2013-06-01

2 de juny de 2013                                Nº.21

DIUMENGE DEL COS I LA SANG DE CRIST

 

D'on neix la multiplicació dels pans i els peixos?

 

 

 

 

La resposta es troba a la invitació de Jesús als deixebles "Doneu-los menjar vosaltres", "donar", “compartir”. Quina cosa comparteixen? El poc que tenen. Però són justament aquests pans i aquests peixos que a les mans del Senyor sadollen la fam de tota la gent. I són justament els deixebles desorientats davant la incapacitat de les seves possibilitats, davant la pobresa del que poden oferir, els que fan seure la multitud i distribueixen - confiant en la paraula de Jesús - els pans i els peixos que satisfan la fam de la gent. I això ens indica que a l'Església però també a la societat hi ha una paraula clau a la qual no hem de tenir por: "solidaritat", o sigui saber posar a disposició de Déu allò que tenim, les nostres humils capacitats, perquè només en el compartir,  en donar-se, la nostra vida serà fecunda, donarà fruits. Solidaritat: una paraula mal vista per l'esperit mundà!

Un cop més, el Senyor distribueix per a nosaltres el pa que és el seu cos, es fa do. I també nosaltres experimentem la "solidaritat de Déu" amb l'home, una solidaritat que no s'acaba mai, una solidaritat que mai no acaba de sorprendre'ns: Déu es fa proper a nosaltres, en el sacrifici de la Creu s'abaixa entrant en la foscor de la mort per donar-nos la seva vida, que venç el mal, l'egoisme, la mort. També Jesús es dóna a nosaltres en l'Eucaristia, comparteix el nostre mateix camí, és més, es fa aliment, el veritable aliment que sosté la nostra vida en els moments en què el camí es fa dur, els obstacles frenen els nostres passos. I a l'Eucaristia el Senyor ens fa recórrer el seu camí, aquell del servei, del compartir, del donar-se, i el poc que tenim, el poc que som, si és compartit, es converteix en riquesa, perquè és la potència de Déu, que és la potència de l'amor que descendeix sobre la nostra pobresa per transformar-la.       

Papa Francesc, De l’homilia de Corpus, 30-5-13

 


       En Acció

CORPUS, SAGRAT COR DE JESÚS I ALTRES CELEBRACIONS

Aquest diumenge, a les 17 h ens unim al Sant Pare a la Solemne Adoració Eucarística Simultània Mundial, a la capella del Santíssim de la nostra parròquia, i a la Providència serà a les 18 h. Després som convidats a la Processó de Corpus de Badalona que es farà a l’Església de Santa Maria: a les 18:30, eucaristia solemne, i a les 19:15, la processó que recorrerà els carrers encatifats de Dalt la Vila.

Durant el juny, en acabar la missa de les 11 dels dies feiners hi haurà una pregària al Sagrat Cor de Jesús, a les tardes, rosari cap a les 19:30 h i els dijous, a les 19 h, Exposició del Santíssim.

Aquest dimarts, 4 de juny, Mn. Andreu Oller celebra el 13 aniversari de l’ordenació sacerdotal. Tots sou convidats a unir-vos a aquesta acció de gràcies a Déu amb la missa de les 20 h.

 

CLOENDA 100 ROMERIA MONTSERRAT I FINAL CURS ESPLAI

El proper dia 8 de juny al vespre farem la projecció d’un muntatge audiovisual sobre les 100 Romeries a Montserrat com a acte final de la celebració del centenari i ho farem en el marc de la festa de final de curs de l’esplai. A la cartellera i a les misses mirarem de comunicar l’hora i el lloc.

 

RESUM CONSELL PARROQUIAL: 28-5-2013

Es va informar sobre la bona marxa del reforç escolar amb uns 10 infants,  5 voluntaris i 2 educadors, i sobre un projecte d’obrir un taller ocupacional portat per Càritas i Roca i Pi a prop de la parròquia. Es va valorar les primeres comunions positivament i la trobada de joves a la Sagrada Família del diumenge passat en la que va participar el grup de confirmació. Sobre la 100 Romeria a Montserrat es va dir que ha anat molt bé en general i es va parlar de la possibilitat de canviar la dates de la romeria de l’any que ve per final de mes de maig, degut a la manca de lloc i per la coincidència amb les festes de primavera. Vam aprovar: una proposta de campanya econòmica de buscar més subscriptors pel Fons Comú, mitjançant entrevistes personals a persones del barri i també, els nous horaris d’estiu. Com a projectes pel proper curs es va informar sobre la possibilitat d’engegar la catequesi familiar els diumenges i l’escola de pares. Es van demanar suggeriments per a les conferències arxiprestals de formació d’adults. L’últim consell amb sopar compartit: 2-7-13.

 

TEMPS DE MATRICULACIÓ PER AL CURS ACADÈMIC 2013 - 2014

Si us posen dificultats a l’hora d’escollir l’assignatura de religió feu-nos-ho saber que a través de la Delegació d’Ensenyament ho demanarem al col·legi.

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada