2013-03-09

10 de març de 2013                               Nº.9

DIUMENGE QUART DE QUARESMA

L’ABRAÇADA DE DÉU

Avui escoltem la paràbola del Fill pròdig. Ha quedat amb aquest nom, però tots sabem que el veritable protagonista és el pare. I és a través d’ell que descobrim com és Déu.

Dos cops repeteix el mateix crit d’alegria: “Aquest fill meu, que ja donava per mort, ha tornat viu; ja el donava per perdut i l’hem retrobat”  Aquest crit ens revela el cor de Déu.

El relat ens descriu la mirada bona, plena de bondat i de compassió del pare. Només Déu mira així. Ens descriu com el pare surt a l’encontre del fill: corregué a tirar-se-li al coll i el besà. Així està sempre Déu. Corrent amb els braços oberts cap als qui tornen a ell. El fill comença la seva confessió, però el pare li estalvia més humiliacions. No li imposa cap càstig, no li exigeix res. Només Déu acull i protegeix així. El pare mana que li posin de  seguida el millor vestit, l’anell, les sandàlies... Ha de conèixer la vida digna i feliç d’estar amb Ell. Només Déu pensa en la dignitat del fill. I així molts detalls més que ens expliquen com és Déu i el que espera ell de nosaltres.

Escoltar aquesta paràbola amb el cor ens fa plorar d’alegria i agraïment. Sentim per primer cop que en el misteri últim de la vida hi ha algú que ens estima, ens acull, ens perdona perquè només vol la nostra felicitat. Ha estat sempre una de les pàgines de la paraula de Déu a les que he acudit moltes vegades, sovint en moments baixos de la vida. En ella he trobat consol, compassió i l’alegria de sentir-me estimat i valorat per Déu. I així he pogut tornar a sentir l’abraçada de Déu.

 

 

 

 
PROGRAMA FESTA DE SANT JOSEP I CELEBRACIÓ 100 ROMERIES A MONTSERRAT

 

 

Dijous, dia 14 de març, a les 20:30 h. Conferència a l’església:

“100 Romeries a Montserrat”, per Joan Rosàs

 

Dissabte, dia 16 de març, a les 21h. Sopar de germanor amb cants i festa (cal reservar el tiquet amb antelació)        

 

Diumenge, dia 17 de març. Dia del seminari

A les 10 h. Preparació de l’eucaristia en família, a l’Aspirantat.

A les 11 h. Eucaristia  i a continuació:

Inauguració exposició: “100 Romeries a Montserrat”.

Estarà exposada fins a la Romeria, dies 3-5 de maig.

 

Dimarts, dia 19 de març.  Solemnitat de Sant Josep

A les 20h, missa solemne concelebrada.

Presidida per Mn. Jesús Sanz, vicari episcopal.

A continuació: Concert de Spiritual Swing: The Remember Quartet

 

Dissabte, dia 23 de març

A les 17h, Gimcana al carrer i xocolatada organitzada per l’Esplai  Aspirant Sant Josep.

 

 

 

 

En Acció

CALAIX DE SASTRE

ý Formació d’adults sobre el catecisme: 13 de març, 20:30 h. Grup de reflexió sobre les lectures del diumenge:  15 de març, 18:30 h. A la sala de reunions de Ventós Mir.

ý Càritas parroquial està organitzant un grup de reforç escolar en els locals parroquials. Seran dos dies (per determinar), a la setmana de 17 a 19 h. Necessitem voluntaris tant per l’acollida com per les classes, 1 o 2 dies.

ý Els fulls de les domiciliacions bancàries per subscriure-us els podeu lliurar al mossèn o al despatx parroquial.

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada