2013-02-02

3 de febrer de 2013                               Nº.4

DIUMENGE QUART DE DURANT L’ANY

 

Avui amb Jesús

Escoltem aquest diumenge la segona part del manifest de Natzaret. En la primera, Jesús manifesta l’acompliment de les paraules d’Isaïes: l’anunci del Messies, l’ungit de Déu. I avui escoltem les reaccions  del seu poble a aquest anunci: admiració, menyspreu i odi mortal.  Aquestes manifesten un doble vessant del missatge de Jesús. El rebuig a un missatge que ens trenca esquemes i sempre és nou i la universalitat d’aquest missatge.

El rebuig és acceptar que la presència i l’acció de Déu es pugui realitzar a través dels nostres semblants. Jesús és un home, un dels nostres, un que podem conèixer o que donem per massa conegut. I és així, que sovint ja l’anul·lem o l’etiquetem, i no deixem que pugui actuar en nosaltres. Això és una excusa que sovint posem perquè tenim por a què ens remogui massa coses o ens demani coses que no volem fer. Ens cal escoltar, conèixer i deixar-nos interpel·lar per la novetat del que ens diu i ens demana, perquè és la proposta nova que se’ns presenta avui.

La universalitat del missatge és que la salvació és per a tots i per a tothom. Aquesta proposta la tenim avui més assumida, però quan ens toca de prop, quan ens hem de rascar les butxaques, quan hem de compartir el que tenim i el que som amb el que ve de fora, llavors es fa més difícil.

Avui es torna a fer present el Senyor. Ell es torna a manifestar avui en cada persona i en cada esdeveniment. Continua present i actiu en les nostres vides. Tant de bo que no el refusem ni restem sords a la seva crida que sempre és nova i trencadora però que segueix els camins de l’amor de Déu vers tots.

 

 

En Acció

 

CAMPANYA CONTRA LA FAM: 8-10 DE FEBRER

L’organitza Mans Unides amb el lema, “No hi ha justícia sense igualtat”. El divendres 8 és el dia del dejuni voluntari. Amb aquest motiu el grup Justícia i Pau organitza un sopar de la fam. Començarà a les 21 h. a la sala de vídeo dels locals parroquials. En el sopar hi haurà l’exposició breu d'alguns testimonis sobre la situació de fam en el nostre món. Després compartirem uns senzills aliments i podrem fer una aportació voluntària, que juntament al que es reculli en les misses del diumenge anirà per la campanya.

 

RESUM CONSELL PARROQUIAL: 29-01-13

§  Vam valorar positivament les celebracions del temps de Nadal, com la Missa del Gall amb la Torronada i la Missa de la Pau. A la del diumenge de la Sagrada Família vam trobar a faltar més parelles que celebressin els aniversaris de casament. Per això es va proposar de revisar l’arxiu de matrimonis per cercar les parelles a qui se’ls hi pugui proposar.

§  Vam compartir les noves iniciatives organitzades recentment: el grup de reflexió de la Paraula de Déu, el nou grup de Justícia i Pau, la convocatòria d’una trobada de matrimonis joves per fer un grup d’acollidors de parelles per casar-se, i així com les activitats noves que van fent els grups de la parròquia com la trobada de joves de confirmació a la Sagrada Família, el dia 16 de febrer. Queda pendent d’organitzar el grup de Pastoral de la Salut.

§  Vam aprovar el programa de quaresma i de Sant Josep, que ja anirem anunciant (el podeu trobar  a  continuació.)

§  Es van presentar les celebracions de la Romeria 100 a Montserrat que començaran amb una conferència i una exposició commemorativa a mitjans de març.

§  També es va informar de la Diada de germanor de l’Hospitalitat de la M.D.Lourdes que serà el 14 d’abril. Començarà a la nostra parròquia amb una eucaristia presidida pel Sr. Cardenal, 11 h.

§  Es van presentar les propostes arxiprestals. Entre altres fer un calendari d’actes pròpiament arxiprestals i una trobada conjunta per cloure l’Any de la Fe, a principis del proper curs.

§  Ens tornarem a trobar el 26-2-13, 20:30 h.

 

 

 

PROGRAMA DE QUARESMA 2013

 

Dimecres de cendra, 13 de febrer, hi haurà imposició de la cendra en totes les misses.

 

Cicle de conferències Any de la Fe: en el Círcol Catòlic, 20:45 h.

14 de febrer: “La vida en el Crist: la moral cristiana respecte l’economia”, Prof. Àngel Miret i Serra, professor de Ciències Polítiques i Socials de la UPF.

21 de març: “La pregària cristiana”, P. Àngel Briñas, professor de Teologia Espiritual.

 

Recés de quaresma: el 2 de març, a les Franciscanes de Tiana.

 

Formació d’adults sobre el catecisme: a la sala de reunions de Ventós Mir, a les 20:30 h.

27 de febrer: Des de l’escàndol del mal fins a la caiguda del pecat, passant pels àngels i els homes.

13 de març: La resposta de Déu a l’home, Jesucrist.

 

Celebració comunitària del Perdó: el 26 de març, a les 20:30 h.

 

Grup de reflexió sobre les lectures del diumenge:

 

Pregària de Vespres: de dilluns a divendres, a Sant Josep, i diumenge, a la Providència. Els dijous la fem a la missa de 20 h; el diumenge, a les 19 h i la resta de dies, a les 19:45 h.

 

 

FESTA DE SANT JOSEP AMB LA CELEBRACIÓ DE LES 100 ROMERIES A MONTSERRAT

 

Conferència sobre les 100 Romeries a Montserrat: 14 de març, a les 20:30 h. pel professor Joan Rosàs.

Sopar de germanor: 16 de març

Inauguració Exposició Centenari: data pendent de confirmar

Missa solemne concelebrada: 19 de març, a les 20 h.

Gincama infantil organitzada per l’Aspirantat: 23 de març.

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada