2013-06-15

16 de juny de 2013                        Nº.23

DIUMENGE ONZE DE DURANT L’ANY

Cridats a descobrir la lògica de l’amor

La Paraula de Déu d’aquest diumenge ens situa en el reconeixement de la realitat humana més pregona. Una humanitat que sola no se’n surt. Marcada pel pecat d’un mal que sembla que tingui l’última paraula i un pensament de creure’s que amb l’esforç humà i acomplint la llei se’n sortirà. Primer ens presenta el rei David, que amb tota la seva saviesa i reialesa, cau víctima de la seva prepotència i ni se n’adona del gran mal que ha fet. Serà Déu, a través del seu profeta Natan que el farà adonar-se i li donarà el seu perdó. Després, l’evangeli ens presenta un fariseu, que té tota la seguretat en l’acompliment de la llei, però que amb Jesús, el Fill del Déu que ell serveix, no sols no és capaç de reconèixer-lo sinó que incompleix les lleis més bàsiques de l’hospitalitat amb qualsevol visitant. En contrast, la dona pecadora és capaç de reconèixer-lo i dedicar-li tot el seu amor, convertint-se així en la veritable acollidora del Senyor en el seu cor.

Sant Pau, dóna la clau de donar sentit a tot. No trobem el camí bo per nosaltres mateixos limitant-nos a complir les obres que mana la llei, que ni això som capaços de fer bé, nosaltres sols.  És Déu, revelat per Jesucrist que ens ensenya i ens regala el camí bo, el que passa: per la humilitat, de creure’ns necessitats; el perdó, de reconèixer-nos febles i pecadors; i, la compassió, de posar-nos sempre en el lloc dels altres, especialment els que més sofreixen. És la lògica de l’amor que ens revela el Senyor i ens la fa viure. Només en Ell i vivint amb ell podrem descobrir-la. La humanitat sola no la pot descobrir i viure-la. Necessitem la fe en aquell que s’ha lliurat per nosaltres per a restar amb nosaltres i fer que visquem la seva vida, per així poder dir com Sant Pau:  És Crist que viu en mi.

 

 

 


En Acció

 

 

CATEQUESI PARROQUIAL

El dimecres passat vam tenir la trobada de l’equip de catequesi infantil per revisar i celebrar junts la feina feta en aquest curs. El vam valorar molt positivament, destacant especialment el bon ambient aconseguit amb infants i pares, les eucaristies preparades en familia dels diumenges i les primeres comunions. També vam començar a parlar dels canvis del curs proper. La catequesi de primer i segon serà el dilluns, i comencem a treballar la proposta d’iniciar la catequesi familiar els diumenges o els dissabtes tarda. Amb tot, necessitem voluntaris per dur a terme tota aquesta tasca catequètica i evangelitzadora. Rejovenir i dinamitzar la nostra comunitat depèn de tots. Necessitem que tots col.laborem en la mesura de les nostres possibilitats, a la bona acollida de les families o a la catequesi.

 

PROPERES CELEBRACIONS

El dimecres proper finalitza el reforç escolar per aquest curs amb una festa familiar. Donem gràcies per aquest servei nou que ofereix la nostra comunitat i esperem que el curs que ve el puguem continuar donant.

El divendres proper, a les 10 h  hi haurà la missa de final de curs del Col.legi de Sant Andreu de les germanes de Natzaret.  

 

SORTIDA ARXIPRESTAL A IVORRA: SANTUARI DEL SANT DUBTE

El nostre arxiprestat està preparant com a cloenda de l’any de la fe una sortida conjunta de les comunitats parroquials de les quals formem part. Serà el 12 d’octubre i anirem al Santuari del Sant Dubte a Ivorra. Visitarem el Santuari, passarem per Torà, farem un bon dinar de germanor i de tornada pararem al monestir de Sant Ramon. Guardeu-vos-ho a l’agenda.

 

MES DE JUNY: MES DEL SAGRAT COR DE JESÚS

En acabar la missa diària de les 11 hi ha una pregària al Sagrat Cor de Jesús, rosari cap a les 19:30 i Exposició del Santíssim, els dijous, a les 19.

 

NOUS HORARIS D’ESTIU

Diumenges:el juliol i l’agost, s’avançarà la missa de la Providència a les 9:30 del matí i no hi haurà la missa de les 9 h. de Sant Josep. A l’agost no hi haurà la missa de les 12:30 del matí.

Misses dies feiners: el juliol i l’agost la missa de la Providència serà a les 8:30 h. A l’agost no n’hi haurà a les 20 h, excepte vigília de festiu o diumenge.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada