2013-10-21

20 d’octubre de 2013                                    Nº.28

DIUMENGE VINT-I-NOU DE DURANT L’ANY

DOMUND 2013: FE+CARITAT=MISSIÓ

L’evangeli d’aquest diumenge ens encara de manera decidida i urgent vers la pregària. I la Jornada Mundial de les missions que celebrem ens fa novament adonar-nos de la importància de la nostra pregària i de la nostra ajuda per a la missió. Déu va portant la seva obra de salvació per a tota la humanitat i ha volgut que nosaltres ens adherim i hi col·laborem amb aquesta obra. I ho fem des de les nostres vides, participant de la seva voluntat amb la nostra pregària que, si és veritable, impulsa tot els nostre ésser a treballar i col·laborar en aquesta obra.

El lema recorda la relació directa que hi ha entre l’experiència de la fe, la caritat i la missió, però a més busca evocar la necessitat d’educar cada cristià, des de la infantesa, per a la sensibilitat missionera universal.

El papa Francesc també ha recordat que cada comunitat eclesial  ha de viure l’enviament de Jesús als apòstols, d’anar a anunciar la Bona Notícia a tots els pobles. No com un aspecte secundari de la vida cristiana, sinó essencial. Tots som enviats i alhora conduïts, animats i enfortits per l’Esperit Sant. Per això, més que mai la nostra voluntat al pla salvador de Déu ha de ser amb la pregària que ens ajuda a entrar en el seu pla de vida, amor i justícia per a tothom i ens capacita per a donar-nos en aquest pla, segons la vocació i la realitat personal de cadascú.

Avui preguem per la missió, de l’Església en el món, i per tots els missioner i missioneres que hi ha arreu. També per nosaltres. Que visquem la fe i la caritat com a missió, perquè és llavors que són veritables.


                                                                                                                                                                                                                        En Acció

 

 

 

INICI DELS SERVEIS EDUCATIUS PARROQUIALS

Aquesta setmana hem començat la catequesi infantil. Hi ha apuntats 39 nens de primer i segon curs, i hi ha uns 10 apuntats pels altres cursos que continuen de cara a la confirmació. Aquest diumenge comencen els grups de catequesi familiar pels infants a partir de segon, novetat d’aquest curs. Encara us podeu apuntar. El proper dimecres comença ja el reforç educatiu amb un bon grup de voluntaris parroquials.

Ja fa dies que es troben el grup de joves que rebran la confirmació el proper diumenge 24 de novembre, festa de Crist Rei, de mans del Sr. bisbe Sebastià Taltabull. El dissabte proper tindrem la reunió de pares. També l’esplai de l’Aspirantat està en marxa amb els 126 infants inscrits. Aquest dissabte han començat els racons, espais per rebre diferents aprenentatges, com guitarra, teatre, manualitats, que es fan al final de l’esplai, de 19 a 20 h.

 

VESPRES I MES DEL ROSARI

Ja hem començat a resar les vespres a l’eucaristia dels dijous a les 20 h. El novembre començarem amb l’espai de pregària amb l’exposició del Santíssim Sagrament, aquest mateix dia. També en aquest mes del Rosari que és el mes d’octubre, us recordem la pregària del rosari que hi ha cada dia. De dilluns a divendres, a les 19:30 h, abans de la missa vespertina. Els dissabtes el resem després de la missa de les 11 que està dedicada  a la memòria de la Mare de Déu.

 

AGENDA PER NOVEMBRE

Perquè us ho aneu apuntant a l’agenda, a més de les dates que ja us hem dit. Aquest any, la missa de tots els difunts de Badalona i organitzada pels serveis funeraris serà a la nostra església parroquial el dia 4 de novembre, a les 20 h. Com els altres anys participa l’Orfeó Badaloní que cantarà la missa de Charles Gounoud i l’Ave Maria d’Edward Elgar.

El dissabte 30 de novembre tindrem el recés parroquial a Tiana que ens ajudarà a disposar-nos a viure l’Advent. Ens el donarà el P. Francesc Costa.

 

EXPOSICIÓ POSTMORTEM

L’ordre seglar dels Servents de Maria, ubicada a la Parròquia de Santa Maria, ens conviden a visitar l’exposició: “Post-mortem, rituals funeraris del segle XIX fins a mitjan segle XX”. Està organitzada al Museu Municipal de Badalona i hi romandrà del 10 d’octubre fins al 12 de gener.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada