2013-03-25

24 de març de 2013                           Nº.11

DIUMENGE DE RAMS I PASSIÓ

 

LA LLIÇÓ DE LA CREU

Aquest diumenge tornem a viure l’arribada del Senyor a Jerusalem. Arriba com el Messies, el rei que ha de ser entronitzat. Tot el fragment de l’evangeli de Lluc està ple de referències a les promeses de l’Antic Testament al Regne nou que vindrà: la pujada a Jerusalem; la necessitat d’un mitjà de transport i d’una cavalcadura que ningú hagi muntat com a drets reials; l’ase lligat a un cep;  l’entrada  a Jerusalem sobre un pollí, com Salomó per a ser ungit rei d’Israel; l’estesa de mantells; l’entusiasme dels seus seguidors; els cants de joia per l’esperança que es restableixi el regne de David. El Senyor arriba amb una multitud de seguidors adeptes que han pogut veure els grans prodigis que ha fet. Tot mostra la intencionalitat que el Senyor arriba a Jerusalem per a ser coronat rei i que tot porta a aquesta consecució.

Però encara queda l’última lliçó, la lliçó culminant i la definitiva de tot el camí fet amb el Senyor. La lliçó de la creu. El Senyor puja a Jerusalem per a rebre una corona d’espines i seure en el tron de la creu. Aquesta és la reialesa del nostre Senyor, arriba per a complir totes les esperances com a Messies esperat, com a Rei i Senyor de tots però d’una manera totalment diferent a la que ens esperàvem: donar la vida fins a l’extrem per amor a Déu i a tota la humanitat, per triomfar sobre el pecat del món. És la darrera i definitiva lliçó pels seus deixebles, els seus amics. Cal arribar amb Jesús fins a les últimes conseqüències: el camí de la creu, que és el camí dels pobres, dels humils, dels malalts, dels que estan al marge de la societat, dels defensors dels qui han estat humiliats, fins a l’extrem del lliurament per amor. Aquest és el Rei que volem seguir, i que aquesta Setmana Santa se’ns convida  a tornar a descobrir. El Sant Pare Francesc ho va dir molt clar, “el veritable poder és el servei”. Aquest és el poder del nostre Rei.

 

En Acció

CELEBRACIÓ COMUNITÀRIA DE LA PENITÈNCIA

Serà el dimarts sant, 26 de març, a les 20:30h i serà una bona oportunitat per a preparar-nos comunitàriament per a la Pasqua.

 

CELEBRACIONS SETMANA SANTA

Tots sou convidats a celebrar el Tríduum Pasqual com a centre i fonament de la fe. Us recordem les principals celebracions:

v Dijous Sant: 19 h (Providència) i 20 h Missa de la Cena del Senyor

v Divendres Sant: 17 h Celebració de la Passió i Mort del Senyor

v Dissabte Sant: 21 h (Providència) i 22 h Vetlla Pasqual

 

DIADA DE GERMANOR DE L’HOSPITALITAT DE LOURDES

Serà el diumenge 14 d’abril a Badalona. Començarà a la nostra parròquia amb l’eucaristia de les 11 h que presidirà el Sr. Cardenal Lluís Martínez Sistach. Després ens dirigirem cap al Pavelló Casagemes on hi haurà el dinar de germanor. Per apuntar-se al dinar ho podeu fer a través de Mn. Andreu. El tiquet per l’àpat val 26 euros.

 

REFORÇ ESCOLAR

Necessitem voluntaris pel reforç escolar que es farà dimecres i/o divendres, de 17 a 19 h. Ens trobem amb els grup de voluntaris el dimecres 3 d’abril. Poseu-vos en contacte amb nosaltres a través de Mn. Andreu, via e-mail: stjosepbdn@yahoo.es, o tel. 933843715.

 

100 ROMERIA A  MONTSERRAT: 3-5 DE MAIG DE 2013

Preguem als que pugen els tres dies però NO s’allotgen a les cel·les i als qui pugen només el diumenge dia 5 de maig que us pre-inscriviu per preveure les places de l’autocar, del cremallera, del restaurant, de l’acte festiu del dissabte al vespre... E-mail: centromeries@gmail.com (opció recomanada);  telèfon, 933894728; o, a la sagristia o al despatx parroquial. Heu d’indicar nom, telèfon i e-mail, i nosaltres ja ens posarem en contacte.

 

GUINEUETA HONORÍFICA

El passat 20 de març amb la discreció que el caracteritza, el Sr. Pedro Vázquez Fernández, membre de la nostra comunitat, va rebre aquest guardó com a reconeixement a la seva dedicació a les arts escèniques. Amb ell recordem a totes les persones que han participat en obres de teatre en la nostra parròquia, especialment en el Centre Parroquial.

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada