2013-10-13

13 d’octubre de 2013                            Nº.27

DIUMENGE VINT-I-VUIT DE DURANT L’ANY

 

Els cristians: pobrets i agraïts!

 

Deia Sant Ignasi de Loiola que l’home està fet per donar glòria a Déu, per lloar Nostre Senyor. En canvi, la sensació que causem molt sovint els cristians que estem fets per queixar-nos, per passar comptes a Déu i guardar la nostra vida per a nosaltres, o per viure tranquils i satisfets del que tenim a la qual cosa ens creiem amb tot el dret. El fi de la vida cristiana ens ha de portar a la humilitat i al realisme de reconèixer-nos que no som res, som pols que s’emporta el vent, però que Déu ha insuflat el seu Esperit i ens ha donat una vida de fills. Tot és do, tot és gràcia, deia Santa Teresa de l’Infant Jesús, i només així trobarem el desllorigador que ens dóna la mida de la nostra realitat i el sentit de la nostra vida, que és viure en constant acció de gràcies. Un estranger, curiosament un sirià, i un leprós, un samarità són els senzills models que aquest diumenge ens mostra la litúrgia del que ha de ser la nostra vida. Ser capaços de donar gràcies no sols amb les paraules i gestos sinó amb tot el nostre ésser: les nostres opcions vitals, el nostre capteniment, els nostres interessos, la nostra pertinença...I així veiem que seran els més pobres, els únics que tenen la possibilitat d’estar a l’alçada.

També l’església ens presenta avui 522 models d’aquesta acció de gràcies. Són els màrtirs que avui seran beatificats a Tarragona. Aquests van lloar Déu donant la vida per amor. Es van fer càrrec de la situació del moment, van perdonar, van ser lliures i lliurement es van oferir participant del pla salvador del Crist pel món.

L’Eucaristia vol dir acció de gràcies i és la culminació de l’Església i de tota vida cristiana. Que siguem el suficientment pobres per participar en ella amb aquesta voluntat de deixar-nos transformar i convertir en persones agraïdes a Déu.


                                                              En Acció

CONSELL PARROQUIAL: 8-10-13

Després de pregar i presentar al nou vicari, Mn. Vicent, els diferents grups i serveis van compartir el seu inici de curs. Destacar l’inici de la catequesi familiar en diumenge per aquest curs, la confirmació del dia 24 de novembre; els 126 infants apuntats a l’Aspirantat, el nou centre ocupacional obert al carrer S. Isidre i la propera obertura d’un menjador social als locals del Folre per part de l’Ajuntament, Roca i Pi i Càritas, així com la necessitat de voluntaris pel Folre; el grup de ministres extraordinaris de la comunió que s’integren en el grup de litúrgia; la proposta d’organitzar alguna trobada més de Justícia i Pau per abans de Nadal amb algun ponent destacat; els nous membres que substitueixen les baixes del grup de baptismes; i, el grup de Pastoral de la Salut que s’espera que comenci a funcionar aquest curs amb l’acompanyament del diaca Mn. Lluís. Després es va aprovar el programa parroquial pels propers mesos amb la continuació de les sessions de formació d’adults sobre el catecisme els dimecres, el recés d’advent pel dia 30 de novembre i altres. Es va decidir no convocar l’assemblea parroquial i donar-li una periodicitat bianual. També es va acceptar la proposta del fer concerts d’orgue i d’altres instruments els dissabtes, de 19 a 20 h i es va encarregar a Llorenç Casanova per ajudar a organitzar-los. Tanmateix es va anunciar que necessitem col·laboradors per la comissió de la Romeria de Montserrat i dels cartells i pessebre, així com catequistes pel dilluns.

Es va informar sobre el Centre Parroquial. S’han fet reformes i s’ha decidit  començar a elaborar un pla global de reforma i remodelació amb la participació d’entitats badalonines. La casa del carrer S. Pere ja està reformada i en funcionament amb els seus nous llogaters, de manera que el passat 15 de setembre es va beneir amb l’assistència de membres del Consell Parroquial. També s’està en noves negociacions amb els llogaters de Ramió. Es va acabar convocant el proper Consell Parroquial pel dia 5 de novembre a les 20:30 h.

 

DOMUND

El diumenge proper és la Jornada Mundial de les missions amb el lema: FE+CARITAT=MISSIÓ. La campanya evoca la necessitat d’educar cada cristià, des de la infantesa, per a la sensibilitat missionera universal.

 

CAUSA DE BEATIFICACIÓ DE SOR FRANCESCA DE LES LLAGUES DE JESÚS

El proper 7 de novembre serà examinada la Positio sobre la vida de la Serventa de Déu que va ser professa de la Providència per una comissió de teòlegs. Tot aquest procés va avançant amb la pregària però també amb l’ajuda econòmica del Monestir de la Providència.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada