2013-03-16


17 de març de 2013                             Nº.10
DIUMENGE CINQUÈ DE QUARESMA


DIA DEL SEMINARI 2013: SÉ DE QUI M’HE FIAT


A mesura que anem deixant la infantesa i entrem en l’adolescència i la joventut ens comencem a plantejar la pregunta sobre quina orientació volem donar a la nostra vida. De vegades el que veiem i intuïm ens fa respecte i ho anem deixant per a més endavant. Un signe de maduresa i d’autenticitat és que siguem nosaltres mateixos els que anem descobrint i escollint aquell camí que ens dicta el nostre cor. Cal evitar que sigui un altre el que esculli per nosaltres.
Si a aquest fet que és comú a tots els homes, afegim el nostre tret identitari de creure i estimar Déu, passa quelcom significatiu. Resulta que no estem sols a l‘hora de plantejar-nos el futur. Resulta que podem atrevir-nos a preguntar-li a Déu: ¿Quin projecte tens pensat per a mi? ¿Com m’has pensat des de la teva eternitat? ¿Per quina missió em vas crear? Jesús ens ha ensenyat que tots els homes estem en camí vers la trobada definitiva amb Déu, que és Amor. Però el camí concret per a cada un de nosaltres és únic.
Jo, com tots vosaltres, vull ser feliç, vull ser autèntic, desitjo una vida plena, amb sentit, que quan arribi el moment de la meva mort pugui viure-ho amb la serenor i la joia de saber que he fet allò que estava cridat a fer. En aquest camí de recerca i de trobada amb Déu he agafat a Jesús com a guia. Gràcies a Ell vaig descobrint que Déu vol el millor de nosaltres, que ens vol feliços. I en el meu cas, vaig descobrint que aquest camí de felicitat passa per l’amor a Déu i als germans com a sacerdot. La gran majoria de vosaltres viurà aquest amor per la via del matrimoni. Però si sentiu quelcom al vostre interior que d’una forma permanent us convida al sacerdoci o la vida religiosa no dubteu a pregar molt per demanar llum a Déu i busqueu un capellà o una religiosa de confiança amb qui parlar. 
Malgrat les meves febleses i caigudes, vaig fent experiència com el fet de saber-se estimat i escollit per Déu ens va transformant i ens va fent més i més capaços d’estimar. Poc a poc he anat deixant espai a aquest desig de ser per a Déu i pels germans. Un desig que ha anat arrelant des de ben petit i que s’ha anat purificant al llarg dels anys. I uns dies després de celebrar els 30 anys, malgrat les pors i els dubtes, vaig decidir entrar al Seminari Conciliar de Barcelona per tal de descobrir, amb l’ajuda de Déu i dels formadors, si aquesta crida interior que sento ve realment de Déu o bé és invenció meva. Des de llavors, fa gairebé 5 anys, vaig madurant aquesta crida, i cada dia que passa es va refermant una mica més. Sento la serenor i l’alegria de saber que sóc allà on he de ser, que estic en bones mans i que Ell em portarà.
Aprofito per demanar la vostra pregària per a tots els seminaristes que hem acollit aquesta crida i ens trobem als seminaris d’arreu del món en camí de discerniment i preparació vers el sacerdoci. Podeu veure alguns testimonis nostres a la web: www.diadelseminari.com; o bé, entrar a la web del Seminari Conciliar de Barcelona: www.seminaribarcelona.net .        




En Acció
 
        FESTA DE SANT JOSEP I DE LES 100 ROMERIES A MONTSERRAT
Diumenge, dia 17 de març.  A continuació de l’eucaristia de les 11 inaugurem l’ exposició: “100 Romeries a Montserrat”. Estarà exposada fins a la Romeria, dies 3-5 de maig.
Dimarts, dia 19 de març.  Solemnitat de Sant Josep. A les 20h, missa solemne, presidida per Mn. Jesús Sanz, vicari episcopal. A continuació: Concert de Spiritual Swing: The Remember Quartet
Dissabte, dia 23 de març. A les 17h, Gimcana al carrer i xocolatada organitzada per l’Esplai  Aspirant Sant Josep.

de conferències per l’Any de la Fe
El proper dijous 21 de març, a les 20:45 h tindrem l’última sessió de formació al Círcol Catòlic. Serà sobre, “La pregària cristiana”, i la impartirà, el P. Àngel Briñas, professor de Teologia Espiritual.

REFORÇ ESCOLAR
Càritas parroquial està organitzant un grup de reforç escolar als locals parroquials. Seran dos dies. dimecres i divendres, de 17 a 19 h. Necessitem voluntaris pels dos serveis que donarem als infants: l’acollida, amb el berenar i jocs; i, amb les classes. Es pot fer 1 o 2 dies, i comprometre’s només en un dels dos serveis. Poseu-vos en contacte amb nosaltres a través de Mn. Andreu, via e-mail: stjosepbdn@yahoo.es, o tel. 933843715.

100 ROMERIA A  MONTSERRAT: 3-5 DE MAIG DE 2013
Avís per als que pugen els tres dies però NO s’allotgen a les cel·les i als qui pugen només el diumenge dia 5 de maig. Us preguem que us pre-inscriviu per preveure les places de l’autocar, del cremallera, del restaurant, de l’acte festiu del dissabte al vespre...Ho podeu fer per: e-mail, centromeries@gmail.com (opció recomanada);  telèfon, 933894728; o, a la sagristia o al despatx parroquial. Heu d’indicar nom, telèfon i e-mail, i nosaltres ja ens posarem en contacte. Aquest avís no afecta els qui pugen de l’esplai ASPIRANTAT.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada