2013-10-06

 

6 d’octubre de 2013                                      Nº.26

DIUMENGE VINT-I-SET DE DURANT L’ANY

 

Disposat per fer camí junts

 

Recordo que quan em vaig plantejar la vocació ja havia tingut l'experiència d'estudiar el Dret de l'Església i havia complert un dels somnis que tenia que era treballar des de dins de l'Església. Així ho vaig fer treballant com a Defensor del Vincle al tribunal de València. No obstant això, entenia que més que el que pogués fer, era al convertir-me en ser col·laborador de Déu en aquesta tasca de buscar una justícia evangèlica, on Justícia i misericòrdia es troben en el seu origen.

En aquesta recerca vaig trobar moltes persones que m'han fet present la llum de Déu i el seu evangeli en la meva vida. M'adono que em neix compartir-lo. A més vaig trobar una cosa que crec que és fonamental en la relació amb Déu i amb els altres "parlar amb Déu i de Déu a les persones". Així més que esforços es tractava d'expressar aquell amor que Déu ens dóna. Doncs si el 2004-2005 feia el noviciat a l'Ordre de Predicadors, després d'haver conegut els frares del "Pouet de Sant Vicent" de València. El 2011 em vaig ordenar a la Sagrada Família amb un altre company de Tarragona i diversos sacerdots de la Diòcesi i vaig començar a desenvolupar la tasca al tribunal eclesiàstic de la Diòcesi de Barcelona, primer com a jutge i després Defensor del Vincle. Tasca que sempre he considerat part de la meva vocació i que m'ha ajudat a prendre contacte amb problemes de les persones en les seves esferes més profundes. Així després de proposar el realitzar una tasca en una parròquia al provincial de l'ordre i al Cardenal, aquest em va dir que aquí. Doncs aquí estic disposat a aprendre tot el que pugui de vosaltres, de les vostres experiències humanes i de fe. També disposat a compartir les meves per si us poden ser d'utilitat. Disposat a fer camí junts. Una abraçada a tots.

Mn. Vicent Benedito Morant

 


En Acció

 

 

 

 

INICI DE LES DIFERENTS SECCIONS I SERVEIS DE LA PARRÒQUIA

Aquesta setmana hi ha  hagut les inscripcions per a les catequesis infantil i juvenil. Encara us podeu apuntar a la catequesi passant pel despatx parroquial o parlant directament amb els mossèns o el Marc. La catequesi començarà el 13 d’octubre amb la missa preparada en família. Aquest mateix diumenge s’escau la celebració del 68è aniversari de la consagració de l’església de Sant Josep. També ens unirem en la pregària a la celebració a Tarragona de la beatificació dels màrtirs del s. XX a Espanya.

Aquest curs comencem la catequesi familiar en diumengen pels de segon curs i els que continuen i es preparen per a la confirmació. Un grup està previst que es confirmi el 24 de novembre.

El reforç educatiu començarà el 16 d’octubre. Encara us hi podeu apuntar per donar un cop de mà. Continuem amb el mateix horari que el curs passat: dimecres i divendres, de 17 a 19h.

 

CONFERÈNCIA ECONOMIA DEL BÉ COMÚ

El passat dia 7 de juny en el discurs del papa Francesc a estudiants i professors d’escoles de jesuïtes, deia: Implicar-se dins la política és una obligació per un cristià. Nosaltres, els cristians, no podem pas “jugar a Pons Pilat”, rentar-nos les mans: no ho podem fer. Hem d’implicar-nos dins la política, perquè la política és una de les formes més elevades de la caritat, perquè busca el bé comú. Els laics cristians hem de treballar en política.

És per aixó que el proper dimarts dia 8 d’octubre, Justícia i Pau de Badalona, a las 7 de la tarda, a l’espai de l’Associació de Veïns del Centre de Badalona (Magatzem, 37) us convida a una conferència sobre  l’economia del bé comú. La presenta Jaime Vizuete i Andreu Pérez.

Els cristians tal com ens proposa el papa Francesc en la implantació del regne de Déu a la terra hem de lluitar per canviar els valors  de la societat actual tal com l’afany de lucre, la competència, l’egoisme, l’enveja, la irresponsabilitat, l’enveja, la desconfiança, per uns altres com honestedat, cooperació, confiança, solidaritat, generositat, compassió, justícia social. Esteu tots convidats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada