2013-05-11

12 de maig de 2013                               Nº.18

DIUMENGE DE L’ASCENSIÓ DEL SENYOR

 

Crònica de la 100 Romeria a Montserrat

 

Més de 200 persones vàrem anar de Romeria a Montserrat (3-5/5). Vam superar les expectatives de participació tant per part dels feligresos com de l'Aspirantat, dels quals uns 25 joves van pujar a peu des de Badalona caminant tota la nit.

A les Misses Conventuals dels dies 3 i 5 es va fer la presentació de la Romeria. Vam anar a Laudes, a Vespres, a la Cova, vàrem fer el Via Crucis, tot amb les consegüents reflexions.

El dissabte es va inaugurar al camí dels Degotalls una majòlica amb la Mare de Déu de la Providència, perquè el Monestir de les Clarisses va ser el primer lloc on va estar la parròquia de Sant Josep. A la majòlica també s'hi pot veure la façana de l'actual Església i el Pont del Petroli, com a símbol del desenvolupament industrial de la zona  de Badalona on va créixer la parròquia.

El dissabte al vespre es va fer una vetllada, on es van representar anècdotes d'antigues romeries i a la qual hi van participar nens,  joves i  grans.

El moment central va ser la celebració, el diumenge, de l'Eucaristia a l'esplanada de la Capella de la Mare de Déu dels Dolors, amb la  participació de tothom, grans i petits. Els monitors de l'esplai van acompanyar  amb les guitarres i com és  costum, el mossèn va fer intervenir petits i grans amb preguntes sobre la pau i la convivència entre altres temes. Després hi va haver un dinar de germanor d'unes 200 persones en agradable companyonia.

I, al Cambril, als peus de la Moreneta, vàrem cloure la 100 romeria, encoratjant-nos a seguir construint una comunitat parroquial amb vistes de futur on els valors cristians siguin la base de la nostra societat.                                                                 

Montserrat Sacasas

                                                          

 

En Acció

 

 

 

 

 

 

PRIMERES COMUNIONS DEL CURS 2012-13  

Seran el proper diumenge 19, Pentecosta. N’hi haura a la missa d’11 h i  a la de 12:30 h. En total, la faran 17 infants. Donem gràcies per aquest do que Déu ens fa i preguem perquè puguin continuar i completar la Iniciació Cristiana amb el sagrament de la Confirmació.

 

RESUM DEL CONSELL PARROQUIAL: 30-4-2013

Es van valorar molt positivament tots els actes de S. Josep, de Setmana Santa i, fins al moment, de Pasqua, especialment, per la participació i servei dels grup de joves de confirmació. Es van informar les activitats dels diferents grups i seccions. Destacar les noves activitats engegades aquest curs com són el reforç escolar, l’acolliment de matrimonis i baptismes, les  visites de les escoles, entre altres. Es va informar sobre el programa de la 100 Romeria a Montserrat i que hi haurà celebració de la confirmació en el primer trimestre del curs proper. Del Consell Arxiprestal es va anunciar la sortida arxiprestal de cloenda de l’any de la fe a Iborra (12-10), els actes pel centenari de la Creu de Montigalà, i que s’havia començat a organitzar servei de pastoral de la salut a nivell arxiprestal.

Es van proposar els nous horaris de misses al temps d’estiu. Es vol suprimir la missa de les 9 dels diumenges i avançar la missa de les 10 a les 9:30 a la Providència. En el mes d’agost s’ha pensat en suprimir la missa de les 12.30 h del diumenge i la de les 20 h diària.

 

MAIG: EL MES DE MARIA

El resem en acabar la missa d’11. A l’Exposició del Santíssim dels dijous, a les 19  h, l’acompanyarem amb el rosari reflexionant els misteris.

 

TEMPS DE MATRICULACIÓ PER AL CURS ACADÈMIC 2013 - 2014

A l’hora de fer la matrícula és important que escolliu l’assignatura de religió per a la formació humana que els vostres fills necessiten. Si us trobeu que us posen dificultats poseu-vos en contacte amb la parròquia que a través de la Delegació d’Ensenyament ho solucionarem.

 

CELEBRACIÓ DE L’ANY DE LA FE A LA SAGRADA FAMÍLIA

El Sr. Cardenal ens convida a totes les parròquies, comunitats i moviments de la diòcesi a professar la fe junts a la Sagrada Família, el diumenge 26 de maig,  a les 17 h. en la celebració de l’eucaristia. Els que vulgueu assistir-hi ens ho feu saber abans del 21 de maig, per passar a recollir les invitacions.

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada