2013-03-02

3 de març de 2013                        Nº.8

DIUMENGE TERCER DE QUARESMA

Paraules finals de l’última audiència del Papa Benet XVI a la Plaça de Sant Pere

“No abandono la creu, segueixo d'una nova manera al costat del Crucificat.”

Estimats germans i germanes....

En aquests últims mesos, he sentit que les meves forces han disminuït, i he demanat a Déu amb insistència en la pregària que m’il·luminés amb la seva llum perquè em fes prendre la decisió més justa no per al meu bé, sinó per al bé de l'Església. He fet aquest pas amb plena consciència de la seva gravetat i també de la seva novetat, però amb una profunda serenitat d'ànim. Estimar l'Església significa també tenir el valor de prendre decisions difícils, sofertes, tenint sempre davant el bé de l'Església i no el d'un mateix.

Permeteu que torni una vegada més al 19 d'abril de 2005. La gravetat de la decisió rau precisament en el fet que a partir d'aquell moment jo estava ocupat sempre i per sempre per al Senyor. Sempre, qui assumeix el ministeri petrí ja no té cap privacitat. Pertany sempre i totalment a tots, a tota l'Església. La seva vida és, per dir-ho així, totalment mancada de dimensió privada. He pogut experimentar, i ho experimento precisament ara, que un rep la pròpia vida quan la dóna...

La meva decisió de renunciar a l'exercici del ministeri actiu, no ho revoca. No retorno a la vida privada, a una vida de viatges, reunions, recepcions, conferències, etc. No abandono la creu, segueixo d'una nova manera al costat del Senyor Crucificat. No tinc la potestat de l'ofici per al govern de l'Església, sinó que resto al servei de l'oració,  per dir-ho així, en el recinte de Sant Pere. Sant Benet, el nom del qual porto com a Papa, em servirà de gran exemple. Ell ens va mostrar el camí a una vida que, activa o passiva, pertany totalment a l'obra de Déu.

Dono les gràcies a tots i a cada un, també pel respecte i la comprensió amb què heu acollit aquesta decisió tan important. Seguiré acompanyant el camí de l'Església amb la pregària i la reflexió, amb la dedicació al Senyor i la seva Esposa, que he tractat de viure fins ara cada dia i per sempre. Us demano que us recordeu de mi davant de Déu, i sobretot que reseu pels cardenals, cridats a una comesa tan important, i pel nou Successor de l'Apòstol Pere...

 

En Acció

 

RESUM CONSELL PARRÒQUIAL: 26-02-13

Després d’aprovar el tancament econòmic de l’any, es va informar sobre els diferents grups i serveis. Es van presentar els actes de la celebració de la 100 romeries, amb la conferència de Joan Rosas, el 14/3 i la inauguració de l’exposició el 17/3. Per Sant Josep, el sopar de germanor serà el 16/3, (ja us hi podeu apuntar). L’eucaristia de Sant Josep, 19/3, serà presidida per Mn. Jesús Sans. Hi haurà un concert a continuació pel grup: “The Remember Quartet”, d’espirituals swings. També comptem amb la gimcana i la xocolatada de l’Esplai, el dissabte anterior. Va quedar pendent decidir la data de la confirmació pel següent trimestre.

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada