2013-10-27

27 d'octubre de 2013                                    Nº.29

DIUMENGE TRENTA DE DURANT L'ANY

Orgull o humilitat en la pregària

Continuem amb l'evangeli de la pregària, Sant Lluc. Però si el diumenge passat ens ajudava a reflexionar sobre la nostra pregària, aquest cop ens fa adonar sobre l'actitud que aquesta comporta. Aquesta és la de ser humils i sincers. La idea de fons de Lluc, com de Pau, és que ningú és bo per si mateix. Tots necessitem ser ajudats per l'amor de Déu per arribar a la veritable bondat, la veritable justícia. Inclús deixes de ser-ho pel teu orgull i la teva prepotència. En la mateixa introducció, Lluc descriu l'actitud del que està lluny de Déu com els que es consideren bons per si mateixos i per les seves obres, se senten segurs d'ells mateixos davant Déu i menyspreen els altres. A la paràbola, la pregària del fariseu ho confirma. Es vanta de les seves virtuts com si fossin objectes de la seva propietat i menysprea els altres. Per la seva part, el cobrador d'impostos no amaga la seva condició. Se sap pecador i ho reconeix.

Cal presentar-nos davant Déu amb confiança i humilitat, com Sant Pau a la segona lectura, on únicament el sosteniment de la fe i de l'esperança en el Senyor, el porta al veritable sentit d'estimar. Pau ha passat de la pregària farisaica a la publicana fins arribar a la cristiana, que és la d'oferir-se a Déu per donar-li glòria. L'ensenyament de Jesús a l'evangeli és molt clar: ens cal el camí de l'humilitat per trobar el camí de la vida, de la fe i de l'amor.


                                                           En Acció

NOVEMBRE: FINAL DE L'ANY LITÚRGIC

ü Tots Sants, 1/11, amb horaris dels diumenges amb la missa de les 20 h del dijous. Fidels Difunts, 2/11, amb els de feiners pel matí. La de les 20 h ja és de diumenge.

ü La tradicional passada del Sant Crist de Sta. Maria pel cementiri vell de Badalona amb el Cos de Portants, el dia 1/11, cap a les 13 h.

Ø Començarem l'espai de pregària amb l'exposició del Santíssim Sagrament, cada dijous, de 19 h fins a la missa on resarem les vespres.

Ø Aquest any, la missa de tots els difunts de Badalona i organitzada pels serveis funeraris serà a la nostra església parroquial el dia 4, a les 20 h.

Ø Formació d'adults sobre el catecisme a nivell parroquial: 13/11, a la Sala de reunions de Ventós Mir.

Ø El diumenge 24 de novembre, festa de Crist Rei, rebran la confirmació de mans del Sr. bisbe Sebastià Taltabull, un grup de joves que s'ha estat preparant en aquests darrers anys.

Ø El dissabte 30/11 tindrem el recés parroquial a Tiana que ens ajudarà a disposar-nos a viure l'Advent. Ens el donarà el P. Francesc Costa.

Ø L'ordre seglar dels Servents de Maria, ubicada a la Parròquia de Santa Maria, ens conviden a visitar l'exposició: "Post-mortem, rituals funeraris del segle XIX fins a mitjan segle XX". Està organitzada al Museu Municipal de Badalona i hi romandrà fins al 12 de gener.

 

CADENA DE PREGÀRIA PER LES VOCACIONS

Aquest any arrenca sota el lema: "Testimonis de la fe" i ja portem 9 anys. La cadena està organitzada per les delegacions de pastoral vocacional de Catalunya i, com els altres anys, a la diòcesi de Barcelona li correspon els dies 8, 18 i 28. Les misses d'aquests dies i l'espai de pregària amb l'exposició del Santíssim del dia 28 tindran aquesta intenció.

 

DOMUND: DIUMENGE DE LES MISSIONS

A la col·lecta per les missions es van recollir 1.126,34 €. L'any passat 738´87 €. Agraïm la vostra col·laboració en nom de les missions.

 

MN. ANDREU OLLER,  ARXIPREST DE BDN NORD, MONTGAT I TIANA

Us anuncio que el Sr. Cardenal  m'ha encomanat aquest servei a proposta dels consells arxiprestals de laics i de preveres. Us demano a tots la pregària i la col·laboració perquè pugui realitzar aquesta missió de vetllar per la comunió pastoral de les parròquies de l'arxiprestat.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada