho va fer el mateix Jesús. La unció dels malalts, és el sagrament que manifesta aquesta atenció prioritària fonamentada en l’evangeli. Al llarg dels anys ha tingut una evolució marcada per un creixement de l’esperança de vida de les persones, de manera que de ser un sagrament de vida s’havia convertit en un sagrament de moribunds en la consciència de tothom, accentuat per l’anterior denominació: “Extrema unció”. Hem d’aclarir i de convèncer-nos per explicar-ho així, que no és un sagrament de morts sinó de vius, i no és un anunci de la mort, ni tampoc és només un buscar la salut, o el miracle. És participació de la presència i acció salvadora de Jesucrist en nosaltres. És rebre la gràcia de l’Esperit Sant que és defensa fortíssima i protecció per evitar enfonsar-nos i caure en les temptacions, confiança en Déu davant la mort i ens ajuda a combatre contra el mal buscant la salut. És viure la malaltia amb esperança i fe. Per això és important no privar d’aquest do i d’aquesta gràcia a les persones que es troben en moments de debilitat i feblesa per la malaltia o la vellesa, i que el poden rebre conscientment. El que ho rep ha de poder experimentar, amb el sagrament de la Unció, empenta nova per continuar endavant, per afrontar la malaltia amb fe. Serà un moment per fer present l’ajut de Déu i pregar tots per ell a través d’aquest sagrament.

Aquest diumenge de pasqua celebrem comunitàriament la unció dels malalts ressaltant la presència de la força de Crist ressuscitat en els cristians afeblits per la malaltia i la vellesa.    


      En Acció      

 

 


101 ROMERIA A MONTSERRAT: 30/05-1/06

Us recordem la possibilitat d’apuntar-vos a pujar el diumenge, en autocar+cremallera o amb mitjans propis, i passar junts el darrer dia de la romeria. Hi haurà la celebració de la missa a l’esplanada dels Dolors i a continuació compartirem l’aperitiu, a més del dinar de germanor.  Us podeu apuntar amb els mossens o passant pel despatx parroquial.

 

TROBADA DE JUSTÍCIA I PAU (JP) A BADALONA

Tindrà lloc el dissabte 24 de maig al Club Natació de Badalona. Està oberta a tothom i se centrarà en el tema: “El treball digne per a tothom com a gran prioritat social”. Començarà a les 9:30 del matí amb la benvinguda i presentació de la jornada amb l’Arcadi Oliveres, president  JP Barcelona i Josep Maria Jubany delegat de pastoral social de l’Arquebisbat. A les 9.45 h, Dolors Sabaté, mestra i promotora de “Som Badalona”, ens farà “Una aproximació a la història social de Badalona.” A les 10.15 h,  Rafael Allepuz, professor d’Economia U.LL, i president de JP Lleida, i Albert Recio, professor d’Economia del Treball a la U.A.B. ens parlaran sobre “Mesures de política econòmica i laboral per la promoció del treball digne”. Després de la pausa cafè, a les 12 h, hi ha el passi de video-documental sobre la realitat del treball en altres països. A les 12,15 h hi haurà una taula rodona sobre “Experiències i propostes en favor del dret al treball i la creació d’ocupació. Una mirada local i global”, amb Jordi García, membre de Xarxa d’Economia Solidària, Emili Ferran, de l’ACO i HOAC de Badalona i Cristina Faciaben, secretària de Socioeconomia de CCOO  Catalunya. Acabarem amb el dinar a les 14 h.

 

MISSA A LA SAGRADA FAMÍLIA PER ALS SUBSCRIPTORS F.C.D.

El bisbat convida els subscriptors del Fons Comú Diocesà i els membres del Consell d’economia parroquial a una celebració de l’Eucaristia a la Sagrada Família, el dia 1 de juny, a les 17 h. Els que estigueu interessats feu-nos-ho saber abans del dia 26 de maig per anar a recollir les invitacions necessàries per accedir al temple.

 

MISSA PREPARADA EN FAMÍLIA I PRIMERES COMUNIONS

El diumenge proper un grup d’infants faran la primera comunió a la missa de les 11. Al mateix temps prepararem la missa en família. El grup de la catequesi familiar la farà el diumenge 8 de juny.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada