2014-05-10

11 de maig de 2014                  Nº.17

DIUMENGE QUART DE PASQUA – EL BON PASTOR

51 Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions

VOCACIONS, TESTIMONI DE LA VERITAT

En el relat de la vocació del profeta Jeremies, per exemple, Déu recorda que ell vetlla contínuament sobre cadascú perquè es compleixi la seva Paraula en nosaltres. La imatge escollida és la branca d'ametller, el primer a florir anunciant el renaixement de la vida a la primavera (Jr 1,11-12). Tot procedeix d'ell i és do seu: el món, la vida, la mort, el present, el futur, però —assegura l'Apòstol— «vosaltres sou de Crist, i Crist és de Déu» (1Co 3,23). Heus aquí explicada la manera de pertànyer a Déu: a través de la relació única i personal amb Jesús, que ens va conferir el baptisme des de l'inici del nostre naixement a la vida nova. És Crist, per tant, qui contínuament ens interpel·la amb la seva Paraula perquè confiem en ell, estimant-lo «amb tot el cor, amb tot l'enteniment i amb totes les forces» (Mc 12,33). Per això, tota vocació, malgrat la pluralitat dels camins, requereix sempre un èxode d'un mateix per centrar la pròpia existència en Crist i en el seu evangeli. Tant en la vida conjugal, com en les formes de consagració religiosa i en la vida sacerdotal, cal superar les maneres de pensar i d'actuar no concordes amb la voluntat de Déu. És un «èxode que ens condueix a un camí d'adoració al Senyor i de servei a ell en els germans i germanes». Per això, tots estem cridats a adorar Crist en el nostre cor (1Pe 3,15) per deixar-nos aconseguir per l'impuls de la gràcia que nia en la llavor de la Paraula, que ha de créixer en nosaltres i transformar-se en servei concret al proïsme. No hem de tenir por. Déu mai no ens abandona. Li interessa que es compleixi el seu projecte en nosaltres, però vol aconseguir-ho amb el nostre assentiment i col·laboració. També avui Jesús viu i camina en les nostres realitats de la vida ordinària per acostar-se a tots, començant pels últims, i guarir-nos dels nostres mals i malalties...Us invito a escoltar i seguir Jesús, a deixar-vos transformar interiorment per les seves paraules, que «són Esperit i són vida»                    

 

Sant Pare Francesc

                                            

11 de maig: Sant Anastasi, patró de Badalona,

L'ofici de la festa a Santa Maria, a les 12 h. Bones festes de maig!!!!      

 
En Acció

 

 

 

CELEBRACIÓ DE LA PASQUA DELS MALALTS

El diumenge 18 de maig volem celebrar la unció dels malalts comunitàriament a la missa de les 11. Tots els que estigueu interessats a rebre-la cal que ens ho comuniqueu i assistiu  a la reunió preparatòria del dimecres 14 de maig a les 19 h. a la sala de reunions de Ventós Mir, 22.

 

CONSELL PARROQUIAL: 6-05-14

Vam valorar la Setmana Santa, en conjunt positivament amb la participació i col·laboració de força fidels, especialment els joves. Però es va destacar la necessitat de dedicar més temps a aprendre i assajar els cants. Vàrem valorar la bona marxa de la pasqua amb les diferents celebracions com els baptismes i la propera unció dels malalts. També el bon to de la festa del Tricentenari que ens ha aportat el donatiu de 416 € per la reparació de l'orgue. Fem constància del cost de la infraestructura parroquial aportada a l'acte. Entre les aportacions dels grups: Justícia i Pau va presentar la jornada del dia 24; Càritas, el projecte de fer un banc d'aliments unificat a Badalona; catequesi, el programa de final de curs; litúrgia, la necessitat de renovar el grup; pastoral de joves, la coordinació que s'ha iniciat a nivell arxiprestal amb l'objectiu pròxim de l'Aplec de l'Esperit... D'economia es va recordar les reformes pendents que les presentarem al bisbat per demanar ajuts. També es va informar que la 101 Romeria a Montserrat va endavant amb menys ocupació de cel·les, respecte a la 100, però esperem que amb més famílies al diumenge. Es van aprovar els horaris de misses d'estiu, que seran els mateixos de l'any passat. Van informar que han trobat 110 parelles que fa 25 anys es van casar a la parròquia i unes 145 parelles fa 50 anys. Es deixaran les llistes al despatx parroquial perquè tots els que pugueu passeu a veure si les coneixeu i ens ajudeu a posar-nos en contacte amb el màxim número de parelles. També es va informar sobre la moqueta de la Cripta i que a final de juny s'hi farà una exposició. La propera reunió serà el 15 de juliol amb sopar.

 

TROBADA DE JUSTÍCIA I PAU (JP) A BADALONA: DISSABTE 24 MAIG

Ens trobarem al Club Natació de Badalona i està oberta a tothom.  Començarà a les 9:30 del matí. Per tractar el tema: "El treball digne per a tothom com a gran prioritat social", comptarem, entre altres, amb Arcadi Oliveres, president  JP Barcelona, Dolors Sabaté, mestra i promotora de "Som Badalona", Rafael Allepuz, professor d'Economia U. L. i president de JP Lleida, Albert Recio, professor d'Economia del Treball a la U.A.B...Cap a les 12 h, hi haurà el passi de video-documental sobre la temàtica i després una taula rodona amb més ponents del món de l'economia social, sindical i obrera. Acabarem amb el dinar a les 14 h.

 

101 ROMERIA A MONTSERRAT: 30/05-1/06

Us recordem la possibilitat de pujar el diumenge, en autocar+cremallera o amb mitjans propis, Us podeu apuntar amb Mn. Andreu o al despatx parroquial.

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada