2013-05-27

26 de maig de 2013                              Nº.20

DIUMENGE DE LA SANTÍSSIMA TRINITAT

Entrar en el gust de viure

 

Deixem enrere el temps pasqual (blanc, ciri, flors, pica baptismal...) i en recuperar el temps que anomenem de durant l’any (verd amb senzilla ornamentació), ens trobem amb aquest nou esclat de vida i festa: la Santíssima Trinitat. I no és una festa més, sinó que és  culminació de tot el que se’ns ha revelat en el temps pasqual. La Pasqua ens fa entrar en aquest misteri no com un simple enunciat de fe sinó com el dinamisme de la vida cristiana, dinamisme que trobem en el mateix misteri trinitari.  

El llibre dels proverbis ja ens parla de com és Déu. És el Déu creador que dóna vida i gaudeix de la vida compartint-la amb nosaltres.  És a través de la saviesa, que ens comunica el gust de viure. 

L’evangeli d’avui ens fa entrar en la clau de revelació d’aquest misteri de la vida. El Senyor ens ha anat transmetent el missatge evangèlic com ho va fer amb els deixebles en el temps que van estar junts.  L’Esperit de veritat, que ell ens promet, és el que ens farà aprofundir en la seva insondable riquesa. Ell ens condueix al coneixement de Déu. No aportarà una revelació nova sinó que ens permet aprofundir en allò que Jesús ja ens havia ensenyat en vistes al futur. Aquest és el dinamisme trinitari: gràcies a l’acció de l’Esperit Sant, podem aprofundir en la comprensió del misteri de Jesús i així descobrir el rostre del Pare. Per la fe, som convidats a entrar i participar del tresor de la vida que ens ha donat Déu, ú i tri, el gust de viure. Sant Pau, rebla el clau, dient que quan deixem que Déu il·lumini la nostra existència, tot agafa una altra dimensió, inclús enmig de les proves. Donem gràcies a Déu per aquesta vida que ens convida a assolir i a assaborir: el gust de viure amb Ell.  

 

 

           En Acció

 

 

 

PREGÀRIA AL SAGRAT COR DE JESÚS

El proper dissabte comença el mes del Sagrat Cor de Jesús. Durant el mes de juny, en acabar la missa de les 11 dels dies feiners hi haurà una pregària al Sagrat Cor de Jesús. A les tardes continuarem tenint la pregària del rosari, que la farem cap a les 19:30 h i l’Exposició del Santíssim els dijous a les 19 h. a més de resar les vespres amb l’eucaristia.

 

DIUMENGE DE CORPUS I FESTA FINAL DE LA CATEQUESI

Diumenge vinent és la solemnitat del Cos i la Sang de Crist. A totes les misses hi haurà una pregària especial després de la comunió.

A les 10 hi haurà la preparació de la missa en família, als locals de l’Aspirantat; i, a la missa d’11 hi haurà una processó eucarística amb la participació especial del infants que han fet la primera comunió, com de la resta de la catequesi. Amb aquests actes celebrem la festa del final de curs de la catequesi.

A la tarda som convidats a participar a la Processó de Corpus de Badalona que es farà a l’Església de Santa Maria. A les 18:30 hi haurà l’eucaristia solemne, i a les 19:15 començarà la processó que recorrerà els carrers encatifats de Dalt la Vila.

 

CLOENDA CELEBRACIÓ 100 ROMERIA A MONTSERRAT

La comissió que ha vetllat per aquesta celebració està preparant un acte final amb una projecció de fotografies. En principi, està previst pel dia 8 de juny al vespre. Guardeu-vos la data i ja anirem informant.

 

PELEGRINATGES A LOURDES DE L’HOSPITALITAT    www.hospitalitat.org

Els pelegrinatges per aquest any seran del 27 de juny a l’1 de juliol, i del 19 al 23 de setembre. Els que hi estigueu interessats a anar-hi contacteu amb Mn. Andreu, consiliari de l’Hospitalitat, o amb la delegada de l’Hospitalitat a Badalona, Pilar Mayat 649691997. 

 

TEMPS DE MATRICULACIÓ PER AL CURS ACADÈMIC 2013 - 2014

A l’hora de fer la matrícula és important que escolliu l’assignatura de religió per a la formació humana que els vostres fills necessiten. Si us trobeu que us posen dificultats poseu-vos en contacte amb la parròquia que a través de la Delegació d’Ensenyament ho demanarem al col·legi.

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada