2013-06-10

9 de juny de 2013                          Nº.22

DIUMENGE DEU DE DURANT L'ANY

Déu ens visita

 

 

La filosofia i el pensament actual subratllen el sofriment de l'home d'avui i l'anomenen: "homo patiens"  Un ésser humà carregat amb patiments de moltes menes que s'ha caracteritzat  en el nostre temps amb la confusió dels valors i pèrdua de la identitat, que ha donat lloc a noves malalties físiques i psíquiques, com la bulímia o l'anorèxia.  L'evangeli ens fa adonar que aquesta realitat del patiment travessa tota la història humana i que ningú no se n'escapa. Lluc és l'evangeli més accessible per a copsar el missatge de Jesús com a Bona Nova d'un Déu compassiu, defensor dels pobres, guaridor dels malalts i amics dels pecadors.

Aquest diumenge se'ns presenta una dona vídua que era una dona desemparada, exposada a l'abús dels poderosos, i que en el límit de la indefensió sols podia trobar suport en el fill, i aquest mor. Jesús ocupa el centre de la història no només perquè surt a l'encontre del sofriment i les angoixes de les persones, ni per ser aclamat com un profeta. Ocupa el centre de l'evangeli perquè és la visita de Déu que salva enmig del poble. El verb visitar a la bíblia significa que Déu passa actuant i salvant. Ell no passa en va, sempre crea i salva. És una visita activa. La presència, les paraules i els gestos de Jesús són signes de la voluntat de Déu d'actuar contra el que produeix el dolor i el sofriment i dur-nos a la vida veritable que Déu ens dóna. L'eucaristia que celebrem aquest diumenge m'ajuda a adonar-me de l'acció de Déu en mi que m'estima incondicionalment, que puc comptar amb ell i que ha eixamplat la meva vida donant-li sentit i vessant el seu Esperit sobre mi. Déu ens visita.

 

 

       En Acció

 

COL·LECTA PER CÀRITAS

A la col·lecta del dia de Corpus per a Càritas es van recollir 1.451,91€. L'any passat, 1.599,29 €. Moltes gràcies a tots per la vostra solidaritat.

 

SORTIDA ARXIPRESTAL A IVORRA: SANTUARI DEL SANT DUBTE

El nostre arxiprestat està preparant com a cloenda de l'any de la fe una sortida conjunta de les comunitats parroquials de les quals formem part. Serà el 12 d'octubre i anirem al Santuari del Sant Dubte a Ivorra. Visitarem el Santuari, passarem per Torà, farem un bon dinar de germanor i de tornada pararem al monestir de Sant Ramon. Guardeu-vos-ho a l'agenda.

 

MES DEL SAGRAT COR DE JESÚS

Durant el juny, en acabar la missa de les 11 dels dies feiners hi ha una pregària al Sagrat Cor de Jesús, a les tardes, rosari cap a les 19:30 h i els dijous, a les 19 h, Exposició del Santíssim.

 

NOUS HORARIS D'ESTIU

Durant juliol i agost, els diumenges s'avançarà la missa de la Providència a les 9:30 del matí i suprimirem la missa de les 9 h. de Sant Josep. I el mes d'agost suprimim la missa dominical de les 12:30 h. del matí i la missa diària de les 20 h, excepte vigília de festiu o diumenge.

 

PASTORAL DE LA SALUT

S'està organitzant a nivell arxiprestal. El proper 15 de juny hi haurà una trobada de membres de la Pastoral de la Salut de les diferents parròquies de l'arxiprestat a la Parròquia de Lourdes. De la nostra comunitat hi aniran dos representants. Si algú més està interessat a anar-hi que ens ho comuniqui.

 

PUBLICACIÓ POBLE DE DÉU

Aquesta és la publicació mensual arxiprestal que s'envia per via e-mail. Hem rebut el número corresponent al mes de juny. L'estem reenviant a tots els correus que disposem. Els que encara no la rebeu, feu-nos arribar els vostres correus per enviar-vos-la. Ho podeu fer a través del correu de la parròquia: stjosepbdn@yahoo.es

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada